Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 08 травня 2022, 00:42
8074
1

Cауль Альварес – Дмітрій Бівол. Прогноз і анонс на бій

Мексиканець, як завжди, фаворит, віримо в нього

| Оновлено 08 травня 2022, 00:42
8074
1
Cауль Альварес – Дмітрій Бівол. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес та Дмітрій Бівол

Сауль Альварес зустрінеться із суперником, якого від нього вимагали фанати. Дмітрій Бівол був у списку тих, хто потенційно може розібратись із мексиканцем, хоча зараз всі знову намагаються применшити його навички, порівнюючи із Канело.

Чому і навіщо – не ясно. Бівол може перемогти. Йому справді треба провести для цього ідеальний бій. Така доля суперника найкращого боксера світу на цей момент.

Альварес йде за спадщиною. Бівол – важливий пункт у ній

Сауль останнім часом додав в риторику стилістики Ломаченка. Багато розмов про спадщину, про місце в історії і про те, що він нікого не боїться, тому й виходить тільки проти найкращих. Авні Йилдирим зараз в шоці, що потрапив до списку найкращих.

Але, якщо бути об’єктивним, Сауль і справді боксує з найкращими або схожими на них бійцями. Схожими, поки вони не потрапляють в ринг до Альвареса. Причому, часто Біллі Джо Сондерс, Каллум Сміт або Даніель Джейкобс задовго до зустрічі із мексиканцем називались ледь не найголовнішою загрозою для нього, а прямо перед зустріччю виявлялось, що у них багато мінусів. В самому ж ринзі Сауль ці мінуси демонстрував.

Але Канело дійсно боксує з топовими бійцями, тут немає сенсу заперечувати. Інше питання, що всі вони виглядають так, неначе топовий у ринзі тільки один спортсмен, а інший так, вийшов за грошима. За весь час після Флойда Мейвезера в рекорді Альвареса всього декілька провисань, як вже згаданий поєдинок із Йилдиримом, але і там є пояснення – Авні був обов’язковим претендентом на пояс і довелось виходити в ринг з ним. Сауль не возився, не втрачав часу. Просто розбив без варіантів опонента та й все.

Так чому тоді всі хотіли Бівола чи Бетербієва? Перший фактор – те, що Альварес заліз у напівважку вагу. Здавалось, випробування дивне і страшне – там реально великі хлопці, проте Сауль обрав опонента розумно. Сергій Ковальов був головним бійцем дивізіону протягом років, а потім пішов на спад, де його і упіймав Канело. І буквально, і фігурально.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чи виглядав Сауль в тому поєдинку добре? За своїми мірками, нормально, не більше. Альварес мало атакував, якщо порівняти з тим, що він робить зазвичай, і більше вицілював, ніж намагався перебоксувати. Канело відчував потужність, але, схоже, не відчував можливість боксувати активно всі дванадцять раундів.

Відбігатись у Ковальова не вийшло – лівий боковий та правий прямий знайшли його в чемпіонських раундах. Росіянин не достояв півтора раунди, відправився у нокаут, а потім довго розповідав, що всі, хто вважав, що він переможе – м'яко кажучи, не дуже розумні. Взагалі, підтримувати росіянина – не дуже розумно.

Бівол же, в свою чергу, непереможений чемпіон, габаритніший і достатньо навчений боксу, щоб задати супернику жару. Всі, звісно, бажали б побачити Сауля проти Бетербієва – тому що це шалений поєдинок на середній дистанції, але це згодом.

Дмітрія вважали і вважають тим суперником, який має, що протиставити Альваресу. Якщо схожі за габаритами суперники не можуть впоратись із мексиканцем, доводиться випускати проти нього когось більшого. І не такого, як Роккі Філдінг – бо це ще одне провисання в рекорді і бій для галочки. А когось, хто вміє боксувати. Бівол – вміє.

Так хто фаворит?

Тут все незмінно. Мексиканець, та ще й із відривом. 1.20 – на Канело, в середньому. 4.3 – на Бівола. На чемпіона, природженого напівважковаговика, який в черговий раз захищатиме пояс проти меншого візаві, так.

Котирування виправдані, бо ми забули, коли востаннє вірили в суперника Альвареса більше, ніж в нього. Було це аж у 2013-му, коли Флойд створив умови для розбивання молодої зірки. Далі все було або рівно (всього декілька разів), або сильно на користь Канело (майже завжди).

Але Бівол – справді боксер, що може перемогти. Він справді більший. Одного віку з Саулем, а не старий і побитий Ковальов. Але найголовніше – вміє боксувати. Дмітрій рухається, гарно комбінує і чудово джебить. Вміє спиняти суперника, провалювати. Він дуже рухливий та нестандартний. Саме з такими суперниками Канело найважче.

Чи дасть це все результат? Тут залежатиме від двох факторів: чи виконає Бівол роботу на всі сто, чи вистачить її під пресингом Сауля. Дмітрій вміє ловити суперника на помилках, стопити і відпрацьовувати на контратаках. Все, що треба для перемоги над Альваресом. Але з таким розумним і постійним пресингом росіянин ще не зустрічався. Він може просто зламати його.

З іншого боку, якщо Сауль буде зволікати, у другій половині бою буде важче, ніж із Ковальовим. Бо Бівол так просто не видихається, а наздогнати його за балами буде непросто. Тому треба працювати одразу.

Основна задача Альвареса – зупинити Бівола біля канатів. Затискати його там і пропрацьовувати, поки той не зламається. Де Дмитро не найкращий – так це на ближній дистанції. Це шлях до яскравої перемоги мексиканця та місце, якого треба уникати Біволу. Тому що фінального гонгу він не почує, як і його колега по державі 404.

Поєдинок Сауль Альварес - Дмітрій Бівол відбудеться в ніч із суботи на неділю, 8 травня, у Лас-Вегасі. Орієнтовний початок бою 06:00 за київським часом.

Parimatch  
  • 1.20
  • 19
  • 4.33
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.20
  • 4.33
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 19:41 39
Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ

Анатолій Мисюра – про рішення одеського клуба зіграти два матчі в столиці

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BERNARDOS
Насчет последнего предложения - сильное завяление. Что ж, посмотрим, может так оно и будет.