Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 08 травня 2022, 00:44
2182
0

Чарльз Олівейра – Джастін Гейджі. Прогноз і анонс на бій

Головний бій турніру UFC 274

| Оновлено 08 травня 2022, 00:44
2182
0
Чарльз Олівейра – Джастін Гейджі. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Бій відбудеться 8 травня у Феніксі (штат Арізона, США) у «Footprint Center» і стане мейн івентом PPV-турніру UFC 274. Орієнтовний початок бою – 07:15 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

Чемпіон UFC у легкій вазі Чарльз Олівейра (32-8, 1 NC) проведе другий захист титулу, зустрівшись у октагоні з колишнім тимчасовим чемпіоном UFC у легкій вазі Джастіном Гейджі (23-3).

Це буде перший турнір UFC у Феніксі за останні три роки, спочатку планувалося, що UFC 274 відбудеться в бразильському Ріо-де-Жанейро і його очолить чемпіонський бій у напівважкій вазі Гловер Тейшейра - Іржі Прохазка, однак у промоції вирішили змінити локацію, а бій Тейшейри з Прохазкою перенести на UFC 275.

Чарльз «З Бронкса» Олівейра

Олівейра є власником декількох рекордів UFC. У нього найбільша кількість фінішів (18) та перемог сабмішном (15) в історії UFC. І при цьому частіше за нього ніхто не змушував суперників здаватися і в напівлегкому, і в легкому дивізіонах UFC - 6 і 9 сабмішнів відповідно. Також на його рахунку рекорд UFC за післяматчевими бонусами - 18 (стільки ж і у Дональда Серроне).

Getty Images/Global Images Ukraine. Чарльз Олівейра

Боєць 2021 року за версією Sherdog.com Олівейра справді більш ніж відзначився минулого року. У травні на UFC 262 він завоював вакантний титул після того, як у другому раунді нокаутував Майкла Чендлера. А в грудні на UFC 269 Олівейра у 3-му раунді нокаутував Дастіна Пор'є.

Переможна серія Олівейри налічує 10 боїв, під час якої у 2020 році він перемагав Кевіна Лі та Тоні Фергюсона.

Напередодні Олівейра провалив зважування, не вклавшись у вагу на 200 грамів. У нього забрали титул чемпіона світу. Таким чином, у разі перемоги бразильця титул стане вакантним.

Джастін «Хайлайт» Гейджі

Гейджі справді виправдовує своє прізвисько Хайлайт, постійно видаючи видовищні бої. Шість із його дев'яти поєдинків в UFC визнавалися «Боями вечора», причому чотири з них ставали «Боями року» за різними престижними версіями. Джастін - перший боєць в історії UFC, який отримував післяматчеві бонуси у своїх перших семи поєдинках у промоції.

Getty Images/Global Images Ukraine

У травні 2020 року Гейджі став тимчасовим чемпіоном UFC у легкій вазі, несподівано для багатьох зупинивши ТКО у п'ятому раунді Тоні Фергюсона. На цей момент Гейджі нокаутував послідовно Джеймса Віка, Едсона Барбозу та Дональда Серроне. У жовтні 2020 року Гейджі обірвав свою серію, коли безуспішно спробував стати безперечним чемпіоном, поступившись Хабібу Нурмагомедову задушенням до втрати свідомості у другому раунді.

Гейджі після цього не виступав 13 місяців і повернувся у листопаді 2021 року на UFC 268, щоб видати «Бій року» проти Майкла Чендлера, перемігши «Залізного» одностайним рішенням суддів у трьох раундах.

Прогноз на бій

Бій Олівейри та Гейджі — це класичне протистояння грепплера проти ударника, але це не просто поєдинок, що інтригує, це без перебільшення один з головних боїв 2022 року в ММА.

Олівейра справедливо виглядає фаворитом у цій парі. Він за останні пару років перетворився з хлопця, який програє стільки ж, скільки і виграє, на найстрашнішого легковаговика на планеті, здатного фінішувати будь-кого як ударами, так і сабмішнами.

Звичайно, грепплінг чемпіона все ще є його хлібом з маслом, оскільки він здатний провести прийом, схоже, з будь-якої позиції, а якщо він забирає спину, це зазвичай призводить до задушення противника. І, крім цього, Олівейра також додав у нокаутуючому компоненті і демонструє дивовижний рівень стійкості, в чому міг переконатися Майкл Чендлер минулого року.

Чи має Олівейра на даний момент якісь реально слабкі місця? Мабуть, ні. Ми не бачили його у справі проти елітного борця, але тоді його неймовірні джитсерські навички могли б стати козирною картою в такій грі. Розуміючи це, Гейджі, будучи відмінним борцем, навряд чи вплутуватиметься з ним у партер.

Чи може Гейджі розраховувати на успіх у стійці? Безперечно, може. Ніхто в легкому дивізіоні не б'є так сильно, як «Хайлайт», в активі якого 19 перемог нокаутом з 23. Гейджі також є майстром ударного пресингу, під градом своїх панчів і лоукіків змушуючи суперників відступати і робити помилки, відкриваючи їх для більш потужних ударів. які можуть поставити крапку у бою. Напевно, це буде гейм-планом для Гейджі найближчої неділі.

Проте варто зазначити, що Гейджі у 2020 році був фінішований сабмішном Хабібом Нурмагомедовим, і в тому поєдинку Джастін виглядав не дуже комфортно на землі. А Олівейра свій останній бій провів проти іншого чудового ударника Пор'є, чудово себе там виявивши і в третьому раунді взявши спину, що призвело до задушення «Діаманта». А ті удари Пор'є, які досягали цілі, Олівейра відносно легко проковтував.

З огляду на це, наш вибір — перемога Олівейри сабмішном з невеликим шансом того, що Гейджі зуміє завдати удару, який виведе чемпіона з ладу.

Перемога Олівейри сабмішном у другому раунді

Parimatch  
  • 1.70
  • 2.08
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.71
  • 2.08
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.