Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 08 травня 2022, 16:16
4626
2

Збір в Словенії, спаринг з Боруссією М, можливий виклик Ігнатенка

Зібрали все найактуальніше та найцікавіше про головну футбольну команду країни

| Оновлено 08 травня 2022, 16:16
4626
2
Збір в Словенії, спаринг з Боруссією М, можливий виклик Ігнатенка
УАФ

Першого дня літа національна збірна України проведе півфінальний поєдинок плей-оф ЧС-2022 проти збірної Шотландії. До цього поєдинку наша команда розпочала підготовку у перший день травня. Враховуючи рашистську агресію до нашої країни, цього разу практично весь навчально-тренувальний процес вийшов під грифом «експериментуємо».

Словенія

Почнемо з того, що поєдинок проти шотландців «синьо-жовті» мали провести ще у березні. Але через вторгнення росії до нашої країни УЄФА ухвалив рішення про перенесення гри. Згодом датою проведення матчу було обрано 1 червня.

Зрозуміло, що готуватися на території України до стикової гри не було жодної можливості з огляду на всі ті звірства кацапстану. Тому підготовку до гри проти Шотландії (та й не тільки до неї, адже у разі проходу «скоттів» на нас чекає у фіналі Уельс, а з восьмого по 14 червня підопічним Петракова треба буде зіграти три гри Ліги націй) українці розпочали у Словенії.

Вибір цієї країни невипадковий. Її рекомендував УАФ президент Європейської футбольної спілки Александер Чеферін. Власне, це його Батьківщина. За неофіційною інформацією, наша збірна мала ще два варіанти для зборів – Австрія та Іспанія. Але пропозиція Чеферіна виявилася фактично безальтернативною.

У розпорядженні нашої команди – нова тренувальна база з усім необхідним у невеликому містечку Брдо. І поряд – затишний готель.


УАФ

До місця дислокації українська делегація добиралася автобусом. Ну, інакше зараз і не вийшло б. Першими до Брдо прибули наш тренерський штаб та чотири футболісти – Різник, Пихальонок, Булеца та Гуцуляк. Цього ж дня, вночі першого травня, на «виїзну сесію» збірної прибули й семеро футболістів «Шахтаря», які у складі свого клубу проводили серію благодійних поєдинків у Європі.

Через травми в табір національної команди не змогли прибути два гравці «гірників» - Корнієнко та Кривцов. А ось пошкодження Мудрика, який разом із Гуцуляком отримав дебютний виклик до головної команди країни, виявилося несерйозним.

«Динамо»

Першою затвердженою датою проведення навчально-тренувального збору національної команди було обрано 28 квітня. На цей день усі футболісти збірної, які представляли українські клуби, мали прибути до Києва. Керівництво «Динамо» в багнети прийняло таку ініціативу УАФ та Петракова. Спочатку громи та блискавки метав за допомогою офіційного листа гендир «біло-синіх» Чохонелідзе. Потім у хід пішла «важка артилерія» – президент клубу Суркіс. Аргументуючи участю своєї команди у благодійних поєдинках, а також регламентом ФІФА, Ігор Михайлович відмовлявся делегувати своїх гравців в обумовлений термін. Мовляв, відпустимо лише 23 травня.


УАФ. Георгій Бущан

Ситуація набула дуже широкого резонансу. І завершилася компромісом: президент УАФ Павелко повідомив, що в «конструктивній телефонній розмові» з президентом «Динамо» Суркісом вдалося згладити всі гострі кути. «Динамо» пообіцяло відпустити всіх своїх збірників четвертого травня, після їхньої благодійної зустрічі з «Базелем».

П'ятого травня одинадцять футболістів «Динамо» та форвард «Дніпра-1» Довбик, який тимчасово перебував у складі київської команди, прибули до розташування Олександра Петракова.

Наступного дня збірна провела перше повноцінне тренування.

Контрольні матчі

Ще до початку збору було відомо про один контрольний матч збірної – проти «Боруссії» (Менхенгладбах). Ця гра має відбутися 11 травня в Німеччині, а всі отримані кошти підуть на допомогу нашій країні. Окрім поєдинку з німецьким клубом, наша збірна, за словами голови УАФ Павелка, проведе ще три-чотири поєдинки. Причому, серед ймовірних опонентів – і збірні, і клуби. Хто конкретно буде нашим суперником – наразі невідомо. Є лише чутки про те, що «синьо-жовті» можуть провести спаринг зі збірною Сан-Марино.

Коли приїдуть легіонери?

Наші збірники, які виступають у закордонних чемпіонатах, почнуть прибувати до тренувального табору у Брдо з 16 травня. Про це сказав Олександр Петраков: «16 травня приїдуть четверо – Зубков, Качараба, Яремчук та Сікан. Вони 15 числа грають. Я запитав їх: «Скільки часу вам потрібно відпочити?». Вони сказали: «Нам не потрібний відпочинок. Ми їдемо до збірної». Інші прибудуть трохи пізніше.

Окрім звичних та знайомих осіб, у збірній ми можемо побачити ще одного новачка. За деякими даними, Петраков запросить на збір півзахисника «Бордо» Ігнатенка, який раніше захищав кольори «Дніпра-1».


ФК Бордо. Данило Ігнатенко

І ще одна інформація стосовно українських «варягів». Травма одного з лідерів нашої збірної – Маліновського – виявилася, на щастя, несерйозною. Руслан вже повністю відновився від її наслідків.

Ігровий графік збірної

Тут може бути справжній аврал. Першого червня збірна України на виїзді зіграє стиковий півфінал проти Шотландії. У разі успіху на підопічних Петракова, знову-таки на виїзді, вже чекає Уельс: гра повинна відбутися п'ятого червня.

І фактично без особливого перепочинку – три гри Ліги націй: восьмого червня – на виїзді проти національної команди Ірландії, 11-го – домашня гра проти вірменів, а 14-го – відповідь з ірландцями.

Усі домашні поєдинки в рамках Ліги націй українці проведуть у Польщі. Саме – у Лодзі.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. УАФ дискваліфікувала провідного гравця Шахтаря на 2 матчі
Футбол | 19 квітня 2024, 20:58 102
ОФІЦІЙНО. УАФ дискваліфікувала провідного гравця Шахтаря на 2 матчі

Зубков отримав покарання за грубу гру

Ворскла – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 20 квітня 2024, 16:30 0
Ворскла – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Обидві команди знаходяться в середині таблиці, але ковалівський клуб ризикує опинитися нижче

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fc_tre_penne
Сан-Марино очень хороший спарринг