Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 07 травня 2022, 07:31
6327
2

Олександр ПЕТРАКОВ: «Ми хочемо поїхати на чемпіонат світу до Катару»

Головний тренер збірної України — про збір в Словенії та підготовку до матчу з Шотландією

| Оновлено 07 травня 2022, 07:31
6327
2
Олександр ПЕТРАКОВ: «Ми хочемо поїхати на чемпіонат світу до Катару»
УАФ. Олександр Петраков

Наставник збірної України розповів про підготовку до матчу з Шотландією.

— Наскільки важко було зібрати команду під час війни? Яке значення в цій ситуації має поєдинок проти Шотландії?
— Зібрати команду було не складно. Нам зробили спецпропуск, щоб виїхати з країни. «Шахтар» та «Динамо» вже перебували в Європі, тому з цим складнощів не було. Яке значення має матч проти Шотландії? Ми хочемо поїхати на чемпіонат світу в Катар.

— Як ви прийняли рішення їхати до Словенії?
— Президент УАФ сказав, що є така можливість поїхати до Словенії. Цю пропозицію зробив президент УЄФА Александр Чеферін. Я його дуже добре знаю, він часто бував в Україні. Я можу лише подякувати Словенії за допомогу, за гарний прийом. Також подякував президенту федерації футболу Словенії. Сподіваюсь, у Шотландії удача буде на нашій стороні.

— З якими почуттями ви будете грати проти менхенгладбахської «Боруссії»?
— У нас зараз немає чемпіонату в державі. Ми зможемо грати тільки товариські матчі. Треба налаштовувати хлопців, щоб для них ця грала була не товариська, а офіційна. Наш чемпіонат завершився в грудні і не розпочався. Хлопці будуть повністю віддаватися грі.

— Які ще спаринги плануються до матчу з Шотландією?
— Спаринги не я маю оголошувати. УАФ працює, домовляється. Зараз у всіх йде чемпіонат, важко знайти спаринги. Думаю, сьогодні-завтра все скажуть.

— Чи можна очікувати що ви ще когось довикличете до збірної України? Наприклад, сьогодні з’явилася інформація, що може бути викликаний Данило Ігнатенко?
— Має бути інтрига. Трішки почекайте. 16 травня приїдуть ще четверо — Зубков, Качараба, Яремчук та Сікан. Вони 15 числа грають. Я їх запитав: «Скільки часу вам треба відпочити?». Вони сказали: «Нам не треба відпочинку. Ми їдемо до збірної».

Поєдинок плей-оф чемпіонату світу Шотландія - Україна відбудеться 1 червня в Глазго.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Moonspell
А що такого майже неможливого зробив Петраков? Поки що нічого. Зайняти 2 місце в групі, навіть при тій турнірній ситуації, не таке вже й "неможливе". Свого часу "недотренер" Шевченко, як Ви висловились, також зробив майже неможливе. Ще раніше Фоменко також зробив майже неможливе. А ще раніше - Блохін зробив майже неможливе. Свого часу цих трьох навіть "на руках носили". Але ейфорія дуже швидко пройшла. Так що з Петраковим не поспішайте поки. Нехай Він хоча б досягне зі збірною тих результатів, що "досягли" попередні "недотренери", а потім вже будете мірятися хто з них більший "недотренер".
Віталій Ткачук
Вся Україна до цього прагне! Але шотландці теж хочуть. Буде важко, але після недотренера-Шеви,  Петраков зробив майже неможливе. Віримо й зараз.