Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 травня 2022, 16:41
6956
4

Шакур не залишив шансів Вальдесу. Тепер він йде за абсолютним чемпіонством

Схоже, у нього все вийде

| Оновлено 01 травня 2022, 16:41
6956
4
Шакур не залишив шансів Вальдесу. Тепер він йде за абсолютним чемпіонством
Getty Images/Global Images Ukraine. Шакур Стівенсон

Шакур Стівенсон перебив Оскара Вальдеса без жодного шансу та натяку на інтригу чи конкуренцію. Чи народження це нової зірки – покаже час. Проте з упевненістю можна сказати, що ми побачили реальний рівень обох спортсменів. І мексиканець, якщо не засмутив, то не дав приводу порадіти.

Шакур розібрав суперника в кожну секунду кожного раунду. У Вальдеса просто не було шансів

 

Героїчні здобутки Оскара Вальдеса іноді забивали голову неправильними думками перед боєм. Зрозуміло, що Стівенсон – фаворит, що він – крутий боксер, проте списання з рахунків чинного чемпіона світу за версією WBC дивувало.

Вальдес – мужній спортсмен. Він виходив і на більших суперників, і на потужніших, і проти людей, що мали б в теорії бути більш технічними – і незмінно перемагав. За рахунок чого? В першу чергу – характеру. Мексиканець – чудовий нащадок легендарних бійців країни минулого. Битися він вміє точно. Навіть зламана щелепа не допомагала його супернику перемогти.

Його лівий боковий майже ідеальний. Його тиск не дає продихнути опонентам. Загалом висококласний мексиканський боксер зі своїми «болячками», як і всі. Але всього цього виявилось недостатньо. Тому що там, де немає можливості проламати хід через стінку, її можна обійти. Навіть, якщо треба зробити багато кроків. Цим і зайнявся Шакур Стівенсон.

Американець скористався всіма своїми вміннями, щоб перемогти. З першого ж раунду встановив зручну дистанцію і розставив пріоритети для суперника. Або ти йдеш на мене без зупинки та натикаєшся на удари, або не йдеш – і просто програєш. Вальдес застряг десь посередині.

Дебютні раунди Оскар неначе і не влучав по візаві взагалі. Тицяв рукою то збоку, то правим прямим – все повз ціль. Лівий боковий самоліквідувався через стійку суперника. Правий прямий не діставав через габарити суперника. Мексиканець був, як молодший брат, що натикається на удари старшого в бійці.

Getty Images/Global Images Ukraine

Десь ближче до п’ятого раунду Оскар з командою зрозуміли, що упіймати суперника на коронний хук зліва просто нереально. Він перекритий повністю від цього удару. Довелось щось вигадувати – вдалось змістити удар нижче. Проте, Стівенсон викручувався і рука прилітала то в бік, то в спину. Печінка, куди завжди цілить ліва рука, так знайдена і не була.

Що там по іншім варіантам? Одним ударом збити такого гіганта важко. Для Вальдеса – нереально. Він діставав голову опонента правим прямим. Іноді навіть боковим. Але тут і Шакур пом’якшував влучання, і вони не вдавались такими, як хотілось би. Знову ж таки – проблема антропометрії. Мексиканець валився суто через зріст і бажання бахнути сильніше. Вдавалось тільки сильніше впасти.

Чи треба було піти битись? Навряд в цьому був би сенс. Стівенсон ловив занадто часто і чітко суперника на протиході. Шанс відлетіти в нокаут при розкритій атаці підвищувався в рази. Зв’язати фізично не було шансів – суперник занадто великий. Накидати на ближній – були, але замало.

Загалом, всі ці проблеми Вальдесу створив Стівенсон. В описанні ми відштовхуємось від Оскара, тому що все це – демонстрація рівня Шакура. Він декласував крутого чемпіона, не відчувши суперництва. Просто розібрав так, наче то був легкий спаринг, і пішов робити дівчині пропозицію. Бокс на рівні топових зірок Р4Р.

Фінальний спурт Вальдеса не вдався. Він спробував зблизитись, пробити серіями. Частина пішла в захист та повз суперника, частина не справила враження на американця. Тим більше, Шакур продемонстрував, що і на близькій дистанції може упіймати опонента.

Що далі?

 

Оскар втратив титул і нуль в графі поразок. Неприємно. Цей бій визначив головного чемпіона ваги, і безапеляційно ним став не Вальдес.

У мексиканця купа варіантів, тому що він – молодий цікавий боєць, екс-чемпіон, у якого ще 3-4 роки в запасі. Він може перестріляти інших чемпіонів, може провести поєдинки з іншими претендентами, може повернутись на вагу назад і відбоксувати в грошових боях.

Навіть після такої поразки Вальдес є цікавим. Тому що він цікавий сам по собі, його поєдинки викликають інтерес через інтенсивність і зрозумілість. Оскар може і повернути титули, але коли їх позбудеться Шакур.

Стівенсон навряд чи комусь програє в теперішньому дивізіоні. Просто тому, що тут немає суперників, які б могли його розібрати. Американець зашвидкий і завеликий для всіх. Буде цікаво дивитись за його подорожжю до абсолютного чемпіонства, проте інтриги там чекати не варто. Просто подивимось на майстерний бокс.
А от перехід в легку вагу інтригує. Хлопці більші, швидкі, потужні. Там Шакуру Стівенсону буде з ким і як повеселитись. Цього чекаємо навіть більше за абсолютне чемпіонство американця.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 178
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 20
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Westwood.
мішків бити і називати їх великими суперниками
не було Топа такого як навіть той Гарсія або лопес тому рано говорити про вершину