Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 28 квітня 2022, 11:50
634
0

ЗУКІН: «ATP і WTA треба діяти, інакше вони гратимуть на боці монстра»

Віце-президент ФТУ – про санкції проти російських тенісистів

| Оновлено 28 квітня 2022, 11:50
634
0
ЗУКІН: «ATP і WTA треба діяти, інакше вони гратимуть на боці монстра»
ФТУ. Євген Зукін

Віце-президент федерації тенісу України Євген Зукін прокоментував рішення організаторів Вімблдону усунути від участі у турнірі гравців з росії та білорусі.
 
«Звичайно, вони ухвалили правильне рішення, і я дуже здивований, що ATP, WTA та багато представників тенісної спільноти цього не розуміють. Усі сприймають, що економічні санкції застосовуються проти країни, яка розпочала цю, нічим неспровоковану війну, вчиняючи сотні військових злочинів, навіть якщо не кожен росіянин її підтримує. І у спорті теж не може бути все як завжди.
 
Якщо ATP та WTA поділяють цінності вільного світу, незалежності та суверенітету, вони повинні щось зробити, щоб зупинити монстра. Інакше вони гратимуть на боці монстра.
 
Теніс постійно твердить собі, що він не несе відповідальності. Але поки дозволяється росіянам грати, навіть без прапора, вони просувають їхню країну. А якби росіянин виграв Вімблдон чи турнір у Квінс Клабі, чи ще щось. Висунув би його російський уряд як ще одну демонстрацію домінування? У мене немає жодних сумнівів щодо цього. Тому що політика та спорт у росії абсолютно змішані.
 
Коли Путін у вівторок зустрічався у Кремлі із зірками російського спорту, він сказав їм: «Ви перебуваєте на передовій нашої боротьби за наші цінності». Тому ми не можемо заплющувати на це очі.
 
Я люблю дивитися, як грають Даніїл Медведєв та Андрєй Рубльов. Але коли ви думаєте про жінок та дітей, які страждають і переживають такі речі, які ви могли б уявити у своїх гірших кошмарах, неправильно дозволяти росіянам грати у професійному турі та просувати свою систему. Нині просто не час для цього.
 
Існує абсолютна суперечність між ситуацією з Пен Шуай та тим, що відбувається з росією. Для WTA було важко відмовитись від проведення турнірів у Китаї, але це було правильним рішенням. Однак те, що робить росія, ще більш очевидне, але WTA у цьому випадку більше зосереджено на введенні санкцій проти Вімблдону та LTA, які роблять правильно. Це просто зводить мене з розуму», – заявив Зукін.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 3
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Стало відомо, що говорив Беллінгем Кейну перед пенальті у ворота Луніна
Футбол | 01 травня 2024, 21:01 1
Стало відомо, що говорив Беллінгем Кейну перед пенальті у ворота Луніна

30 квітня Реал Мадрид на виїзді зіграв унічию з Баварією у першому матчі 1/2 фіналу ЛЧ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.