Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Південь
| Оновлено 28 квітня 2022, 12:04
1446
0

На півдні України ЗСУ знищили півсотні рашистів та 14 одиниць техніки

Також знищено ворожі склади боєприпасів

| Оновлено 28 квітня 2022, 12:04
1446
0
На півдні України ЗСУ знищили півсотні рашистів та 14 одиниць техніки
Facebook

Оперативне командування «Південь» опублікувало оперативну інформацію щодо російського вторгнення на Півдні України.

Протягом доби на Херсонщині та Миколаївщині ворог намагався покращити тактичне положення в бік Миколаєва, але успіху не мав. Нашими підрозділами за підтримки артилерії відбито атаку ворога біля Новогригорівки та дві - поблизу Олександрівки. Ефективним веденням бойових дій нашими підрозділами зірвано ворожу підготовку до атаки в напрямку Миколаївки. В районі Нововоронцовки підрозділи ППО «вполювали» черговий безпілотник «Орлан-10»

Загальні втрати ворога за добу склали 49 рашистів та 14 одиниць техніки, з яких 6 броньованої, 3 автомобільної, 3 одиниці ракетно-артилерійського та протиповітряного озброєння, і навіть техніка тилу. В районі Молодецького та Великої Олександрівки подвійним влучанням знищено ворожі склади боєприпасів.

У центрі Херсона, на площі Свободи, російські окупанти закидали світлошумовими та газовими гранатами проукраїнських мітингувальників. Є поранені та затримані. Але херсонці навіть крізь дим і біль скандували «Херсон – це Україна!».

Нарощування напруження створюється і на південно-західному кордоні України. Продовжується вплив російської пропагандистської машини на уряд самопроголошеної ПМР. Здійснюються провокації із вибухами й стріляниною, системно організовано інформаційні вкиди про ракетну атаку, загрозу теракту з боку України. В Чорноморській операційній зоні корабельне угруповання флоту рашистів із підводними човнами залишається в готовності нанесення ракетних ударів по Україні.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.