Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 27 квітня 2022, 00:45
2391
2

Організатори Вімблдона пояснили, чому забанили гравців з рф та білорусі

Британці вважають, що ухвалили найбільш правильне рішення у поточній ситуації

| Оновлено 27 квітня 2022, 00:45
2391
2
Організатори Вімблдона пояснили, чому забанили гравців з рф та білорусі
Вімблдон

Глава Всеанглійського тенісного клубу Йєн Х'юїтт прокоментував усунення гравців з рф та білорусі від участі в Вімблдоні.
 
«Ми вважаємо, що це екстремальна та виняткова ситуація, яка веде нас далеко за межі інтересів тенісу. Вторгнення росії, що триває, і катастрофічні збитки, завдані мільйонам життів в Україні, були засуджені у всьому світі більш ніж 140 країнами. Уряд, промисловість, спортивні та творчі інститути – всі відіграють свою роль у зусиллях з обмеження глобального впливу росії, включаючи будь-яку вигоду від торгових, культурних чи спортивних демонстрацій сили.
 
У рамках цієї відповіді уряд Великої Британії розробив інструкцію для спортивних організацій і заходів у Великобританії з конкретною метою - обмежити вплив росії. Ми взяли до уваги цю вказівку, як і повинні, як важлива подія і як один із провідних британських інститутів. Уточнимо для ясності: не допускається автоматична участь у Вімблдоні лише на підставі рейтингу.
 
Після ретельного розгляду безлічі факторів ми дійшли двох твердих висновків, які лягли в основу нашого рішення. По-перше, навіть якби ми прийняли заявки від російських та білоруських гравців з письмовими заявами, ми ризикували б тим, що їхній успіх чи участь у Вімблдоні були б використані на користь пропагандистської машини російського режиму, чого ми не могли прийняти. По-друге, ми зобов'язані стежити за тим, щоб жодні наші дії не наражали на ризик безпеку або благополуччя гравців або їхніх сімей.
 
Ми розуміємо і глибоко шкодуємо про наслідки цього рішення, які позначаться на кожному, кого воно торкнеться, але так багато безневинних людей страждають внаслідок цієї жахливої ​​війни. У той же час, будучи зобов'язаними діяти, ми вважаємо, що ухвалили найвідповідальніше рішення, можливе за цих обставин. У рамках позиції уряду немає реальної альтернативи тому рішенню, яке ми прийняли в цій воістину винятковій і трагічній ситуації», – заявив Х'юїтт.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Я думаю тут нічого, не потрібно пояснювати! Увесь світ все бачить і розуміє...
𝔖𝔥𝔞𝔪𝔴𝔢𝔧
Британцы не сцыкуны...