Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 26 квітня 2022, 22:57
18098
3

Загадка масових убивств російських газових мільярдерів

Чергова каламутна історія смерті російського багатія та його родичів...

| Оновлено 26 квітня 2022, 22:57
18098
3
Загадка масових убивств російських газових мільярдерів
newsweek.com. Сергій Протосеня

Кілька днів тому в Іспанії було знайдено повішеним у саду свого розкішного будинку російського мультимільйонера, колишнього керівника газової компанії «Новатек» Сергія Протосеню, а тіла його дружини Наталії та 18-річної дочки Марії, зарубаних сокирою, були виявлені всередині приміщення.

Іспанська влада припустила, що 55-річний Протосеня вбив родичів, а потім наклав на себе руки в нехарактерному для нього нападі люті, коли сім'я насолоджувалася великодніми канікулами на узбережжі Коста-Брава.

Проте його син Федір заявив, що Сергій Протосеня, який був заступником голови великої російської газової компанії «Новатек», «ніколи не міг заподіяти шкоди» своїй дружині та донці, і припустив, що усі троє членів його родини були вбиті.

«Мій батько не вбивця», - заявив Федір Протосеня.

Сергій Протосеня не залишив передсмертної записки, а на знаряддях убивства – сокирі та ножі – не було виявлено відбитків пальців. На тілі Протосені також не було знайдено характерних для вбивці плям крові.

Іспанська поліція відмовилася оприлюднити результати розтинів трьох тіл, проведених минулими вихідними, пославшись на «таємницю слідства».

Федір, 22-річний студент університету, не був на віллі в Іспанії, бо провів Великдень в сімейному будинку у французькому Бордо.

Він захищає свого батька, кажучи: «Він любив мою матір і особливо Марію, мою сестру. Вона була його принцесою. Він ніколи не міг нічого зробити, щоб нашкодити їм. Я не знаю, що сталося тієї ночі, але я знаю, що мій батько не завдав їм шкоди».

ilmessaggero.it

Федір заявив, що поліція сказала йому не обговорювати цю справу із пресою. Він забив на сполох, коли у вівторок минулого тижня не зміг зв'язатися ні з ким зі своєї сім'ї телефоном.

Каталонська поліція вирушила на віллу і виявила у дворі повішеного Сергія Протосеню, а всередині будинку понівечені тіла його дружини Наталії, 53 років, та Марії.

Начальник регіональної поліції, комісар Хосеп Мілан заявив, що докази свідчать про те, що смерть настала внаслідок подвійного вбивства та самогубства Протосені, котрий є ймовірним убивцею.

Він сказав: «Слідчі зосереджені на людині, яка покінчила життя самогубством. Ймовірно, він убив і двох людей, тіла яких знайшли всередині будинку».

Насильницькі смерті вразили згуртовану російську громаду на курорті Льорет-де-Мар на іспанському узбережжі Коста-Брава, де близько десяти років тому Сергій Протосеня купив сімейний будинок для відпочинку.

Бізнесмен Анатолій Тимошенко, близький друг російського олігарха, сказав: «Сергій цього не робив. Сергій не вбивав своєї родини. Це неможливо. Я не хочу обговорювати, що могло статися в домі тієї ночі, але знаю, що Сергій не вбивця».

Інший друг Протосені Роман Юравич додав: «Сергій не вбивав своєї сім'ї. Я його знаю десять років. Він був щасливою людиною. Він любив свою сім'ю. Дружину та дитину він не вбивав. Я впевнений».

Смерть олігарха стала четвертою загадковою кончиною керівників російських газових компаній та членів їхніх сімей, пов'язаних із найближчим оточенням президента росії владіміра путіна.

Усього за кілька днів до цього тіло Владислава Аваєва було знайдено у його елітному московському пентхаусі разом із його дружиною Оленою та 13-річною донькою Марією. У тій ситуації йдеться також про вбивство з подальшим самогубством.

51-річний Аваєв раніше був президентом Газпромбанку, який був створений для роботи з російським газовим гігантом «Газпромом», а також кремлівськими чиновниками.

Також у лютому у власних розкішних квартирах в елітному житловому комплексі під Санкт-Петербургом було виявлено побиті та понівечені тіла керівників вищої ланки «Газпрому» Олександра Тюлакова та Леоніда Шульмана.

Російський газовий гігант «Новатек», де Протосеня був заступником голови до виходу на пенсію зі статками у 300 мільйонів фунтів стерлінгів, також поставив під сумнів його причетність до жорстоких вбивств.

У заяві «Новатека» йдеться: «Сергій Протосеня зарекомендував себе як видатна людина і прекрасний сім'янин, міцний професіонал, котрий зробив чималий внесок у становлення та розвиток компанії. На жаль, у ЗМІ з'явилися спекуляції на цю тему, але ми переконані, що ці спекуляції не мають жодного стосунку до дійсності».

Але ж хтось убиває російських газових топ-чиновників та членів їхніх сімей...

Оцініть матеріал
(117)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
Кремлівський карлик карає тих, хто втік з раБсії...
Mac_Gyver
Будни мордора. Ничего особенного.
der_MaiStier
Скільки можна кацапів називати українськими іменами ? Ази української мови... Тільки куйло правильно написано у неіснуючих імені та прізвищі. Майже всі ЗМІ надзвичайно тупі у цьому питанні