Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 24 квітня 2022, 19:04
1738
0

ЗАВАЦЬКА: «Коли росіяни кажуть, що їм важко – це зводить мене з розуму»

Катаріна – про санкції проти російських тенісистів на тлі військового вторгнення рф в Україну

| Оновлено 24 квітня 2022, 19:04
1738
0
ЗАВАЦЬКА: «Коли росіяни кажуть, що їм важко – це зводить мене з розуму»
Getty Images/Global Images Ukraine. Катаріна Завацька

Українська тенісистка Катаріна Завацька поділилася емоціями після суботньої атаки на Одесу та прокоментувала санкції від організаторів Вімблдону.
 
«Те, що сьогодні сталося в Одесі, це щось нереальне… Важко повірити, якщо чесно, що це правда і прийняти те, що сталося.
 
Друзі моїх друзів втратили сім'ю. Отак швидко, за секунду. Ракета влучила в будинок в Одесі, де мешкали люди. Мама та тримісячна дитина загинули... А батько мав діставати тіла [з-під завалів].
 
Зараз, коли хтось із російським паспортом каже мені, як це важко бути росіянином, які вони бідні. Це зводить мене з розуму. Ви не страждаєте, ви не бідні. Подивіться, що відбувається. Вам так пощастило, що можете жити. Що вам не потрібно діставати [з-під завалів] тіла своєї сім'ї.
 
Росіяни, і не тільки вони, а всі, хто не підтримує рішення Вімблдону, я хотіла б дещо прояснити. Це все квіточки. Теніс - це квіточки, в порівнянні з реальним світом на сьогоднішній день. Ви думаєте про майбутнє чи гроші? Наразі майбутнього немає ні в кого.
 
Тому, я думаю, що не грати на Вімблдоні чи на якихось інших турнірах – це ніщо. Хлопці, це не проблема. Влада хоче так зробити, заборонити гравцям виступати, показати світові, що вони з Україною, що вони проти російського вторгнення.
 
Я знаю, що росіяни, якщо вони хочуть заговорити і публічно показати свою позицію, вони, можливо, ніколи не зможуть повернутися до росії, де на них чекатиме в'язниця і вони не зможуть бачитися зі своєю родиною. Але вони можуть побачитися з ними на іншій території (у Туреччині, Грузії, де завгодно). І потім, чому ви хочете повертатися до країни, яка бреше щодня, вбиває людей щодня, ґвалтує жінок, ґвалтує дітей. Там немає майбутнього, але ви все одно хочете там жити?
 
Будьте хоробрими. Говоріть. Допомагайте. Соромтеся своєї країни. Як мінімум, змиріться із санкціями. Не скаржтеся. Покажіть нам, що ви на нашому боці. Подумайте про 3-місячну дитину, яка не встигла нічого побачити у своєму житті, і сьогодні загинула в Одесі», – написала Завацька в інстаграмі.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 19 травня 2024, 01:21 7
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Світоліна і Калініна дізналися перших суперниць на турнірі у Франції
Теніс | 18 травня 2024, 17:07 0
Світоліна і Калініна дізналися перших суперниць на турнірі у Франції

Дві українські тенісистки зіграють на турнірі WTA 500

Усик – легенда!
Бокс | 19.05.2024, 11:37
Усик – легенда!
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.