Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 квітня 2022, 14:43
17705
4

Тайсон Ф’юрі переміг Вайта і пішов на пенсію. Чи назавжди?

Бій не викликав захвату, але нокаут був прекрасний

| Оновлено 24 квітня 2022, 14:43
17705
4
Тайсон Ф’юрі переміг Вайта і пішов на пенсію. Чи назавжди?
Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф’юрі

Тайсон Ф’юрі переміг Ділліана Вайта. Достроково і жорстко. Чемпіон упіймав суперника ідеальним ударом, завершивши потуги опонента і, цілком можливо, свою кар’єру.

Тайсон не показав нічого надзвичайного, але все одно переміг. І це проти головного претендента останніх років

 

Абсолютно серйозно Ділліана Вайта називали людиною, яка спроможна перебити Тайсона Ф’юрі. Не сказати, щоб так багато позитивних коментарів давали з приводу Деонтея Вайлдера, в якого взагалі не вірили перед третім боєм, а він не тільки створив конкуренцію, а й поваляв суперника по рингу.

На Ділліана ставило справді багато спортсменів, колишніх чемпіонів світу і функціонерів. Може, не завжди ставили на перемогу, але в можливу поразку Ф’юрі точно вірили.

На це були причини. Вайт, попри його візуальну неповороткість, вміє багато. Він і джебить добре через довгі руки, і вдарити потужно може – особливо лівим боковим. І загалом Ділліан досить пристойно боксує. Того ж Джозефа Паркера британець здолав рішенням суддів, та ще й у нокдаун того відправляв. Взяв той бій суто на постійному тиску та важких комбінаціях, з якими візаві не знав, що поробити.

В теорії тут могло б вийти так само. Про це говорили і Дерек Чісора, і Девід Хей, і купа інших спортсменів. Навіть Джордж Форман заявив, що бачить найвірогіднішим підсумком перемогу Ф’юрі, але Ділліан створений, щоб перемогти суперника такого класу. Але в результаті не пішло. Ані у екс-чемпіонів з прогнозами. Ані у Ділліана Вайта з поєдинком.

Те, що Тайсон Ф’юрі швидший за суперника – не новина. Але те, що Вайт не розумітиме, як нівелювати цю проблему, здивувало. Всі раунди – з першого до останнього - пройшли під одним мотивом. Тайсон диктує умови, темп і дистанцію, Ділліан злиться і намагається дістати візаві важким ударом, щоб завершити це все.

Раунд за раундом претендент натикався головою на джеби і особливо результативно – на ліві бокові. Начебто не сильні, але регулярні і такі, що підводили під наступні випади Ф’юрі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чи здивував Тайсон? Взагалі ні. Став легшим – і буквально, і в бою. Віддав ініціативу супернику, хоча обіцяв битись із тим в центрі рингу. Грався, пострілював обережно, зміщався в сторони і шукав свого шансу. Такий типовий Ф’юрі, з яким всім впоратись важко, бо він призвичаюється до будь-чого.

Але якщо чемпіон просто не вразив, проте добре зробив ту роботу, яку треба було для перемоги, Вайт засмутив. Взагалі був не зрозумілий його план на бій. Що він хотів зробити? Ділліан просто бив джеб у відповідь на джеб суперника, а потім, як там вже вдасться, зближався, щоб насипати боковими. Більшість з ударів лишалась на блоці, частина – назавжди пропадала в клінчі, який регулярно і з задоволенням влаштовував Тайсон.

Єдиний варіант для перемоги Вайта над Ф’юрі був в тому, щоб зблизитися, загнати суперника в кут чи до канатів і насипати по боках з переходом на голову так, щоб у того не було часу подумати. Так, вірогідність відкритись – висока, але і перемогти точно вище, ніж якщо просто ходити по колу за суперником.

Загалом, до такого фіналу все й йшло. Ф’юрі не влучав надважко, але робив це регулярно і жорстко. Декілька разів Вайта качало, а в шостому раунді човен перевернувся. Класичний аперкот після джеба, класичне влучання після того, як важелезний кулак б’є точно у підборіддя.

Що далі?

 

Для Вайта нічого не змінилось, окрім того, що закінчились історії про претендентство. Проте, виходити на такий бій, не маючи плану – це була його основна помилка.

Далі можна виходити на будь-якого не чемпіона і, вірогідно, перемагати. Вже занадто Вайт потужний, щоб боротись із більшістю суперваговиків. 

Тайсон Ф'юрі оголосив про фінал кар’єри. Чому? Обіцяв дружині. До коли? Каже, що назавжди. А ще каже, що досяг вже всього в надважкій вазі. Звісно, це не так. Абсолютним чемпіоном світу Ф’юрі не був.

Чи віриться в те, що Тайсон пішов? Не дуже, але з ним реально треба розраховувати на будь-що. Ф’юрі часто стає сумно, він перестає знаходити мотивацію та бажання. Можливо, цього разу так само. А, можливо, розуміє, що Усик – не Вайт і з ним доведеться працювати в ринзі ще більше.

Такого Тайсона Олександр міг би перемагати. Не гіганта, який йде на тебе без зупинки, намагаючись зламати, а ігровика, що прагне перехитрити. Ф’юрі крутий в цих хитрощах, але чи кращий він за українця? Хіба що габаритами.

Скоріш за все, найближчим часом фанати побачать Тайсона в якомусь шоу типу WWE. Ф’юрі вже давно збирається туди повернутись, а все ніяк не було часу – захисти та повноцінні поєдинки. Можливо, британець таки проведе бій із Нганну за правилами боксу в рукавичках для змішаних єдиноборств. Поки що це теж виглядає, як казка, але від Ф’юрі ж можна очікувати будь-чого.

Загалом, як би то не було, шоу продовжується. Сподіваємось, що і те, на яке ми так довго чекали, не залишиться тільки в списку бажань.

Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шанси Манчестер Сіті на трофей АПЛ 2023/24 впали на 4,3% після 35-го туру
Футбол | 29 квітня 2024, 22:31 3
Шанси Манчестер Сіті на трофей АПЛ 2023/24 впали на 4,3% після 35-го туру

Проте «містяни» досі є головними фаворитами на чемпіонство в Англії

Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи
Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0
Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
Це ж циган. Він потім буде вибивати собі підвищенний ганорар, щоб повернутися для обєднавчого бою з Усиком чи Джошуа
Володимир Кіт
Який вже раз?????
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gagik_Perdonian
полный дурак будет если на пике формы не попробует стать абсолютом