Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 20 квітня 2022, 18:48
3227
1

Україна – Хорватія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Один з ключових матчів кваліфікації для нашої збірної

| Оновлено 20 квітня 2022, 18:48
3227
1
Україна – Хорватія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
ФГУ

Поєдинок Україна - Хорватія відбудеться в середу, 20 квітня, в австрійському Граці. Початок зустрічі о 19:00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Цього тижня в семи з восьми відбіркових групах завершиться кваліфікація на жіноче Євро-2022, а для збірної України, якій ще належить зіграти два відкладені березневі поєдинки проти Чехії, багато в чому проясниться її подальша турнірна доля. На даному календарному відрізку на підопічних Віталія Андронова чекає дуже важливий з турнірного погляду матч зі збірною Хорватії та дуже складна виїзна гра з чинними олімпійськими чемпіонками із Франції.

Варто зазначити, що гра з балканками стане для наших дівчат умовно домашньою. Через жорстоку війну, розв'язану рашистами, українські гандболістки змушені проводити сьогоднішній поєдинок далеко від дому. Прийняти нашу збірну люб'язно погодився австрійський Грац, у якому і відбудеться дана зустріч.

Перший матч між командами, що відбувся на самому старті відбору, сьомого жовтня 2021 року, завершився одним із найнесподіваніших результатів всього кваліфікаційного раунду. Українські гандболістки на виїзді обіграли бронзових призерок минулого Євро – 22:23 і тим самим серйозно сплутали карти в нашій групі. Ця перемога дозволяє підопічним Віталія Андронова досі утримуватись на прохідному другому місці у нашій групі.

Проте розслаблятися нашим дівчатам зарано. Ситуація складається так, що сьогоднішній поєдинок стає для хорваток справжнім «матчем за життя», адже у разі фіаско шанси балканок на вихід із групи стануть дуже примарними. Тож на гру з Україною хорватки вийдуть гранично мотивованими.

Добиватися позитивного результату (а таким сьогодні цілком може стати і нічия) в такому відповідальному поєдинку тренерський штаб нашої збірної викликав наступних гандболісток:

Воротарі: Вікторія Салтанюк («Галичанка»), Юдіт Балог («Сомбахтей», Угорщина), Марія Гладун («Фюхсе Берлін», Німеччина)

Польові гравчині: Наталія Стрюкова («Глорія», Румунія), Лілія Горільська («Сомбахтей», Угорщина), Євгенія Левченко, Ірина Глібко (обидві - «Вилча», Румунія), Ірина Стельмах («Подравка», Хорватія), Альона Шупік («Кобежице», Польща), Леся Смолінг («Ярослав», Польща), Мар´яна Маркевич, Анастасія Мелекесцева, Тетяна Поляк, Діана Дмитришин, Марина Коновалова, Ірина Прокоп´як (усі - «Галичанка»)

В цілому склад у нашої команди цілком бойовий, але не обійшлося без суттєвих втрат. Сьогодні не зіграють гандболістки, які відіграли помітну роль у сенсаційній перемозі над балканками півроку тому. Йдеться про Тамару Смбатян, Наталію Савчин та Наталію Воловник.

При цьому не все гаразд зі складом і у наших суперниць. За Хорватію сьогодні не зіграють основний воротар збірної Теа Пієвич та досвідчена лінійна Катаріна Єжич. Під питанням також участь у матчі номінального другого голкіпера балканок Івани Капітановіч та лівої напівсередньої Каміли Мічієвіч, яка стала найрезультативнішою гандболісткою у першій грі між командами (вісім закинутих м'ячів).

Важливість поєдинку проти Хорватії важко переоцінити. Перемога в ньому максимально наблизить нашу збірну до виходу на континентальний форум. Але також складно применшити його складність для українських гандболісток. Бронзові призерки минулого Євро опинилися на краю турнірної прірви і докладуть максимум зусиль для виправлення ситуації. Побажаємо нашим дівчатам не спасувати перед складним суперником, і навіть втративши перевагу свого майданчика, досягти такого бажаного позитивного результату.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Франція

4

4

0

0

114:85

+29

8

2. Україна

2

1

0

1

48:50

-2

2

3.Хорватія

4

1

0

3

86:95

-9

2

4.Чехія

2

0

0

2

46:64

-18

0

20 квітня

Україна – Хорватія
Чехія – Франція

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
samird
Вирішальний матч відбору - без перебільшень. Прикро, що не зможемо зіграти його вдома, як мали.