Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 29 червня 2022, 16:30
484
0

Віталій ОСИПОВ: «Виконали чимало роботи і сподіваємося виступити вдало»

Тренер української збірної U-18 розповів про підготовку команди до відбору на чемпіонат Європи

| Оновлено 29 червня 2022, 16:30
484
0
Віталій ОСИПОВ: «Виконали чимало роботи і сподіваємося виступити вдало»
збірна України U-18

Після того, як збірна України з волейболу вікової категорії до 20 років не змогла пробитися у фінальний етап чемпіонату континенту, наша увага тепер буде прикута до збірної на два роки молодше, яку готують до відповідальних матчів відбіркового турніру Євро тренери Віталій Осипов та Юрій Столяренко. На даний час команда знаходиться в Чехії, звідки діставатиметься місця проведення ігор до сербського міста Врнячка-Баня. Ми зв'язалися з Віталієм Осиповим і ось що він розповів.

– В умовах війни було складно збирати хлопців, – каже Віталій Олександрович. - Адже деякі з них опинилися в тих місцях, де вже велися бойові дії та звідки було тяжко виїхати. На жаль, нам так і не вдалося вивезти найсильніших. При цьому деяких волейболістів ще довелося позичити команді U-20. Але в нинішньому становищі нам гріх на щось скаржитися. Завдяки Федерації волейболу України та особисто її президенту Михайлу Мельнику збірна вирушила до Чехії до міста Микулова, куди ми прибули 21 березня. До речі, саме тут готувалися до своїх відбіркових ігор старші хлопці під керівництвом Андрія Левченка. Тому до 6 квітня ми з ними разом ділили майданчик, грали спаринги.

- У своєму інтерв'ю перед початком відбіркового турніру Андрій Левченко нам розповів про те, що всі витрати, пов'язані зі збірною України U-20, взяла на себе Федерація волейболу Чехії. У вашій команді все відбувається так само?
- Все вірно. Велика подяка чеській владі та всім тим, хто нам тут допомагає. У нас чудові умови і немає жодних питань щодо ігрового залу, проживання, харчування тощо. Місцеві люди щиро підтримують українців та бажають нам найголовнішого – якнайшвидшого миру на нашій землі. І ще хотілося б згадати допомогу наших хлопців, котрі зараз грають у клубах чеського чемпіонату. Вони нам дуже допомагають весь цей час. Надіслали для наших двох збірних футболки, шорти, кросівки, пляшечки для води, спортивні напої, тейпи, пластир, спрей, що охолоджує та інше. Це – Валерій Тодуа, Дмитро Долгополов і Володимир Ковальчук. За це їм величезна подяка.

- Скільки волейболістів задіяно у підготовці до матчів кваліфікації?
- Тринадцять. Один із них до заявки на турнір не потрапить, але все одно поїде до Сербії. Поки що не можу сказати, хто це буде. Визначимося через тиждень, коли вже будемо на місці.

- Назвіть, будь ласка, гравців, які зараз у Вашому розпорядженні та які регіони вони представляють.
- Будь ласка. Артем Зелінський, Ярослав Єрмолов, Михайло Саїдов, Роман Канаєв, Микола Куц, Руслан Червотюк, Андрій Челеняк, Віталій Кравченко, Ярослав Горобець, Ігор Щавинський, Олександр Остапчук, Мирослав Ткачук та Микита Шаповалов. Вони представляють Харків, Дніпро, Житомир, Тернопіль, Полтаву.

- Ви сказали, що тренувалися і грали в Чехії разом із нашою збірною, яка на два роки старша. А чи були ще контрольні матчі?
- Так звісно. Двічі зустрічалися з чеськими однолітками, зігравши з ними загалом дев'ять партій. Також перемогли збірну Словаччини нашої вікової групи із рахунком 3:1. Заплановано ще один поєдинок із місцевою молодіжною клубною командою, яка лідирує у чемпіонаті своєї країни. Хотіли також зіграти із збірною Австрії, але щось у суперників не склалося.

- У вашій групі виступатимуть збірні Сербії, Туреччини та Данії. Кого вважаєте фаворитом і яке завдання ставите перед хлопцями?
- Найімовірніше, головними претендентами на перше місце будуть господарі майданчика. Щодо решти збірних, то всі вони приблизно одного рівня. Та й у такому юному віці матчі часто бувають абсолютно непередбачуваними. Тому боротимемося за перемогу у кожній грі. Щодо завдання, то воно лише одне – вийти до фінального турніру чемпіонату Європи. Ми зробили велику роботу, тож сподіваємось у Сербії виступити вдало.

Додам, що за регламентом команди, які посіли перші місця у групах, прямо потраплять у фінальний етап чемпіонату Європи. Збірні, які опиняться на других місцях, а також найкраща з тих, хто посяде третє місце, продовжать відбіркові ігри у третьому раунді кваліфікації.

Ось календар ігор за участю збірної України U-18:

21 квітня Україна – Сербія
22 квітня Україна – Туреччина
23 квітня Україна – Данія
 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відбулися перші півфінальні матчі Плюс Ліги
Волейбол | 18 квітня 2024, 19:20 0
Відбулися перші півфінальні матчі Плюс Ліги

Варшавський «Проєкт» з українцем Юрієм Семенюком програв вдома команді «Алурон Варта» 0:3

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 2
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.