Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 квітня 2022, 13:07
2780
0

Голова СБУ розповів, що чекає на Медведчука у найближчому майбутньому

За словами Івана Баканова, це була справді складна та небезпечна операція

| Оновлено 14 квітня 2022, 13:07
2780
0
Голова СБУ розповів, що чекає на Медведчука у найближчому майбутньому
Twitter

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що надалі на кума путіна Віктора Медведчука чекає запобіжний захід у вигляді арешту і справедливий вирок:

«Далі дії дуже прості насправді. Медведчука чекає суд – підтвердження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. А в майбутньому я сподіваюся, що на Медведчука чекає справедливий вирок, зокрема у вугільній, трубній справі, де він фігурує. Йдеться про фінансування терористичної організації ЛНР та виведення стратегічного трубопроводу з власності держави.

Під час затримання Медведчука отримали додаткові дані про людей, які допомагали йому при обранні запобіжного заходу. Затримання Медведчука дає чіткий сигнал кожному зраднику України, що він не уникне покарання».

Кума російського президента путіна Віктора Медведчука намагалася вивезти до Придністров'я російська Федеральна служба безпеки, щоб заплутати навіть пускали помилкові плітки, що він уже за кордоном.

Голова СБУ Іван Баканов: «Це справді була складна та небезпечна для багатьох її учасників операція, яка тривала близько місяця у військових умовах.

Українській спецслужбі протистояв не тільки Медведчук, а й потужніший ворог – Федеральна служба безпеки росії, яка прагнула вивезти кума путіна за кордон. При цьому російські спецслужби залучили лідерів злочинного світу нашої держави і, на жаль, представників наших правоохоронних органів.

Російські спецслужби організували власну операцію з переправки Медведчука у Придністров'я, а згодом – до Москви. ФСБ намагалася максимально замаскувати свої плани: вкидала дезінформацію, спеціально робила фейкові сливи, намагалася організувати липові маршрути для евакуації політика та пустити СБУ хибним слідом, навіть підготувала псевдо-Медведчуків для відведення уваги.

Насправді Медведчука під виглядом військового ЗСУ нібито у супроводі колег хотіли довезти до українського кордону. Там – на човні переправити у т.зв. Придністровську Молдавську Республіку, де на нього вже чекала евакуаційна група спецназівців ФСБ. Вони й мали доставити Медведчука до Москви.

Контррозвідка СБУ прорахувала десятки версій, чітко визначила цей маршрут та з'ясувала місце прибуття евакуаційної групи ФСБ. Це дозволило оперативникам та слідчим СБУ затримати Медведчука на заваді – під час його виїзду з Київської області. Його супроводжували українські правоохоронці, які також відповідатимуть за свої дії».

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Боруссія Дортмунд – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 01 травня 2024, 20:34 1
Боруссія Дортмунд – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 64
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.