Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 06 квітня 2022, 18:58
547
0

Андрій ЛЕВЧЕНКО: «Докладемо зусиль для виходу до фінальної частини Євро»

Наставник української збірної U-20 вірить у хлопців та сподівається порадувати своїх співвітчизників

| Оновлено 06 квітня 2022, 18:58
547
0
Андрій ЛЕВЧЕНКО: «Докладемо зусиль для виходу до фінальної частини Євро»
збірна України U-20

Головними новинами для всіх українців зараз, звичайно ж, є вісті з фронту, як наші захисники вже другий місяць стримують атаки агресора. І все ж таки життя триває, а наші спортсмени знаходять можливість, щоб тренуватися та виступати на престижних міжнародних змаганнях. Юніорська збірна України з волейболу U-20 вже завтра, 7 квітня, стартує у відбірковому турнірі до чемпіонату Європи. Мій телефонний дзвінок застав головного тренера команди Андрія Левченка в автобусі на шляху з Чехії до Польщі, яким збірна дістається місця проведення ігор.

- В умовах війни було дуже непросто зібрати хлопців та вибрати місце для підготовки до турніру, - розпочав нашу розмову Андрій Сергійович. – До того ж, майже всі волейболісти мали приблизно тритижневу ігрову паузу. Але завдяки Федерації волейболу України та особисто її президенту Михайлу Мельнику були вирішені питання про те, що збірна вирушить до чеського міста Мікулов. Саме там ми перебували з 18 березня по 6 квітня і ось тепер їдемо до Польщі.

- Якими були умови для тренувань?
- Чудові. У зв'язку з цим величезна подяка місцевій владі та Чеській федерації волейболу за те, що нам надали таку увагу, допомогу та підтримку. Практичні всі фінансові витрати, починаючи від проживання, харчування, транспорту, надання тренувального залу тощо, вони взяли на себе. А ще ми зуміли провести чотири спаринги з командами з Чехії різного віку. Тож тільки є слова подяки за всі створені для нас умови.

- Чи всіх гравців, кандидатів для участі у відборі до чемпіонату Європи, зуміли привезти на цей збір?
- Можна сказати, що так. Відсутні з різних причин лише двоє центральних блокуючих Едуард Штерик та Владислав Антоненко, а також догравальник Тимур Цмокало. Натомість викликали інших хлопців, які, сподіватимемося, успішно їх замінять.

- Часу для підготовки було достатньо?
- Тренерам завжди хочеться більше приділити увагу тренувальному процесу, тому зайвий тиждень нам не завадив би. Проте всі розуміють, у яких умовах перебуває зараз наша країна, тож гріх скаржитися. Єдине, що засмучує, це невелике пошкодження нашого основного зв’язуючого Максима Донця в заключному контрольному матчі з командою із Брно в Чехії. Лікарі кажуть, що травма не дуже серйозна, тож розраховуємо на нього вже у Польщі.

- Група, де виступатиме збірна України, є досить сильною. Це якось позначається на поставленому перед командою завданням?
- Для нас, насамперед, дуже важливо, що навіть в умовах війни Україна буде представлена в цьому турнірі. А щодо групи, то Ви маєте рацію, тут зібрані представники трьох країн, де волейбол досить популярний. Особливо це стосується Польщі та Туреччини. Щодо Іспанії, що і її волейболісти неодноразово доводили свою спроможність як у клубних турнірах, так і на рівні збірних. Тому всі матчі будуть для нас серйозними, тож розслаблятися ніде не можна. Дуже хочемо посісти перше місце у групі та порадувати всіх українців у такий важкий для нас період виходом до фінальної частини Євро. Якщо займемо друге місце, ще доведеться брати участь у додатковому відборі. Але навіть третє місце за певних обставин може стати прохідним у черговий раунд відбіркового турніру. Так що боротимемося з усіх сил, не шкодуючи себе.

- Назвіть склад, який виступатимо у Польщі.
- Будь ласка. До нього увійшли 12 волейболістів, які представляють Харків, Вінницю, Дніпро, Житомир, Бахмут, Решетилівку та Нікополь. Це:
Зв’язуючі – Володимир Скорбатюк, Максим Донець
Діагональні – Микита Золотухін, Павло Валяйбаба
Центральні блокуючі – Микола Куц, Дмитро Гладир, Данило Гриценко
Догравальники – Назар Гетьман, Крістіан Прісакар, Ілля Чабан
Ліберо - Кирило Трохін, Борис Яковлєв

- Календар ігор Вас влаштовує?
- Ще раз повторю, викладатися на майданчику доведеться у кожному матчі. Отже, календар особливого значення не має. А якщо нам вдасться досягти позитивного результату в першому матчі з господарями турніру поляками, то це лише додасть нам додаткових сил.

- Бажаємо вам успіху та перемоги збірної України у турнірі!
- Спасибі, постараємося не підвести. Слава Україні!

Додамо, що у першому матчі в середу 7 квітня українці зіграють із Польщею, 8 квітня – з Туреччиною та 9 квітня – з Іспанією.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.