Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 03 сiчня 2023, 22:54
2826
3

Генерал армії США: «Війна в Україні триватиме точно кілька років»

Швидкого завершення бойових дій очікувати не варто

| Оновлено 03 сiчня 2023, 22:54
2826
3
Генерал армії США: «Війна в Україні триватиме точно кілька років»
Getty Images/Global Images Ukraine

Високопоставлений представник американського військового командування, генерал армії США Марк Міллі вважає, що вторгнення росії в Україну, ймовірно, не могли запобігти, крім присутності американських військ, і що війна в Україні, ймовірно, затягнеться на довгі роки.

«Відверто кажучи, якщо не брати до уваги введення військ США у власне Україну, я не впевнений, що його (путіна прим.) можна було стримати. То була його давня мета, яка налічує роки. Я думаю, що ідея стримування путіна від вторгнення в Україну – стримування його Сполученими Штатами – зажадала б використання збройних сил США і призвела б до ризику збройного конфлікту з росією, чого я не радив би.

На думку Міллі, зараз Сполучені Штати мають розглянути можливість розширити свою військову присутність у Східній Європі для захисту від російської агресії. Зокрема, потрібно збільшити кількість військових баз, які там розташовані.

За даними ВВС, після російського вторгнення в Україну Пентагон вирішив переглянути чисельність розміщеного в Європі військового контингенту і, можливо, або посилити американську присутність у цьому регіоні, або передислокувати частину військ.

Міллі також вважає, що конфлікт в Україні триватиме не один рік: «Не скажу про десятиліття, але щонайменше кілька років – точно».

Таку думку Міллі пояснив тим, що москва давно і регулярно вимагає від США і НАТО в цілому скоротити свою військову присутність у Європі. За його словами, все це свідчить про затяжний конфлікт у регіоні, який виходить далеко за межі України.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K 12
Этим америкосам давно пора принять решение на какую сторону им стать. Одной жопой на два стула не сядешь,в их случае они метят на все три
(Hg), 80
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Stelios Komnin
Вряд ли на годы. Нужно понимать, что зимой в окопах не посидишь, а в танках холодно. Болезни, раны, снабжение. Значительно раньше.