Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 05 квітня 2022, 12:02
9049
0

Конгрес закликає Байдена дати Україні літаки та ракети великої дальності

Одних «джавелінів» та «стінгерів» недостатньо

| Оновлено 05 квітня 2022, 12:02
9049
0
Конгрес закликає Байдена дати Україні літаки та ракети великої дальності
Getty Images/Global Images Ukraine

Група американських законодавців, представників обох партій, закликають адміністрацію президента Джо Байдена збільшити та розширити поставки озброєння для України.

Як вказується в листі-запиті, що потрапив у розпорядження редакції, з такою ініціативою виступила двопартійна група з більш ніж 30 депутатів.

Представники Демократичної партії Енді Кім і Джейсон Кроу та член Республіканської партії Пітер Мейєр направили лист Байдену в понеділок із закликом надати українським військовим більше зброї, включаючи ракети класу "земля-повітря" великої дальності, винищувачі та протикорабельні ракети.

Американські законодавці зазначають, що їхній запит заснований на списку побажань, наданому владою України Конгресу минулого тижня, в якому вказані 17 пунктів щодо додаткової допомоги.

Запит депутатів США також включає збільшення поставок зенітних ракет Stinger і протитанкових ракет Javelin для поповнення запасів ЗСУ, а також безпілотників з більшою дальністю дії, щоб Україна могла «краще порушувати російські лінії постачання і протистояти російській тактиці облоги, особливо на сході України».

«В Україні більш ніж достатньо пілотів, навчених управляти додатковими літаками, якщо вони будуть надані. Додаткові літаки також дозволили б українським силам забезпечити більш адекватний захист міських районів, таких як Харків і Маріуполь, де в результаті російських атак відбулися численні жертви серед цивільного населення», - йдеться в листі.

Джерело РБК-Україна
Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.