Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 04 квітня 2022, 11:56
21247
9

Степаненко хоче перенесення матчів плей-оф ЧС-2022 від ФІФА та УЄФА

Півзахисник вважає, що команда не встигне як слід підготуватися

| Оновлено 04 квітня 2022, 11:56
21247
9
Степаненко хоче перенесення матчів плей-оф ЧС-2022 від ФІФА та УЄФА
Getty Images/Global Images Ukraine. Тарас Степаненко

Опорний півзахисник «Шахтаря» та збірної України Тарас Степаненко вважає, що національна команда країни не матиме достатньо часу, щоб підготуватися до найважливіших матчів європейського плей-оф ЧС-2022 проти Шотландії та, можливо, Уельсу.

«Ми не хочемо уславитися жертвами. Ми сильні та здібні хлопці, все гаразд, і ми можемо грати на всі 100%. Але я хотів би поставити запитання: як ми можемо виходити на такий важливий матч, коли так довго перебували поза футболом?»

«Кожен футболіст знає, що якщо ти оговтався від давньої травми, хоч би скільки ти тренувався в залі і бігав, коли виходиш грати у футбол, все по-іншому».

«Рівню та сили може не вистачити для однієї гри, але нас попросять зіграти два неймовірно складні матчі, можливо, за чотири дні, щоб вийти на чемпіонат світу. Якщо немає вибору, ми маємо грати. Але я думаю, що це буде вкрай складно досягти двох результатів. Позитивних. Сподіваємось, що ФІФА та УЄФА це зрозуміють та відкладуть матчі, щоб дати нам більше часу на підготовку», - заявив Степаненко.

Зазначимо, що перший матч плей-оф проти Шотландії збірна України мала провести в березні, але через російсько-українську війну поєдинок було перенесено на червень, хоча його точна дата, як і раніше, залишається невідомою.

У разі перемоги над Шотландією Україні для виходу у фінальну частину ЧС-2022 доведеться вигравати ще й у збірної Уельсу.

Кілька днів тому у Катарі відбулося жеребкування фінальної частини ЧС-2022, за підсумками якого переможець європейського плей-оф, у якому бере участь збірна України, потрапив до однієї групи з командами Англії, Ірану та США.

Важливо наголошувати, що Тарас Степаненко, як і більшість українських збірників, котрі виступають в УПЛ, не брав участі в офіційних матчах з грудня минулого року, коли розіграш українського чемпіонату пішов на зимову паузу.

Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ryzhko Sergey
Посмотрите календарь сборных. Скорее всего матчи отбора будут во второй половине июня т.к в начале июня лига наций. Кроме того чемпионата нет , поэтому павелке и ффу по силам организовать один -два спаринга в мае. Это если яйца не чухать. Вот и будет им практика. На лигу наций можно забить в этом году. А 5-6 матчей вполне реально провести двум составам сборной до матчей с Шотландией. Если Стёпа этого не знает или не понимает то пусть ему разжуют
Кроt-m@d__
Степа,все потяним не нагоняй ,ЗСУ ТРО и др подразделения наши тянут и вы потяните ,будете грызть землю ну пройдете на ЧМ !!!!!!по-другому никак !!!!!!
Maxcrimea10
Нужно провести тренировочный процесс сборников хотя бы в течение 2-3 недель, тогда шансы будут
zingo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nick07
враховуючи що збірна в червні проведе 4 офіційні матчі в рамках ЛН, то взагалі незрозуміло про що говорить Степаненко.
і у них буде достатньо часу перед ЛН щоб тренуватись.
Так що якраз нормально грати в червні ті матчі, в травні організовуйте на 2-3 тижня тренувальний збір, + у червні маєте 4 матчі, в т.ч. і матч з Шотландією, в рамках ЛН, отже потім ще тиждень часу на відновлення функціонального стану та роботу над помилками.
Zub
Никто переносить не будет. Или играют тогда, когда скажут, или до свидания. Честно говоря, я бы сказал до свиданию уже в марте.
Михаил Котенко
Тарас, про що ти розповідаєш ? Ти що думаєш що всі ті молоді хлопці ,що віддають зараз свої життя за вільну та незалежну УКРАЇНИ, будуть слухати що Ви не змогли , що Вам чогось не вистачило? Тоді коли вони виходили без броніків, без касок, турнікетів та зупиняли орків, вони ж не казали що потрібно ще потренуватись. Зараз неважливі Ваші всі виставково-показові матчі , Важлива лише ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ, як у війні так і в стикових матчах! СЛАВА УКРАЇНІ!
Владимир Копяк
Давайте не преувеличивать силу нашей сборной, даже если бы все было нормально, вряд ли  мы смогли бы выиграть у Шотландии, а тем более строить планы на Уэльс.