Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 30 березня 2022, 23:35
7144
8

У рашці заявили, що Україні доведеться просити у росії дозволу на навчання

Такі дивні гарантії безпеки, за словами медінського

| Оновлено 30 березня 2022, 23:35
7144
8
У рашці заявили, що Україні доведеться просити у росії дозволу на навчання
Йолкін

Голова російської делегації, скандально відомий владімір медінський вважає, що Україна в Стамбулі заявила про готовність виконати принципові вимоги. При цьому він нічого не сказав про відведення військ і дав зрозуміти, що Кремль не піде на компроміси щодо Криму та Донбасу.

Помічник президента Росії, екс-міністр культури рф владімір медінський прокоментував переговори з українською делегацією в Стамбулі так:

«Україна на папері висловила готовність відмовитися від прагнення в НАТО і від зброї масового ураження, а також погодитися на те, що на військові навчання в Україні потрібен дозвіл як гаранта безпеки.

Вчора київська влада вперше за всі попередні роки заявила про свою готовність домовлятися з росією. Вони передали нам зафіксовані на папері принципи майбутньої угоди.

Ці принципи передбачають: відмова від вступу до НАТО; фіксація позаблокового статусу України; відмова від ядерної зброї, а також володіння, придбання, розробки інших видів зброї масового знищення, відмова від розміщення іноземних військових баз та військових контингентів; зобов'язання проводити військові навчання за участю іноземних збройних сил лише за погодженням з державами-гарантами, серед яких буде й росія.

Тобто Україна заявила про готовність виконати ті принципові вимоги, на яких протягом усіх останніх років росія наполягала. Якщо ці зобов'язання буде виконано, то загрозу створення на українській території плацдарму НАТО буде ліквідовано. У цьому, власне, суть, сенс та важливість попередньо узгодженого на досить високому рівні Україною документа.

Проте робота продовжується, переговори продовжуються. Я хочу окремо наголосити, що принципова позиція нашої сторони щодо Криму та Донбасу залишається незмінною. З 2014 року росія роками висувала ці вимоги і київському режиму, і його покровителям – насамперед Сполученим Штатам Америки у своїх інтересах, але всі ці вимоги ігнорувалися.

Вчора українська сторона зафіксувала письмово свою готовність до виконання цілої низки найважливіших для будівництва в майбутньому нормальних і, сподіваюся, добросусідських відносин із росією».

Таким чином, медінський повторив всі тези пропаганди кремля про мотиви війни проти України. 29 березня у Стамбулі відбувся черговий раунд переговорів української та російської делегацій щодо умов відновлення миру. Сторони нічого не підписали, але виклали фінальні пропозиції, над якими працювали.

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

ФОТО. В Одесі через обстріл рашистами був знищений зал гімнастики Тріумф
Інші види | 04 травня 2024, 04:59 0
ФОТО. В Одесі через обстріл рашистами був знищений зал гімнастики Тріумф

Терористи продовжують ракетні обстріли українських міст

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nickst
Пуйлостанщики вже були гарантами по Будапештському меморандуму. Досить!
Sasha Panda
Москалі йдуть НХЙ !!!
Crimea
Що це за хрін? Яке він право має вирішувати про навчання?
Віталій Ткачук
Це часом не той довбо.об що казав про величність кацапів, бо в них на одну хромосому більше? Сцар - шизофренік, високопоставлений чиновник - даун, населення й зовсім на рівні примітивних організмів ( жерти, срати і розмножуватися ), і ще хотять щось гарантувати. Боронь боже з ними щось підписувати.
Maxcrimea10
Орки уже ближе к стадии принятия, но еще нужны наши победы!
*🍀*
Всё так, только трошечки не так.
В состав гарантов может войти и эрэф (увы). Вместе с Британией, США, Китаем и т.д.... Если ещё такое когда то будет возможно.
И вот только тогда Украина будет обязана ставить в известность ВСЕХ гарантов безопасности.
Ivan Vismutenko
Меморандум это информационно-справочный документ с изложением взглядов на какой-либо вопрос. И всё. Это не договор! Тогда Украину и президента обвели вокруг пальца. Точно так Порошенко влип с Минском. И лучше бы его выполнили, чем теперь война без горизонта, а убытки уже 600 млрд. долларов. И какие то якобы украденные 3 млрд. Януковича даже не смотрятся.