Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 29 березня 2022, 19:57
28090
41

Переговори у Стамбулі завершились. Україна готова до нейтрального статусу

Деталі чергового раунду переговорів із росією

| Оновлено 29 березня 2022, 19:57
28090
41
Переговори у Стамбулі завершились. Україна готова до нейтрального статусу
Getty Images/Global Images Ukraine

Чергові переговори між Україною та росією у Стамбулі завершилися. Сторони спілкувалися між собою три години.

Представники української делегації народний депутат Давид Арахамія, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк та очільник юридичної групи делегації Олександр Чалий вийшли до преси з брифінгом.

Головні заяви української делегації:
– Ми знаємо, що система безпеки світу дала тріщину. Наша пропозиція – ми працювали над форматом, але ми нічого не підписуємо, про нову систему гарантій безпеки для України. Це новий міжнародний договір, який ратифікує. Ми навчені Будапештським меморандумом.

– Країни гарантії за аналогом 5 статті НАТО протягом 3 днів будуть проводити консультації. Країни гаранти будуть зобов'язані надати допомогу. Серед гарантів ми бачимо – країни Радбезу ООН, США, Франція, Туреччина, Німеччина, Канада, Польща, Ізраїль.

– Питання з ОРДЛО та Кримом не врегульовані. Тому поки що гаранти не працюватимуть на цій території. Деякі країни вже дали попереднє узгодження. Це та система, на якій ми хочемо збудувати нове майбутнє України.

– Також ці гаранти мають допомагати вступати до ЄС.

– Україна готова до нейтралітету, якщо мирний договір буде погоджено.

– Головне – щоб держава спілкувалася із суспільством. Імплементація рішення наслідуватиме процедуру: референдум, потім ратифікація парламентів країн гарантій.

– Крим – це окремий пункт договору. Протягом 15 років з росією проводитимемо переговори про півострів, протягом цього часу жодних військових дій. Щодо ОРДЛО, то це теж окремий пункт.

– Сьогодні нічого не підписано.

Оцініть матеріал
(286)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Поганий результат для обох команд. Зоря та Оболонь зіграли внічию
Футбол | 28 квітня 2024, 14:56 4
Поганий результат для обох команд. Зоря та Оболонь зіграли внічию

Кияни діяли гостріше, але перемогти не змогли

Каріма БАЄВА – про загиблого сина: Найважливіше те, що їхня справа живе
Війна | 24 квітня 2024, 13:48 0
Каріма БАЄВА – про загиблого сина: Найважливіше те, що їхня справа живе

Sport.ua разом із фондом «Трибуна Героїв» вшановує пам'ять футбольних фанів, які загинули на війні

Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Триглав
Ну що нас чекає Чечня те саме шо там було то буде і тут вони оговтаються після ляпасу нашої армії а через 1-2 року знову підуть у наступ і вже точно нас переможуть.. ось такі справи малята.... правда знаючи нашу корупцію у державі фіг ми відбудуємо будинки народу так і будемо жити як жибраки
Remark
Франция и Немцы - это крысы. Им доверия нет вообще. Только на словах поддержка, а на деле обратное.
Из всего списка только Польша, США и наверное Турция (байрактары), которые реально как говорится "не словом, а ділом"
И не могу понять еще одного, как может быть совместима фраза "нейтральный статус" и вступление в ЕС?
По моему, страна имеет право ступать куда она хочет, если ее выбор поддерживают граждане этой страны. В ином случае введите войска в РФ и скажите, что к при меру ОДКБ опасно для Украины, или другой страны, так как несет в себе не безопасность.
П. С. Сколько солдат и мирных людей в мучениях умерло, кто за это понесет ответственность? Или время лечит и все забывается?
Олег Козак
Зрада!!! Суки здають Україну!
GloryUkraine
Скажу вам так. Якщо підпишуть такі домовленості, то на Україні можна буде поставити хрест. Поки не зміниться влада та політичний курс параші, ніхто нічим Україні не допоможе. Ні грошима, ні інвестиціями, нічим. Ніхто не буде ризикувати та вкладувати в краіну, яка в любу хвилину може бути знов атакована рашистами. От така розруха і буде панувати, люди будуть втікати з України хто куди.
Ці домовленості дозволять пуйлу і далі правити парашею, та знову стати гостем в країнах світу.
А гаранти злиються за 24 години, бо ніхто не буде хотіти стати стороною конфлікту з ядерною парашею тому, що це призведе до третьої світової. От такий буде U24.
Molochniy
З такими умовами договору, кацапи за 5 років знову будуть нас бомбити і ніхто нічого не зможе зробити, залишається надія хіба на те, що в нас буде в цей час інший президент, а не це зборище, яке фактично нехтує людьми під обнадійливі кожноденні відеозвернення, прочитані з папірця.
GloryUkraine
Можливо я не розумію чогось, то поясніть мені наступне. Зеленський кожного тижня виступає перед парламентами різних країн, гарно говорить, закликає допомогти Україні здобути перемогу. Його чує весь світ.
То скажіть мені, навіщо в такому випадку передавати з Абрамовичем записку пуйлу, коли ти такий чесний, та відкритий і все, що ти хочеш від пуйла можна озвучувати перед всім світом?
І ще. Побачите, що Україна не зможе, після підписання таких угод, відбудувати ні одне село, ні одне місто, навіть не буде мати грошей на пенсії людям. А рашистська пропагандистська машина постійно буде розповідати, що ці всі міста та села розбомбили українські націоналісти, а коли ще дадуть по-кілограму гречки людям, то потихеньку всі почнуть в це вірити. А далі можна і не прогнозувати.
VVO
Ну що ж це виглядає як повна зрада тих хто уже загинув та тих хто і ще бореться! На нас просто принизили! Хоча від цих "перемовників" я нічого іншого і не очікував 
Score Pion
Проти брауна і ко порушити кримінальну справу за державну зраду!!!
Max Maxim
Ни Европа ни США не вписываются защитить Украину во время войны с чего взяли что впишутся позже , они бояться ядерное оружие России и будут надеяться что в следующий раз когда Россия нападет уже без оружия Украину все завершится быстрее. Пока Украина не войдёт в НАТО , каждые год Россия будет держать в напряжении и условиях зная что у Украины нет оружия пока не заберёт страну, для этого и условия Украина без оружия.
Nomad
Пока нечего обсуждать, а особенно тут. Идут ПРЕДВАРИТЕЛЬНЫЕ переговоры в присутствии посредников.
Желающих стать гарантами пока нет. Не ломайте зря клавиатуру.
kadaad .
Нейтральный статус, это единственный вариант. путиностан будет вечным врагом, а нато вечным сцыклом, который никогда не пустит к себе Украину. Но в принципе, нато оказалось реальным дерьмом, кторое Украине и не нужно.
m.chobot
Арахамія наговорив вже від 15 років до довічного! 
Ёкарный Бабай
"Сегодня ничего не подписано" Ключевая фраза как по мне. И будет ли подписано в ближайшие дни вообще? В ватных пабликах истерика. Ни одна задача не выполнена, пацанов сливают за яхты. Перемирие вообще никак не вписывается в модель поведения властей в рф, ее машины пропаганды. Что такого случилось в последние дни, что они захотели переговоров? Провал скрытой мобилизации или то, что техника на консервации подлежит утилизации, а не возвращению в строй? По-моему, даже такие мелочи не способны остановить Х-ло в желании самоуничтожения.
chehcr7rm
Можливо так ми хитруємо, типу вступаємо в ЄС але не в НАТО. Стандарти якого треба вводити ще від вчора. По ордло цікаво які думки)
А так путін дохне, ми при всьому підготовленемо технічно і документально вступаємо в НАТО. Чи переглядаємо мирний договір, типу нас це не влаштовує і заскакуємо в НАТО. А так зараз важко з позиції сили коли вони нас можуть вічно бомбити ракетами, а нам не дають толкової зброї
GloryUkraine
Із перерахованих "гарантів" тільки підленький Ізраїль не є в НАТО.
Малоймовірно, що на Україну в майбутньому нападуть Ливан або Сирія і тому такому гаранту як Ізраїль ціна пів-копійки.
Всі інші країни-це країни НАТО. І знову маємо, що якщо одна країна НАТО встряє в конфлікт, то всі інші автоматично також.
Можна відразу забути про таку гарантію.
Гарантом безпеки України може бути лише сильна українська армія, а сама Україна має бути в складі НАТО.
ALKOSruLKA
Першочергово - треба знищувати зауральське біосміття на всіх фронтах! І чим більше ми утилізуєм рассєйських покидьків, - тим міцніші будуть наші стартові позиції на переговорах (з ким і чого ці переговори не стосувалися б) !
an52
Реально якась муйня. Який гарант безпеки з Ізраїлю, що навіть безвізовий режим для нашіх біженців скасував під час війни? Який гарант безпеки з Китаю, що взасос цілується за парашею? Ще Угорщину треба запросити в гаранти
ALKOSruLKA
...а стосовно договору з 6идловими рашистами - це буде Будапештський меморандум №2..... І неважоиво, що в цьому договорі буде прописано, каZапи залижуть рани і придумають нову причину для вторгнення, от тільки вони вже будуть навчені своїми попередніми помилками!
Zub
Пока Москва не будет взята, как Берлин в 45, не будет никакого мира, все договорённости по миллиону раз будут нарушены. Пока под боком нашей страны есть рашка Украину не возьмут ни в ЕС, ни в НАТО, никуда. Единственный выход: взять Москву. Никакие нейтралитеты не помогут сохранить суверенность страны, будущее Украины и это "перемирие" плевок на могилы тем, кто уже погиб за нашу страну!