Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 29 березня 2022, 14:06
17730
22

Переговори: у ЗМІ опубліковано проект можливої угоди між Україною та рф

У Стамбулі розпочалися переговори щодо припинення вогню

| Оновлено 29 березня 2022, 14:06
17730
22
Переговори: у ЗМІ опубліковано проект можливої угоди між Україною та рф
Getty Images/Global Images Ukraine

Видання Financial Times з посиланням на чотири джерела надало інформацію про можливий проект мирної угоди між Україною та рф.

Головне з цього проекту:

  • Російських вимог щодо «денацифікації», «демілітаризації» та статусу російської мови в Україні більше у проекті немає.
  • Україна відмовиться від прагнення членства в НАТО, а також від розробки ядерної зброї та розміщення іноземних військових баз.
  • Україна отримає гарантії безпеки від 11 країн: росії (!), США, Великобританії, Канади, Франції, Німеччини, Китаю, Італії, Польщі, Ізраїлю та Туреччини. Це означає, що вийде свого роду альянс, члени якого мають надати Україні допомогу у разі нападу на територію країни.
  • Не виключається можливість вступу України до Євросоюзу.

Найскладніше питання переговорів – Крим та Донбас. Це питання може бути відкладено до особистої зустрічі Зеленського та путіна. При цьому Україна не готова визнавати зміну своїх кордонів, але може дати обіцянку не намагатись повернути півострів та східні регіони силою.

За даними видання, Україна та країни Заходу скептично ставляться до намірів путіна. Вони побоюються, що лідер кремля може використовувати переговори як «димову завісу» для поповнення своїх військових сил та планування нового наступу.

Переговори України та росії розпочалися о 10:00 29 березня у Стамбулі.

Переговорні команди України та росії зустрілися у Стамбулі, перед ними виступив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та закликав до перемир'я.

Ердоган закликав до перемир'я і сказав, що продовження бойових дій не вигідне нікому. Він висловив сподівання, що переговори дадуть конкретний результат. Президент Туреччини також заявив, що успішні переговори у Стамбулі сприятимуть зустрічі лідерів України та росії:

«Як ваш сусід, дуже засмучений такою ситуацією. Ми докладали зусиль, щоб припинити її. Ми намагалися відновити мир, поновити міжнародне право. На всіх міжнародних платформах намагалися захищати права обох країн, щоб забезпечити справедливий підхід до питання. Наша країна теж втратила багато військових, і ми намагалися, щоби це не повторилося на північ від нас.

Туреччина відчуває відповідальність за мир у нашому регіоні, віримо, що мир буде відновлено. Продовження конфлікту нікому не принесе користі, кожен загиблий, зруйнований будинок відриває частину нашого майбутнього. Відновлення миру буде корисним для обох сторін і для всіх. Ми чекаємо від вас радісної ​​звістки».

Після виступу Ердоган залишив переговори та повідомив, що вирушає до Узбекистану.

За столом переговорів від України: голова фракції Слуга народу Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Рєзніков, депутати Андрій Костін та Рустем Умеров, радник голови ВП Михайло Подоляк, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький, заступник голови ВП Кирило Тимошенко, генерал Олександр Кириленко, дипломат і колишній чиновник Олександр Чалий.

Російський олігарх Роман Абрамович також у Стамбулі. Перед початком переговорів він переговорив із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом та членами делегацій. Також відомо, що Арахамія взяв участь у тет-а-тет зустрічі глав делегацій із Володимиром Медінським.

Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Оцініть матеріал
(89)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:08 3
Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі

У старті «Реала» зіграв Кепа Аррісабалага

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 86
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Canadian_stallion
Россия не может быть гарантом! Это же смешно. Там сначала надо де-оркизировать общество
Canadian_stallion
А где вообще разговор об ущербе Украины и кто за него будет платить?
No name
Яне вірю ні в які гарантії безпеки прописані таким чином, Будапештський пюреферендум ми вже мали.
Vladislav Pohily
Якщо дивитись об'єктивно й бачити ситуацію якою вона є, а не якою ми хотіли б її бачити, то умови прийнятні. Вже зрозуміло, що ніяких постачань винищувачів, ППО, бронетехніки, що б ми могли звільнити принаймні Донбас, не кажучи вже про Крим, не буде, сучасних Черчелів чи Рузвельтів на Заході, на жаль, не спостерігається. Єдине, що напружує, це питання репарацій й зняття санкцій з рф. Якщо зараз світ просто перегорне цю сторінку й продовжить звичайні відносини з рф, не змусивши їх заплатити за все, що вони накоїли, то через певний час, коли вони накачають чергові запаси з нафти й газу, все це з дуже великою ймовірністю повториться.
P.S. А взагалі я не вірю що путін підпише цей документ, він буде йти до останнього. Задовольнитися тільки одним пунктом, що Україна не йде до НАТО, куди у найближчі років 15 ми й так би не вступили, - це, по суті, визнати свою поразку.
Mac_Gyver
Пусть раша платит за все разрушения, что она совершила. За счёт её счетов заблокированных на западе. Ну и санкции, хотя бы их большая часть должны остаться в силе.
sergio_terry
Щось мені здається кацапи (орки) не будуть дотримуватись цих домовленностей. Поки є путлєр, доти не можна сподіватися на мир.
-PhoeniX-
Интересно получается. Давайте всё вренем на состояние 24 февраля. Московия такая "ну ок. Не получилось в этот раз"...
А за что тогда погибали тысячи людей? Что делать с этими разрушениями? Сотни домов, инфраструктура: школы, больницы....
inflicted
Тобто мови про повернення Донбасу нема, годі й говорити про Крим. І жодного слова про відповідальність росії і виплати контрибуцій...
Score Pion
Яких відправили на переговори так вони і домовилися!(((
Рух України в НАТО закріплений в конституції і ніхто не давав права жодним браунам на власний розсуд погоджувати що попало!
-PhoeniX-
Мировое соглашение нужно выносить на референдум. Чтоб потом ответственность НАРОД нёс. А то как с Будапештом получится. Один президент подписал, а последующие его тупо соблюдают. Несмотря на то, что все остальные его уже нарушили.
Если народ условия мира не устроят, то президента не переизберут. Но и условия поменять уже будет невозможно
kadaad .
Весь Донбасс отдадут мордору?
ZloyDeda
Брехня і фейкове вкидання! Західні ЗМІ теж змагаються один з одним у званні найкращого фейкомета! Нажаль, використовують війну в Україні
yan2018
Если россия в списке, то по любой фейковой просьбе от жителей донбаса, закарпатья и т.д. россия может опять вводить войска, но уже на основании юридического документа.