Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 02 квітня 2022, 20:10
4552
0

Як світові знаменитості підтримують Україну у боротьбі з рашизмом

Мільйони, Євро-2028, путіна на дуель

| Оновлено 02 квітня 2022, 20:10
4552
0
Як світові знаменитості підтримують Україну у боротьбі з рашизмом
Getty Images/Global Images Ukraine

Насправді, список світових селебрітіз, які підтримали нашу країну у війні проти рашизму, дуже довгий. І збільшується з кожним днем ​​героїчного спротиву України. Ми висловлюємо величезну подяку цим людям світу за їхню позицію, за правду, за підтримку. І в жодному разі не хочемо когось образити, не згадавши. Але, водночас, дуже хочемо ще раз нагадати про їхню конкретну підтримку. І для цього ми навмання, рендомно вибрали десять дуже яскравих прикладів громадянської, щирої позиції справжніх людей. Ми однозначно оцінили. І однозначно не забудемо.

Борис ДЖОНСОН, прем'єр-міністр Великої Британії


Фото пресс-служба Софії Київської

Цей імпозантний чоловік просто не міг не потрапити до нашого «чату». Британський прем'єр – справжній зразок підтримки України, приклад для інших політиків високого польоту, які все ще страждають фобіями та нерішучістю. Джонсон ініціював передачу Україні не лише сучасної летальної зброї, а й великої фінансової допомоги. А ще Борис назвав ініціативу раші на проведення чемпіонату Європи-2028 з футболу такою, «що виходить за межі сатири», і запропонував, незважаючи на спільну заявку Британії та Ірландії, віддати цей турнір Україні.

Міла КУНІС та Ештон КАТЧЕР, американські актори

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

Найзірковіша голлівудська пара відразу ж опинилася на «передовій» інформаційної війни проти путіна та його орків. Міла, яка має українське коріння (акторка народилася в Чернівцях), вже 25 лютого жорстко засудила рашистську агресію проти своєї Батьківщини. І разом зі своїм чоловіком, знаменитим актором Ештоном Катчером, організувала збирання коштів для допомоги Україні. За перший тиждень зіркове подружжя зібрало двадцять мільйонів доларів. І планували за наступні сім днів зібрати ще десять. Але план було перевиконано на п'ять мільйонів. І на досягнутому пара зупинятися не збирається.

Ілон МАСК, американський бізнесмен

Творець та натхненник «Тесли» й багатьох інших речей та понять, які ще недавно здавалися фантастикою, з перших днів рашистської агресії в Україну підтримав нашу країну. І не лише він, а й його мама. І не лише на словах. Маск надав безкоштовну можливість українському уряду користуватись послугами свого супутникового інтернету. А коли кацапи з цього приводу почали завивання, Ілон викликав путлера на дуель - битися за Україну. Карлик, звичайно ж, засцяв.

 

 

Леонардо ДІ КАПРІО, американський актор

Один із головних красенів Голлівуду теж на нашому боці. З перших днів війни. Лео, який має і українське коріння (його рідна бабуся родом з Одеси) не лише закликав всіх небайдужих допомогти нашій країні, а й показав, як це треба робити. За повідомленнями американських таблоїдів, Ді Капріо пожертвував на потреби українських біженців десять мільйонів доларів.

Getty Images/Global Images Ukraine

СТІНГ, британський музикант

Один із найкультовіших персонажів світової музики зізнався, що був приголомшений та емоційно розбитий після новини про початок російського вторгнення в Україну. Стінг заявив, що ніколи і ніде більше не співатиме на вечірках чи шоу для російських олігархів. А ще британський співак зі своєю дружиною Труді перерахували щедру пожертву одному з благодійних фондів, який займається підтримкою України. Окрім цього, музикант відправив до нашої країни велику партію гуманітарної допомоги.

Крім того, Стінг знову виконав пісню Russians, написану ним у 1985 році для його дебютного альбому The Dream of the Blue Turtles.

«Я дуже рідко співав цю пісню за багато років, що минули з того часу, як вона була написана, тому що я ніколи не думав, що вона знову буде актуальною. Але у світлі кривавого і сумно помилкового рішення однієї людини вторгнутися до мирних, безпечних сусідів, пісня знову є закликом до нашої спільної людяності. Для сміливих українців, які борються проти цієї жорстокої тиранії, а також для росіян, які протестують проти цього неподобства, незважаючи на загрозу арешту та тюремного ув'язнення, ми всі любимо своїх дітей. Припиніть війну», – сказав легендарний музикант.

Шон ПЕН, американський режисер

Цей взагалі красень. З перших днів війни всесвітньо відомий голлівудський режисер і актор не лише чітко озвучив свою позицію, надіславши росію слідом за її військовим кораблем, а й прибув до Києва. Щоби підтримати український народ. І зняти фільм. Також Шон закликав США закрити небо над Україною та надати нашій країні сучасні бойові літаки.

Джоан РОУЛІНГ, англійська письменниця

Всесвітньовідома письменниця, яка заробила на книгах про юного чарівника Гаррі Поттера багатомільйонний статок, не з чуток знає, що таке голод і відсутність підтримки. Джоан до того, як стати знаменитою, була звичайною одинокою матір'ю, яка ледве зводила кінці з кінцями. Заробивши свій перший мільйон, вона одразу ж започаткувала благодійний фонд, який допомагає дітям у всьому світі. А з перших днів війни росії проти України письменниця чітко продемонструвала, на чиєму боці: кремлівського карлика вона назвала вбивцею, а українським дітям пожертвувала мільйон фунтів.

Бенедикт КАМБЕРБЕТЧ, британський актор

Getty Images/Global Images Ukraine

Харизматичний англієць, який втілив на екрані новий образ старого, як Лондон, Шерлока Холмса, отримуючи головний приз Міжнародного кінофестивалю у Санта-Барбарі, підняв над своєю головою український прапор. «У цей чарівний момент мого життя я не можу промовчати про те, що зараз відбувається в Україні», - заявив актор. Камбербетч не тільки підтримав наш народ, але й закликав усіх розсудливих людей тиснути на росію та її хворого царя. Крім того, він не лише на словах підтримав ініціативу «Житло для України», розгорнуту у Великій Британії, але й сам віддав свою квартиру українській родині вимушених переселенців.

Дженніфер ЕНІСТОН, американська актриса

Зірка культового серіалу «Друзі» захоплюється мужністю не лише українських чоловіків, а й наших жінок. Вітаючи їх із Міжнародним жіночим днем, актриса написала: «Ви неймовірні, і весь світ за вами». Джейн також закликала своїх передплатників перераховувати гроші та гуманітарну допомогу Україні. На її заклик відразу ж відгукнулися тисячі небайдужих. Акторка таким чином зібрала понад п'ять мільйонів доларів допомоги для нашої країни.

 

 

Роджер ФЕДЕРЕР, швейцарський тенісист

«Моя сім'я і я були охоплені жахом, побачивши фотографії з України вбитих горем людей, які сильно постраждали. Ми за мир. Ми допомагатимемо дітям України», - написав один із найкращих тенісистів в історії у перші дні війни. Роджер перерахував одному з благодійних фондів, які допомагають українським дітям-біженцям, понад півмільйона євро.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 4
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.