Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 29 березня 2022, 00:26
18705
1

Нічого не вийшло. Зеленський пояснив, як намагався допомогти Абрамович

Власник лондонського «Челсі» допомагав у питанні гумконвоїв, але не вийшло

| Оновлено 29 березня 2022, 00:26
18705
1
Нічого не вийшло. Зеленський пояснив, як намагався допомогти Абрамович
Facebook. Роман Абрамович

Президент України Володимир Зеленський у відповідь на питання про російського бізнесмена Романа Абрамовича зазначив, що не обговорюватиме зміст своїх розмов з президентом США. Зеленський додав, що є бізнесмени рф, які пропонують фінансувати українську армію:

«З погляду обговорення мого з Байденом… Деякі наші приватні розмови, через різні причини, я не готовий зараз обговорювати… Я знаю, що ось цей бізнесмен, він був у підгрупі з російського боку. Я не знаю, як він був, офіційно чи неофіційно, вони контактували.

І він справді, наскільки мені відомо, допомагав у питанні гуманітарного характеру з вивезенням людей та гумконвою з Маріуполя. У Маріуполі намагалися всі, і він, зокрема, теж, я знаю – але нічого не вийшло. Як я вже сказав, гумконвої були розстріляні.

Але те, що від нього та ще деяких бізнесменів приходили сигнали «давайте ми якось допоможемо, давайте щось зробимо»… Дехто навіть звертався до того, що вони готові… Вони готові навіть допомагати, відновлювати Україну після війни. «Ми готові дати гроші, ми готові перевозити бізнес в Україну, ми зараз живемо в Англії чи Швейцарії, ми хочемо… Чи можна так зробити, щоб повз якийсь санкційний список».

Українська сторона вже отримувала від російських підприємців подібні пропозиції ще до початку повномасштабної війни: «Деякі люди не хочуть назвати свої прізвища, але кажуть, що ми взагалі хочемо допомагати вашій армії, теж будучи громадянами рф».

Моє ставлення досить просте. Будь-яка людина, яка сьогодні готова... Будь-який бізнесмен рф, будь-якого калібру, який готовий давати гроші на підтримку української армії... Ми готові забезпечити йому безпеку, забезпечити роботу, розвиток його бізнесу. Усі, хто сьогодні підтримує нас, тих, хто бореться за свою країну.

Я можу обговорювати те, що я як гарант конституції здатний зробити, здатний і можу. Я говорю конкретно про санкції всередині нашої держави – їх можна обговорювати. Можна говорити про те, що ця людина змінює громадянство, хто хоче мати економічний дозвіл на проживання, своє бачення, бізнес розвивати – можна це все обговорювати. Але якщо він, вона, вони сьогодні готові допомагати… Не обов'язково це робити публічно, я розумію, що людина боїться, що буде з її сім'єю і так далі… Щодо таких людей – мені все одно, яка людина національності – важливо, хто він всередині. От і все».

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України
Футбол | 02 травня 2024, 14:36 8
Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України

З 2022 року трофей не розігрувався, але чи варто до нього повертатися зараз?

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
chehcr7rm
Намагається рішати на всіх рівнях за Маріуполь-велика повага!
Та нажаль нема про що і з ким говорити коли з танка по людині стріляють