Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 28 березня 2022, 14:32
16961
19

Україна готова йти до нейтралітету. Зеленський пояснив ідею з референдумом

Відповідні зміни до Конституції могли б зайняти щонайменше рік

| Оновлено 28 березня 2022, 14:32
16961
19
Україна готова йти до нейтралітету. Зеленський пояснив ідею з референдумом
Президент України. Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може ухвалити рішення про нейтральний статус на референдумі, оскільки відповідні зміни до Конституції зайняли б мінімум рік.

«Обов'язково має бути референдум в Україні (про нейтральний статус у разі отримання гарантій безпеки). Чому? Тому що ми маємо закон про референдуми. Гарантії безпеки передбачають нейтральний статус, а це конституційні зміни. Це дві сесії. Інакше Конституцію не можна змінити. Дві сесії – це рік. Уявляєте, наскільки це може бути довго?

Референдум – крок швидший, ніж Конституцію змінити. Ось про що я говорю. російській стороні потрібні гарантії, що це станеться. Тому референдум – бо тільки народ може ухвалити рішення, що буде такий статус і такі гаранти. Референдум відбудеться протягом кількох місяців, а зміни до Конституції відбуватимуться щонайменше рік, згідно з нашим чинним законодавством. Мінімум рік. Біженці в інших країнах також зможуть проголосувати на референдумі.

Україна готова йти до нейтралітету та без'ядерного статусу України. Ми готові на нього йти. Це найголовніший пункт. Це був перший важливий пункт для Росії, наскільки я пам'ятаю. І наскільки мені пригадується, вони через це розпочали війну. Важливо, щоб це не був ще один папірець а-ля Будапештський меморандум.

Тому нас цікавить, щоб цей папір перетворився на серйозну угоду, яка буде підписана там, де пункти гарантій безпеки, усіма гарантами цієї безпеки. Він обов'язково має бути ратифікований парламентами країн-гарантів, це два. І обов'язково має бути референдум в Україні.

Проведення референдуму неможливе, поки на території України присутні російські війська. Ніхто ніколи, з огляду на конвенції, не зарахує результати цього референдуму, якщо у країни перебувають війська чи збройні незаконні формування чи законні формування іншої держави без будь-якого юридичного фундаменту. Це неможливо.

Війська повинні бути виведені, гаранти все підпишуть, і все це працюватиме далі. Далі ратифікація у парламентах, референдум кілька місяців, а згодом зміни Конституції».

Нагадаємо, згідно з українським законодавством, в умовах воєнного стану заборонено проведення всеукраїнських та місцевих референдумів.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз
Футбол | 28 квітня 2024, 09:06 3
Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз

Схоже, «червоні» знайшли наступника для Юргена Клоппа…

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VVO
Будь-яким підписаним договором з рашистами вони можуть підтертися та знову напасти на нас! Або Ще уже видихся або ж не усе так гладко як розповідає Арестович.
GloryUkraine
Можливо Володя не в курсі, але на сьогоднішній день Україна має без'ядерний та нейтральний статус на всі 100%.
І як бачимо, якраз через це срашисти намагаються знищити Україну.
Александр Науменко
Вони там в ОП з глузду з'їхали., чи шо?
No name
Я не верю в так называемый нейтралитет с мордором под боком, которому нас@@ть на любые договора. А реализация какогото u24 выглядит призрачной....
maxno
НА референдуме все скажут своёё мнение если хотим в НАТО пойдем в Нато не хотим не пойдём . Решать нам а не презеденту . А ныть сейчас не надо . Нытьё это признак слабости.
viktorious
"Проведення референдуму неможливе, поки на території України присутні російські війська"
Дальше можно не продолжать. Крым, Донбасс, Луганск - территория Украины, а вывести оттуда войска Россия не согласится никогда.
Lion
Да зачем это сцыкливое Нато.
Байден вчера не понятно что имел в виду когда говорил о путинском режиме, так Америка уже 2 дня извиняются.
Стратегов в нато нету и они не понимают что если путин возмет Украину тогда пойдет дальше, Украина практически отбивается и за европу, а они даже не хотят дать тяжёлой техники, уже 3 недели просят.
Maxcrimea10
Всем ура-патриотам, кричащим про то, что с фашизмом нельзя подписывать бумажки, предлагаю отправиться с семьями в восточные регионы, а не сидеть на западе и подбрехивать. Да, путлеровским договором можно подтереть жопу. Но! 1. Ни в какое НАТО и ЕС нас не возьмут, никогда. 2. Эти организации - помойки, ноль политического и экономического веса. 3. Каждый день войны - гибель сотен наших людей, разрушение инфраструктуры, как вам цена, а? 4. Все нормальные люди понимают, что главное сейчас - добиться вывода фашистских войск и всеми правдами и неправдами получить мощное вооружение - вот если к этому властями не будет прикладываться максимум усилий, то все очень хуево. Не надо питать иллюзий, Крым сейчас никто не отдаст, лыдыныры можно максимум как автономию сделать, с международными миротворцами. Разрушение плешивого режима - дело 1-2 лет (если свои не кончат раньше). Нужен физический развал рашки, без этого нам не будет покоя, а это быстро не произойдет
Pavlo Pasichnyk
Це хто готовий йти... жидофашистські сіоністи... це споконвічне зло всього Людства... Спитайте Український Народ, корінних українців : що Ми хочемо, як Ми хочемо , з ким Ми хочемо і в якій Україні Ми бажаємо і хочемо Жити; не існувати - ЖИТИ, а не зайшлих , не тутешніх авантюристів, брехунів, здирників...
DmitrySviridon
Народ хочет Армию 5 миллионов и тотальную мобилизацию!
Богдан Саженко
тільки з кримом і донбасом референдум7Чого ми повинні їх условія виповнювати?
*🍀*
Всё это в далёкой перспективе. Порошенко же заложил мину про НАТО в конце своей каденции без всякого референдума. Теперь попробуй всё это остановить. И конечно не из-за компа в Черновцах или Ужгороде. А вот там - в Попасной, Рубежном, Мариуполе...