Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 25 березня 2022, 21:24
24630
3

Безмежна дружба має межу. Китай жорстко відгукнувся про зв'язки із рф

Піднебесна не готова зазнавати збитків через амбіції лисуватого вилупка?

| Оновлено 25 березня 2022, 21:24
24630
3
Безмежна дружба має межу. Китай жорстко відгукнувся про зв'язки із рф
Getty Images/Global Images Ukraine

Посол Китаю у Сполучених Штатах Америки заявив, що «безмежна» дружба Пекіна з москвою насправді має деякі межі, оскільки голова КНР Сі Цзіньпін стикається зі зростаючим тиском із боку Заходу, який вимагає дистанціюватися від російського лідера владіміра путіна.

«Співпраця між Китаєм і росією не має заборонених зон, але має нижню межу», - сказав посол Цинь Ган державному телеканалу Phoenix в інтерв'ю, яке транслювалося у четвер. «Ця лінія являє собою цілі та принципи, обумовлені Статутом Організації Об'єднаних Націй… а також керівні принципи, яких дотримується Китай у двосторонніх відносинах із будь-якою іншою країною».

Інтерв'ю відбулося майже через два місяці після того, як Сі та путін оголосили про «безмежне» стратегічне партнерство між двома країнами напередодні зимових ігор у Пекіні. Це вперше, коли китайський чиновник публічно роз'яснює масштабну довгострокову угоду, підписану двома лідерами у лютому.

Після вторгнення росії в Україну Китай намагався знайти сумнівну золоту середину, підтримуючи москву, але не потураючи вторгненню. Цей нейтралітет був затьмарений після того, як китайські державні ЗМІ поширили необґрунтовані заяви росії про те, що Вашингтон фінансував лабораторії біологічної зброї в Україні. Китайські дипломатичні та оборонні чиновники знову повторили ці заяви цього тижня, закликавши до розслідування.

На Пекін чинять тиск - як з боку Заходу, так і всередині країни, - щоб допомогти вмовити москву на припинення вогню. Позитивні відносини Китаю з росією та Україною слід розглядати як «актив та можливість», сказав Цинь.

Цинь сказав, що Пекін сподівається продовжити нормальні дискусії із москвою без жодних перешкод після того, як президент США Байден минулого тижня попередив Сі не спрямовувати військову допомогу до росії.

«Ми не хочемо, щоб санкції застосовувалися», - сказав Цинь. «Але якщо вони справді накладуть на нас [санкції], ми реагуватимемо рішуче, щоб захистити наші законні інтереси».

Оцініть матеріал
(189)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

ФОТО. Легенда Динамо відсвяткував день народження з красунею-дружиною
Футбол | 26 квітня 2024, 17:21 46
ФОТО. Легенда Динамо відсвяткував день народження з красунею-дружиною

Олегу Гусєву виповнився 41 рік

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RoNIkyo
Про біологічні лабораторії. Насправді це дуже серйозно.
Така собі Вікторія Нуланд на питання "чи є в Україні біологічна зброя?" сказала, що зброї немає, але є "місця, де цю зброю можна зробити".
Зрозуміло, що біологічну зброю можна зробити в будь-якій дослідницькій лабораторії, яка займається антивірусними технологіями.
Але така фраза дозволяє китайцям задавати незручні питання про: "А що там робилось?"
Якось так.