Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 27 березня 2022, 08:23
6437
0

Андрій ДЕРИЗЕМЛЯ: «В 10 метрах від нашої сім'ї розірвався снаряд»

Легендарний український біатлоніст займається волонтерською діяльністю під час війни

| Оновлено 27 березня 2022, 08:23
6437
0
Андрій ДЕРИЗЕМЛЯ: «В 10 метрах від нашої сім'ї розірвався снаряд»
Facebook. Андрій Дериземля

Росія розпочала повномасштабну війну проти України майже одразу після завершення Олімпійських ігор 2022, що проходили у китайському Пекіні. Це вщент зруйнувало слоган «спорт поза політикою». Збірна України була змушена відмовитися від участі у березневих етапах Кубка світу, а російських та білоруських спортсменів IBU відсторонив від змагань.

Декілька українських «стріляючих лижників» навіть взяли до рук зброю і захищають рідну землю від російських окупантів. Серед них Дмитро Підручний, Артем Прима, Анастасія Меркушина, Анна Кривонос та Сергій Телень. Зірки минулих років, які вже завершили спортивну кар'єру, переважно стали волонтерами, зокрема серед них Валентина Цербе, Ніна Лемеш, Оксана Хвостенко, В'ячеслав Деркач, Микола Зоц тощо.

Перша в історії незалежної України олімпійська призерка Валентина Цербе на своїй сторінці в Facebook дорікнула дворазовому призеру чемпіонатів світу Андрію Дериземлі в тому, що не бачить його добрих справ у Чернігові, хоча він мав би бути в перших рядах, оскільки є начальником управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.

В коментарі Sport.ua Андрій Дериземля розповів про поважну причину виїзду з міста, яке стало для нього рідним, а також про свою діяльність на волонтерському фронті.

«Спочатку у Чернігові потрапив під обстріл «градами». У 10 метрах від нашої сім’ї розірвався снаряд і ми переїхали в інше місце. У місті допомагав ЗСУ і знайомим прикордонникам з іншого міста. Потім знову потрапили під обстріл, і після цього в дружини і доньки стався нервовий зрив, тому був вимушений вивозити сім’ю.

Коли перебував на заході України, займався гуманітарною допомогою, допомагав евакуйовувати бажаючих з міста. Створили групу і допомогли виїхати приблизно 15 000 мешканців Чернігова, допомагали з ночівлею, пальним та іншим. Допомагав і допомагаю з розселенням як в Україні, так і за кордоном переселенців та спортсменів. Допомагав і продовжую допомагати особистими коштами волонтерам, які придбали не один генератор, ліки, харчі та багато іншого. Зараз виконую задачі, які поставило ЗСУ.

Зараз не час піаритись, а час діяти на благо нашого рідного міста та нашої країни. Зараз головне – вчинки та дії, а не балачки!».

Getty Images/Global Images Ukraine
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.