Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 22 березня 2022, 21:36
2452
7

Дар'я ДОМРАЧЕВА: «Жодна політична мета не варта людських життів»

Легендарна біатлоністка – про війну в Україні

| Оновлено 22 березня 2022, 21:36
2452
7
Дар'я ДОМРАЧЕВА: «Жодна політична мета не варта людських життів»
Getty Images/Global Images Ukraine. Дар'я Домрачева

Легендарна білоруська біатлоністка Дар'я Домрачева висловилася з приводу війни в Україні:

«У світлі всієї ситуації конфлікту в Україні важко думати про приємне. Я переживаю і вірю, що війна скоро закінчиться і настане мир. На жаль, сьогоднішніх жертв катастрофічно багато. Жодна політична мета не повинна коштувати людського життя. Життя безцінне і про це декому варто згадати, щоб вирішувати конфлікти іншими цивілізованими шляхами.

Говорячи про спортивну сферу, я відчуваю абсолютну несправедливість по відношенню до тих спортсменів, які не розв'язували війн, є противниками військових способів вирішення конфліктів, які щиро люблять спорт і присвячують йому все життя. Багато людських доль зруйновано під час війни, але чому ми прагнемо зруйнувати ще більше доль тих, хто не винний у сьогоднішній ситуації? Я вважаю абсолютно наївним вважати, що усунення білоруських та російських спортсменів від міжнародних змагань допоможе вирішенню воєнного конфлікту. На мій погляд, подібні заходи лише сприяють розпалюванню ворожнечі серед людей.

Перш ніж говорити про глобальне, давайте почнемо з себе, зі своїх людських якостей та свого оточення. Ми, люди зі спорту, давайте зі спорту та почнемо. Спорт має всі шанси нести в Світ МИР, об'єднувати, а не роз'єднувати, бути справедливим і чесним. Я закликаю використати цей шанс. Хотілося б бачити покарання, усунення, дисциплінарні заходи за конкретні порушення конкретних людей.

Сумно читати коментарі спортсменів, які підтримують подібні заходи, спортсменів, хто тиснув руки, плескав по плечу, вітав один одного при попаданні на п'єдестал, обговорював складні моменти гонок, змагався пліч-о-пліч, а сьогодні тільки підпинує в спину колегу, щоб викинути з боротьби. Давайте почнемо з себе самих, можливо, і світ навколо тоді стане кращим».

Олег Дідух Джерело: Instagram
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 64
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

ВІДЕО. «С******и прикол?» На прес-конференцію Мілевського прийшли у халатах
Футбол | 02 травня 2024, 05:36 2
ВІДЕО. «С******и прикол?» На прес-конференцію Мілевського прийшли у халатах

Артема потролили гравці медійного клубу «Рух»

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Artemkuz
Спортсмены россии и белорусии не имеют никакого права прославлять свои недостраны в международных соревнованиях после того, что сделали их лидеры с народом Украины!
Петухи из россии бомбят мирное население Украины, а бульбаши этому способствуют потирая руки!
Будьте прокляты кацапы и бульбаши на несколько поколений!!!
SebastianTrueman
Так в чем проблема? Пусть назовут вещи своими именами, осудят действия своего диктатора и тогда можно давать возможность принимать участие под нейтральным флагом.
Наивно/лицемерно говорить что спортсмены не влияют. Ещё как влияют! Если бы спортсмены не влияли - не было бы гос поддержки.
Alex D
Несправедливо? Спортсмен выступает под флагом. Да и российских чуваков спортсменами не назовешь  - все на допинге.
 Несправедливо - это тысячи разрушенных домов, смертей, измученных судеб.. когда сутками воздушная тревога, а ты просто не можешь столько сидеть в мерзлом подвале. Так что даша может идти за кораблем... или, как вариант, попить воды из лужи как приходится мариупольцам.
Спорт вторичен. Потому как любой спорт - либо ради своих достижений, либо ради денег и спонсируется кем-то. Если спонсор рф или рб, то вывод очевиден. Л - логика.
И еще: достижения не зависят от приглашений на чемпионаты, а про деньги ей лучше не вякать.
der_MaiStier
Забанене має бути все, що виступає під прапорами Параші та Білорусі, бо прапор - це і є політика. Бан на десятиліття одночасно з санкціями. До повного руйнування з тотальним роззброєнням цих фашистських режимів і денацифікації населення. До появи північної Африки за рівнем розвитку - лапті, бояра, ягель...
Yura Юрий
после фразы "конфликта в Украине" можно даже не читать
valik_ua
покажіть їй фотку того дибілкуватого зі свастикою на грудях ..... може попустить.....