Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 25 квітня 2022, 14:00
3653
0

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Головне для України зараз – вистояти»

Спортсмен служить у теробороні

| Оновлено 25 квітня 2022, 14:00
3653
0
Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Головне для України зараз – вистояти»
instagram.com

Український тенісист Сергій Стаховський, який служить у теробороні Києва, розповів про те, як проходять його дні у столиці України.

— Сергію, для тих, хто не в курсі, де ти зараз і що робиш?

— Я в Києві, в територіальній обороні. Несу службу, патрулюю.

— Несподіванок під час твого патрулювання не було?

— Такого чогось кардинального — ні. Москаля ще не бачив. Я поки що, як дехто каже, в нашому тилу. Що ж, кожен робить свою справу. А наші ЗСУ роблять їхню справу не те що майстерно, а прям суперово!

— Який твій статус в лавах тероборони? Чим займаєшся, коли патрулюєш вулиці Києва?

— Ми несемо відповідальність за певний квадрат, який і патрулюємо. Я стрілець, мене приквартирували до частини, в якій я і несу безспосередньо службу. (Звісно, локацію я розкривати не буду). Все як у всіх, з тією лише різницею, що я маю бонус: великий вихід на місцеві ЗМІ. То мені дозволяється 6 годин пересуватися у вільному графіку.

Я впевнений, що, по-перше, ми переможемо. По-друге, весь світ нас підтримує. І я впевнений, що на відбудову нашої країни нам весь світ допоможе. Це правда. А головне для нас сьогодні — вистояти. Звісно, нам дуже хотілося б, щоб нам закрили небо. Але навіть якщо не закриють, в Росії цих орків вже менше. І моралі військової в них вже немає. Вони вже розуміють, що тут їх будуть вбивати. І їм цього не дуже хочеться, тому що ніякої переваги над нами вони не мають. Великі міста вони взяти не можуть, кожне місто чинить неймовірний опір — як цивільне населення, так і військові. Нам треба протриматися, поки не трапляться дві речі: або вони як держава збанкрутують, і в них почнеться путч всередині, —або хтось це питання вирішить за нас, і, все ж таки, Х#йлу, я вибачаюсь, підріжуть горло або вистрілять в голову.

Джерело censor.net.ua
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.