Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 20 березня 2022, 19:20
1386
0

ГЕРАЩЕНКО: «Дякую всім, хто захищає Україну. Ми обов'язково вистоїмо»

Спортсменка звернулася до захисників

| Оновлено 20 березня 2022, 19:20
1386
0
ГЕРАЩЕНКО: «Дякую всім, хто захищає Україну. Ми обов'язково вистоїмо»
Getty Images/Global Images Ukraine

На чемпіонаті світу з легкої атлетики у приміщенні відбулися два з трьох змагальних днів. Вони закінчилися для України трьома виступами у топ-5: Ярослава Магучіх здобула золото у стрибках у висоту, Яна Гладійчук посіла четверте місце у стрибках із жердиною.

Ще одним результатом у топ-5 став фініш стрибунки у висоту Ірини Геращенко. Легкоатлетка взяла планку 1.92 метри і посіла п'яте місце. Спортсменка поділилася враженнями від змагань.

«Намагалася довіритися своєму тілу, ногам, вмінням і робити стрибок, адже я його не відчувала взагалі. Розуміла, що можу стрибнути на 1.92-1.95 метри. На старт виходила спокійно, але коли бачила напис «Україна», ставало дуже боляче. Коли під час представлення оголошували, що ми з України, я плакала. Плакала й після того, як подолала 1.92 метри, оскільки тренування були дуже погані. Так, я хотіла стрибати, не ставила ніяких блоків, проте ми всі все прекрасно розуміємо.

У нас у Белграді хоч і невелика, але дуже дружня команда. На трибунах були всі крім тих, хто виступає ввечері. Я чула кожного нашого глядача, інших вболівальників. Дівчата в секторі подякували за синьо-жовті стрічки у волоссі та побажали стійкості, твердості й успіху нашій Україні. Абсолютно всі вони за Україну.

Після чемпіонату свыту ми їдемо на збір у Португалію, де будемо готуватися до літнього сезону. Хоча дуже складно, адже подумки я в Україні й дуже хочу додому. Постійно читаю новини, але щоразу відкриваючи їх, боюся побачити там свій район. Взагалі страшно від того, що відбувається. Але не можу не читати, адже маю знати, що відбувається вдома.

Не знаю, наскільки нам вдасться на зборі відволікатися й робити свою справу, коли в Україні відбуваються справжні жахіття. Але сподіваюся, ми з моїм чоловіком, який є тренером збірної і відповідатиме за організаційні моменти збору, тренеркою Іриною Пустовойт і Юлією Левченко підтримаємо й допоможемо один одному. Дякую всім, хто зараз в Україні й захищає її. Ми обов’язково вистоїмо», - сказала Геращенко.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Два зайві слони. Анна Музичук випустила перемогу над китаянкою-лідером
Інші види | 18 квітня 2024, 15:55 0
Два зайві слони. Анна Музичук випустила перемогу над китаянкою-лідером

У Торонто наближається до фінішу Турнір претендентів 2024 року з шахів

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.