Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 19 березня 2022, 18:31
9633
4

Мордою в шкоду: як санкції добивають і так убогий російський спорт

Проти рашистських агресорів об'єднався весь цивілізований світ

| Оновлено 19 березня 2022, 18:31
9633
4
Мордою в шкоду: як санкції добивають і так убогий російський спорт
Getty Images/Global Images Ukraine

Проти рашистських агресорів об'єднався весь цивілізований світ. путіноїдів б'ють не лише економічними, політичними та військовими санкціями, а й спортивними. 2022 рік у спортивному календарі росії спочатку був розмальований червоним чорнилом – турніри, чемпіонати, фінали. Тепер у тому календарі – суцільні каляки-маляки. Санкції вдарили і по російському спорту, і їхніх спортсменах. А ще росія через бан позбулася права на проведення багатьох спортивних заходів.

Футбол

Фінал Ліги чемпіонів-2022 мав відбутися 28 травня у санкт-петербурзі. Тепер свято європейського клубного футболу пройде у столиці Франції, на паризькому стадіоні «Стад де Франс».

Збірна росії з футболу мала боротися за путівку на ЧС-2022 – у стиковому поєдинку проти національної команди Польщі. Проте після вторгнення росіян до України поляки категорично відмовилися грати зі збірною орків. Почин «червоно-білих» підтримали збірні Чехії та Швеції, які становлять загальний кваліфайн-квартет. У підсумку ФІФА вирішила заборонити росіянам грати у стикових поєдинках. Більше того, ФІФА та УЄФА видали спільне комюніке, згідно з яким усі російські команди, чи то національні збірні, чи клубні колективи, будуть відсторонені від участі у змаганнях ФІФА та УЄФА до подальшого повідомлення.

Відчули караючий меч санкційного правосуддя й деякі російські олігархи, пов'язані зі світом спорту. Зокрема абрамович був змушений втратити свою улюблену іграшку – лондонський футбольний клуб «Челсі».

Втрачають своїх легіонерів і клуби РПЛ: їм дозволили у ФІФА та УЄФА за взаємною згодою з клубами розривати чинні контракти. Цим правом вже скористалися багато відомих гравців та тренерів. Зокрема, наші Воронін та Ракицький.

Паралімпіада

Спортсменів з росії та білорусі не було допущено до паралімпійських змагань у Китаї.

Хокей

Рішенням Міжнародної федерації хокею національні збірні росії та білорусі, а також клуби з цих країн, відсторонені на невизначений термін від участі у будь-яких змаганнях під цією високою егідою. Отже, ці чоловічі збірні не виступлять на чемпіонаті світу у Фінляндії, юніорській та молодіжній першості світу, а також на жіночому чемпіонаті світу. Крім цього, у росії забрали право проведення молодіжного чемпіонату світу, який мали прийняти омськ і новосибірськ. Тепер потрібно, щоб відправили за курсом російського корабля гравців, які виступають у НХЛ. Овечкін з команди фюрертім цього точно заслуговує. Інші - теж повинні виїхати в парашу.

Формула-1

У вересні цього року один з етапів Формули-1 мав відбутися в сочі. Але не відбудеться. Автопробігом по бездоріжжю будуть бити наступного разу.

Не буде у Формулі-1 та російського пілота Микити Мазепіна, з яким вже розірвали контракт. Команда «Хаас» також розірвала контракт з «Уралкалій», якою володіє батько Мазепіна.

Волейбол

Нинішнього року кацапстан готувався прийняти найпрестижніший волейбольний форум – чемпіонат світу серед чоловічих національних команд. Турнір мав проходити одразу в десяти містах росії. Тепер пройде у нормальному місці.

Лижний спорт

Один із фінальних етапів Кубка світу в березні мала прийняти тюмень. Проте через санкції тюмень тепер приймає лише внутрішньовенно.

Крім цього, росію позбавили права проведення міжнародних турнірів з фрістайлу та стрибків з трампліну.

Біатлон

Спортсмени з росії та білорусі поки що можуть виступати на міжнародних біатлонних турнірах, але лише під нейтральним прапором.

Гандбол

Усім збірним росії та білорусі (чоловічим, жіночим, молодіжним та юніорським) заборонено брати участь у міжнародних турнірах.

Хокей з м'ячем

Вже зовсім скоро, з 27 березня, чемпіонат світу з хокею з м'ячем мав приймати сиктивкар. Не прийме, бо піде слідом за російським кораблем.

Шахи

Цього літа в москві мав відбутися головний шаховий захід - Всесвітня Олімпіада. Тепер пройде в іншому місці. Хоча, звичайно, рашисти за великого бажання у своїй столиці можуть собі дозволити «ходити конем».

Теніс

Восени рашисти у своїй мордорській столиці мали намір провести помпезний турнір під назвою «кубок кремля». Тепер там зіграють, хіба що, путін із шойгу. Якщо доживуть, звісно. Щодо чинних російських тенісистів, то їм поки що не заборонено брати участь у міжнародних змаганнях, але лише під нейтральним прапором. Проте не виключено, що вже найближчим часом їх там не буде навіть у такому ганебному статусі. У всякому разі, влада Великобританії ініціює запровадження заборони на участь тенісистів з росії та білорусі в Вімблдоні.

Легка атлетика

У новому сезоні «Діамантової ліги» кацапські спортсмени не зможуть взяти участь. Навіть у нейтральному статусі. Також росіян не допустять на чемпіонат світу у приміщеннях (Сербія) та на літній чемпіонат світу в США.

Водний спорт

Мали провести, але у них відібрали це право: етапи Світової серії з синхронного плавання та стрибків у воду, юніорський чемпіонат світу з плавання.

Бокс

Міжнародних поєдинків на території росії більше не буде. Боксерів раші та білорусі виключили з рейтингових списків. Поки що бій Дмитра Бівола проти Сауля Альвареса ще не скасований, але ще не вечір.

Гімнастика

Відтепер жодних змагань під егідою Міжнародної федерації гімнастики на території раші та білорусі не буде.

Дзюдо

Міжнародна федерація дзюдо призупинила повноваження президента рф путіна як почесного президента і посла цієї організації. Крім того, у травні їхній оренбург мав прийняти Кубок Європи з дзюдо, а казань – етап «Великого шолома». Відібрали й це.

Регбі

У вересні північна столиця раші готувалася приймати Кубок європейських чемпіонів з регбі-7. Турнір перенесено до іншого місця.

Ну і, мабуть, найголовніше: навіть ті рашистські спортсмени, які можуть брати участь у міжнародних турнірах, зобов'язані виступати під нейтральним прапором, без використання кацапської символіки і гімну. Від них сахаються, як від чуми. Вони стали ізгоями. Труха - вона і є труха.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ptiza
А чего Раша параша хотела , вы теперь изгои во всём мире, играйте теперь внутри страны пока она ещё есть .
Golhrenshtanga
А не много ли Мир и Европа хотела в рашке чемпионатов провести?
DidOk
расісі піZда