Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 19 березня 2022, 03:16
1913
2

Словаччина передасть Україні системи С-300, а від НАТО отримає Patriot

Німеччина та Нідерланди розмістять системи ППО Patriot в районі авіабази Сліач

| Оновлено 19 березня 2022, 03:16
1913
2
Словаччина передасть Україні системи С-300, а від НАТО отримає Patriot
Getty Images/Global Images Ukraine

Нідерланди і Німеччина на прохання НАТО поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot (Петріот) замість систем ППО С-300, що передаються Україні, повідомило нідерландське Міноборони.

«Німеччина та Нідерланди розмістять системи ППО Patriot у районі авіабази Сліач у центральній Словаччині. Ухвалено остаточне рішення про те, що системи будуть розгорнуті. Вони призначені для посилення стримування союзників та захисту території Словаччини та її мешканців від будь-якої ракетної загрози. Словаччина межує з Україною. ЗРК Patriot стануть на чергування з середини квітня», – йдеться у повідомленні військового відомства Нідерландів.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь на спільній прес-конференції з американським колегою Ллойдом Остіном заявив, що Словаччина передасть Україні свою єдину систему ППО радянського виробництва С-300, якщо отримає заміну.

«Я розумію, чого зараз потребує Україна. Усі ми намагаємось допомагати Україні, чим можемо. Але я міністр оборони Словаччини, і маю насамперед задовольняти потреби словацької оборони. На даний момент у нас у Словаччині є єдина система С-300, тому я не можу її віддати, не маючи альтернативи», – прокоментував Надь розмови про те, що С-300 може бути спрямована зі Словаччини в Україну.

Раніше Польща пропонувала направити в Україну винищувачі МіГ-29 радянського виробництва, що стоять на озброєнні країни, але також в обмін на більш сучасні американські літаки F-16. У Пентагоні ж дійшли висновку, що передача цих літаків Україні не принесе суттєвої користі Києву і може призвести до ескалації відносин з Росією.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Максим Колісник
Був такий італійський мультик. Забув його назву, але там ішлося про пограбування банку таким собі Маріо який розказав комусь що збирається пограбувати банк. Врешті решт закінчилося тим що натовп ніс його на руках з криками 'Маріо іде грабувати банк!' Так і з цими С-300 скоро стрічку будуть перед ними публічно перерізати і з оркестром супроводжувати на фронт. Виглядає дивно
zelc006
Польша вже Міг-29 передала! Тепер Словатчина С-300 передаст! Усі аони передасти!