Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 18 березня 2022, 00:57
54195
15

Анатолій Тимощук. Зрікаються не люблячи

Оглядач Sport.ua – про «позицію» колишнього головного гвардійця збірної України

| Оновлено 18 березня 2022, 00:57
54195
15
Анатолій Тимощук. Зрікаються не люблячи
Getty Images/Global Images Ukraine. Анатолій Тимощук

Мовчання – не завжди золото. Колишній екс-капітан збірної України Анатолій Тимощук, нині помічник головного тренера російського «Зеніту», досі не висловився про війну Росії з Україною. Хоча колишні колеги із «синьо-жовтої» національної команди його наполегливо до цього підштовхували. Та й сама ситуація, загалом, сприяла до «волевиявлення». Тому що в даному випадку не може бути напівтонів, напівнатяків; не вдасться відсидітися чи утриматися, як раніше. Війна – це особлива матерія, пошита виключно з двох клаптів – чорного та білого. Ти або там, або там. Толик за традицією захотів опинитися над сутичкою. Але в підсумку був відправлений за адресою відомого в усьому світі російського військового корабля.

Нагадаю, що нещодавно Контрольно-Дисциплінарний Комітет УАФ, так і не дочекавшись будь-якої реакції досі головного гвардійця збірної України на нагальну ситуацію, своїм рішенням позбавив Тимощука всіх титулів, завойованих в Україні, а також видалив його прізвище з реєстру нашої національної команди. Крім того, він позбавлений тренерської ліцензії категорії PRO, отриманої в Києві, йому заборонено займатися футбольною діяльністю на території нашої країни, і, на додачу, КДК настійно рекомендував нашим держструктурам позбавити Анатолія Олександровича всіх державних нагород та звань.

Проте навіть після такої жорсткої та принизливої ​​обструкції, яка була сприйнята в Україні як явно запізніле, але все одно торжество справедливості, Тимощук продовжив грати в мовчанку. І ось у даному випадку доречно говорити, що його мовчання – знак його згоди з діями його нової батьківщини, яка вбиває, грабує та руйнує все та вся на території Батьківщини колишньої.

На захист Тимощука став його нинішній клуб, який шукатиме справедливості у Лозанні. А ще його підтримали вболівальники «Зеніту», які вивісили банер на одному з матчів – «Толя, ми з тобою». Отже, Толя – з ними. Із уболівальниками «Зеніту», з пітерським клубом. Та й загалом із росією. Позиція зрозуміла. І горіти йому з цією позицією в пеклі. Із цим теж зрозуміло. Неприємно тільки, точніше, бридко, що колишній «патріот» України так і не зміг із цього приводу видавити з себе бодай щось інше. Напевно, засцяв.


Фото з відкритих джерел

***

Але хрін із ним. Нині трохи про інше. Вище я згадав, що рішення КДК щодо Тимощука було певною мірою «запізнілим». Зараз поясню чому. Справа в тому, що після повернення з «Баварії» до «Зеніту» Толик істотно змінився ментально. Подейкують, він потрапив під сильний вплив своєї нової пасії, яка має відверту ура-патріотичну позицію. А ось справжня позиція Тимощука – це, перш за все – позиція флюгера. Куди вітер, туди і він. Пам'ятайте, як кілька років тому він хизувався в георгіївській стрічці на якихось там шабашах рашистів. А ще, подейкують, він кілька разів відвідував окупований Донецьк, де спілкувався з керівництвом так званої «ДНР». Слід зазначити, що за таку лояльність пітерський клуб платить своєму співробітнику дуже дзвінкою монетою – близько трьох мільйонів євро на рік. Тож Толику є за що ганьбитись.

І в даному випадку я абсолютно згоден із ще одним рашистським флюгером – Василем Уткіним, який заявив, що Тимощука завжди цікавили винятково бабки. Це істинна правда. Так було і у збірній України, і у «Шахтарі». Пам'ятається, як Тимощук вимагав собі підвищені преміальні за виступи на ЧС-2006, як 2007-го торгувався з президентом «гірників» на тлі інтересу «Зеніту» щодо нового контракту. Ахметов тоді спитав: скільки тобі пообіцяли у Пітері? Тимощук назвав суму. Президент «Шахтаря» сказав: я готовий тобі платити стільки ж. На що футболіст відрізав – мовляв, додайте бодай один долар, і я залишусь. Але в підсумку його було відправлено вздовж пітерської.


ФК Зеніт. Анатолій Тимощук

Тож гроші він завжди не лише любив, а й перетворив їх на справжній фетиш. Ось вам ще одна історія. Не така давня. Коли у 2019 році Ракицький переходив із «Шахтаря» до «Зеніту», Тимощук виступав не лише як один із ініціаторів цього переходу, а й як один із посередників. Тобто Анатолій вів переговори із «Шахтарем» від імені «Зеніту». За трансфер Ярослава російський клуб заплатив українському близько десяти мільйонів євро. Проте майже два мільйони із цієї суми відійшли назад до Пітера – на рахунки Тимощука. За чутками, екс-капітан «Шахтаря» дуже довго і слізно спочатку благав Ахметова забути минуле і дозволити стати офіційним «обличчям» «Зеніту» на тих переговорах, а потім не менш слізно просив перерахувати йому гроші.

Найповчальніше в тій історії, що Ракицький, котрий народився фактично на Сході нашої країни, виявився, за словами Сашка Алієва, справжнім мужиком. А Тимощук, який народився в Західній Україні, в Луцьку, який нещодавно зазнав російського бомбардування, виявився справжнім лайном.

І ось ще що. Вже незабаром від фінансової міці «Газпрому», головного та єдиного спонсора «Зеніту», залишаться лише ріжки та ніжки. Власне, як і від усього кацапського футболу. А разом із ним опиниться біля параші і колись головний гвардієць українського футболу. Який уже не буде потрібний і своїй новій батьківщині, де він і зараз сприймається не інакше, як високооплачуваний заробітчанин.

Оцініть матеріал
(253)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 31
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Чорний
Перестаньте вже про це писати. Воно стало для українців ніким. Хай пишуть про нього його собратія
lenares85
А як Гусева на евро не взяли а этого пенса, що ледве ходив взяли, щоб тварина 100 матч зіграла падло
Palyc
Просто забудьте !
BekXan
Не заробітчанин а лайно і зрадник якому будуть мордяку бить !
lenares85
Да мразью він і ь
Був, чого стоїть історія як він ікони в возив іуда кончена
lenares85
Да мразью він і ь
Був, чого стоїть історія як він ікони в возив іуда кончена
kh_ua
даже ватньій ломаченко в ТрО вступил, а єтот говнарь молчит. А молчит потому, что знает, что его позиция никому не понравится (ну кроме ватьі - но они вообще за людей не считаются). Толя пока стесняется признаться, как любит путина и россию-говенушку, но вьі дайте время ему - и он признается. Малорос убогий.
Sukiyaki
Толя, толя... 
И все просрано, ради чего?
Кацапской шлюхи, и бабла?
Так все со временем приедается, даже самые красивые и совершенные, и телки и тачки...
Дурак, ты толя...
Krasvchik
ПРОСТО ТОЛИК ОЧЕНЬ ЧАСТО СМОТРЕЛ ТЕЛЕВИЗОР)))))))))
Krasvchik
СКОРО ВЕРНЕТЬСЯ)) САНКЦИИ)))
romeoboss
Анатолій в Зените просто привык ко всему русскому вот и потерялся.
Где родина,где она,а,а где то там. Я просто сужу как Анатолий вот и пишу на русском.
Теперь он Питерец или Пидерец...
*🍀*
Фразеологизм: Не судите, да не судимы будете.
Значение: В оценках других людей следует быть сдержанным.
-----
Богдан Ступка (Тарас Бульба):
- Судьба Тараса Бульбы - это трагедия. Знаете, нас плохо учили в школе. Что мы помним из "Тараса Бульбы"? "Я тебя породил, я тебя и убью". Это я помнил из книги. До конца произведение в школе никто не читал. Да, но говорить: "Отец мне - не отец" ведь тоже ужасно? Понятно, что парень влюбился, но как это, - отрекаться от отца? Может быть, если бы он остался жив, то потом вернулся к отцу, как блудный сын. Хотя не исключаю, что позиция Андрия может быть привлекательной. Ему ведь понравилась не только польская барышня, но и европейская культура. Это больше, чем любовная история. "Я бы не смог убить сына".
Стас Воробьёв
Автор,про Уткина так писать-идиотизм.Человек всегда высказывался однозначно и про российский режим и про Украину.Так что,не надо пи..деть.А Тимощука возносили только за то,что на украинском говорил))Раньше за это сразу в герои заносили))Время расставляет по местам.
zelc006
Він мабуть сала обжерся пітерського"