Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 20 березня 2022, 14:40
1577
0

ГЕРАЩЕНКО: «На мій ДН батьки зробили подарунок – поїхали з Києва»

Українська легкоатлетка – про напад російської армії

| Оновлено 20 березня 2022, 14:40
1577
0
ГЕРАЩЕНКО: «На мій ДН батьки зробили подарунок – поїхали з Києва»
Getty Images/Global Images Ukraine. Ірина Геращенко

Українська стрибунка у висоту Ірина Геращенко розповіла, як пережила перші тижні війни.
 
Найближчим часом срібна призерка чемпіонату Європи виступить у Сербії на чемпіонаті світу з легкої атлетики у приміщеннях.
 
«24 лютого я спочатку повинна була поїхати на чемпіонат України в закритих приміщеннях до Сум, але напередодні федерація оголосила про скасування чемпіонату через ситуацію, що стрімко розпалюється. Того ранку нас розбудили звуки обстрілів Києва, то ліворуч, то праворуч. Це було все одразу: бомби та ракети, все.
 
Ми з чоловіком почали швидко збирати валізи. Спочатку думали їхати за місто, було близько 7-7.30 ранку, але побачили величезні пробки та вирішили переїхати до моїх батьків, які мешкають недалеко від нас у Києві.
 
Ми жили всі разом у їхньому будинку протягом тижня. Це був жахливий тиждень. Ми не ночували в сховищах усю ніч щоночі, але спускалися туди дуже часто. Щоночі нас будили звуки вибухів. Я взагалі не могла спати, боялася всю ніч.
 
Оскільки ми маємо собаку, іноді ми брали його на прогулянку до комендантської години, бо нам сказали, що диверсанти в цей час дуже активні. Під час прогулянок ми не відходили далеко від дому, але як тільки наставала ніч, ми починали по-справжньому боятися.
 
Я не могла заснути, чоловік казав мені відпочити, але я ніяк не могла заснути. Цілий тиждень Марина Бех-Романчук дзвонила мені з Хмельницького і запрошувала приїхати до них, але я не хотіла розлучатися з батьками, бо тато сказав мені, що нікуди не збирається.
 
Потім нам повідомили, що є можливість виступити на чемпіонаті світу у приміщенні, і ми нарешті вирішили переїхати до будинку Марини. Зазвичай дорога з Києва до Хмельницького триває п'ять годин, але в нас це зайняло два дні. Було дуже страшно проїжджати блокпости та стояти в пробках, бо не розумієш, що може статися у наступний момент. В мене не було нічого для тренувань. Немає екіпіровки. Те, що я ношу зараз, це те, що я отримала від Марини. Слава богу, моїм батькам вдалося відправити мої кросівки та пару легінсів з друзями, і мені вдалося хоч трохи потренуватися.
 
Тиждень неможливо було зосередитися на тренуваннях, оскільки мої батьки залишилися у Києві, але в мій день народження 10 березня батьки остаточно змінили своє рішення та зробили мені найкращий подарунок на день народження, вони поїхали з Києва. Тепер вони більш-менш у безпеці», – сказала Геращенко.
 
Зазначимо, що змагання відбудуться з 18 до 20 березня. Фінал стрибків у висоту у жінок заплановано на 19 березня.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк з нового тижня дебютує в топ-20 світового рейтингу
Теніс | 02 травня 2024, 18:53 5
Костюк з нового тижня дебютує в топ-20 світового рейтингу

Марта невдало виступила в Мадриді, але конкурентки в рейтингу були не набагато кращими

Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 01:01 1
Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.