Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 17 березня 2022, 18:08
2642
0

Директор Полісся: «Йде війна двох протилежних цивілізацій»

Володимир Загурський висловився про війну

| Оновлено 17 березня 2022, 18:08
2642
0
Директор Полісся: «Йде війна двох протилежних цивілізацій»
ФК Полісся Житомир. Володимир Загурський

Директор «Полісся» Володимир Загурський розповів, що вступив у територіальну оборону для захисту України від російської окупації.

«Заяви на вступ у територіальну оборону із друзями ми написали на другий день війни. Тому що першого дня був суцільний хаос, ніхто не розумів, де і що. Ми зверталися і першого дня, але не було жодних відповідей. На другий день війни ми звернулися до мерії. Мерія сказала, що всі, хто вирішив взяти в руки зброю, можуть написати заяву і вступати.

На другий день війни ми написали заяви, а наступного дня отримали зброю та патрони. Рішення приймалося швидко. Було розуміння, що треба йти та воювати. Або хоча б допомагати тим, чим можемо.

Я не хочу, щоб мене вважали Нострадамусом, але те, що росія нападе, було зрозуміло з усіх наративів, з усіх позицій, які виражала російська федерація стосовно України. І, на мою думку, питання війни – це було лише питання часу. Зрозуміло, що війна буде.

Питання лише – через пів року, через рік чи через два. Звичайно, всі сподівалися, що це буде якийсь заморожений конфлікт, що це не пошириться на територію тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Але сталося так, як сталося.

Я думаю, що нічого не буває просто так і випадково. Отже, так і мало бути. І сьогодні немає жодного іншого рішення, як перемогти. Якщо ми програємо, то програють усі. Тому що війна не йде між двома сусідніми країнами. Насправді зараз триває війна цінностей, війна двох протилежних цивілізацій.

І якщо сьогодні програти, можна забути про свою Батьківщину на довгий час. Тому таке питання навіть не стоїть. Сьогодні цілком зрозуміло, що окупувати країну повноцінно ворог не зможе. Не зможе контролювати людей, що вийшли й кожен у міру своїх можливостей, у міру своїх переконань захищає Батьківщину. Тому в нас один шлях і одна мета – перемога за всяку ціну.

Я вважаю, що тепер абсолютно правильне рішення ухвалено з погляду керівництва держави. Якби люди вчили історію та знали слова Вінстона Черчилля, які він сказав після Мюнхенської конференції: «Якщо країна між війною та ганьбою обирає ганьбу, вона отримає і війну, і ганьбу». І ми її отримали б у будь-якому разі.

Сьогодні з тим режимом, який встановлений у росії, домовлятися нема про що, бо так само нас вчить історія, що підписані з ними письмові угоди не стоять і  паперу, на якому вони підписані. Тому рішення одне – боротися до кінця та боротися попри ціну, яку нам це коштувало б.

Я вважаю, що ми у всякому разі переможемо, у нас немає іншого шляху. Але після цієї перемоги Україна матиме величезний вплив у світовій політиці. Тому ми однозначно живемо у великий історичний час і дай Боже, щоб ми побачили велику, відновлену та нову Україну», - сказав Загурський.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 4
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.