Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
1304
0

Євген ШАХОВ: «Уся моя сім'я була у небезпеці»

Український хавбек АЕКа – про війну у країні

Євген ШАХОВ: «Уся моя сім'я була у небезпеці»
ФК АЕК. Євген Шахов

Український півзахисник АЕКа Євген Шахов в інтерв'ю грецьким ЗМІ розповів про війну проти Росії:

«Я не зміг бути присутнім при народженні доньки, бо якби потрапив в Україну, то вже б не виїхав. Ми з дружиною живемо в Афінах, але хотіли, щоб дитина народилася в нашому місті Києві. Кілька тижнів тому Олена повернулася до батьків, ми підтримували зв’язок по телефону. Я продовжував тренуватись, але був готовий був полетіти в Україну, коли вона мала народжувати.

Олена плакала, вона сказала, що напала росія. Для мене почався справжній жах. Вся моя родина була в небезпеці, я відчував себе безпорадним у цій ситуації. Ми з Оленою вирішили зустрітися на румунському кордоні. Моїй дружині та доньці довелося провести в машині п’ять днів. Два, щоб покинути Україну, ще три, щоб дістатися до Афін.

Їх доглядав мій брат, який їхав з Києва до кордону. Дорога дуже довга, тому що тут десятки блокпостів, постійний рух і, головне, дуже страшно. У будь-який момент може впасти бомба, ви повинні бути обережними з обраним маршрутом. Моєму батьку та брату довелося залишитися в місті. Мама не збирається залишати їх одних, я їм постійно телефоную, питаю чи все гаразд. Важко не бути поруч з ними, боятися гіршого, і не мати можливості втрутитися.

Я часто чую фейкові новини та бачу фейкові зображення. Ми з дружиною щодня отримуємо достовірні новини та страшні відео від рідних. Два з половиною мільйони людей втекли, шукаючи притулку. Цих даних має бути достатньо, щоб пояснити страх мого народу. Україна потребує допомоги. Ми не воюємо, ми захищаємо нашу землю та нашу свободу».

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.