Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 09 березня 2022, 14:46
1359
2

Даріо СРНА: «Українці гарні люди. Вони ніколи ні на кого не нападали»

Хорват підтримує український народ у боротьбі з ордою орків, яка валить із півночі, півдня та сходу

| Оновлено 09 березня 2022, 14:46
1359
2
Даріо СРНА: «Українці гарні люди. Вони ніколи ні на кого не нападали»
ФК Шахтар. Даріо Срна

Директор з футболу «Шахтаря» Даріо Срна поспілкувався з англійськими журналістами щодо війни, яку проти України розв'язали путінські війська та найманці.

«У 2014 році я поїхав за три дні до того, як почали бомбити аеропорт Донецька. Бойовики вже увійшли до міста, але я не очікував, що щось станеться. Донецьк – мирне місце, і він завжди привітно приймав іноземців, як і Україна загалом. Українці гарні люди. Вони ніколи ні на кого не нападали. Даєте ви їм один долар, 100, 100 000, вони задоволені та щасливі. Вони не заслуговують нічого поганого. Але очевидно, що одна людина має іншу думку, і ми зробимо все можливе, щоб змінити її».

«Вранці 24 лютого я був спокійний, але водночас боявся. Я проходив через подібне раніше. Клуб запропонував два автобуси на всіх, але ніхто не міг гарантувати нам безпеку у дорозі. На другий день всі посольства казали, що не можуть допомогти, це небезпечно, нам довелося залишитися в готелі. Ось тоді і починається паніка: у ті перші пару днів навколо було так багато новин, деякі з них фейкові, а на телефон надходило багато дзвінків від друзів та родичів зі словами: «Їдь, їдь». У такий момент ви знаходитесь під тиском і нелегко бути зібраним».

«Це був якийсь хаос. Потрібно приймати правильні рішення. Ситуація начебто і під контролем, але водночас не під контролем; всі чогось чекають. Ми всі збиралися в ресторані, 65 людей, але потім включалися сирени, і нам доводилося спускатися до підвалу, багато бразильських хлопців змушені були привезти своїх дітей. Це було лише два дні, а мені здалося, що 22».

«Вважаю, що гравці можуть допомогти Україні на футбольному полі, але вони нічого не знають про армію, зброю чи війну. Кожен сам приймає рішення, але, можливо, буде краще, якщо вони будуть волонтерами, використовуючи свої платформи, щоб їхні голоси були почуті. Усі вони звикли працювати із м'ячем, а не зі зброєю. Але всі вони зараз залучені до гуманітарної діяльності».

«Ми маємо бути єдині: «Динамо», «Шахтар», «Ворскла», «Дніпро», «Металіст», «Чорноморець», «Маріуполь». Я оптиміст: я вірю, що все буде добре, що після цього ми всі станемо сильнішими і що ці клуби знову гратимуть у футбол разом. Ми всі залишаємось разом. Життя важливіше за все інше, і ми маємо разом зробити все можливе, щоб зупинити війну та врятувати народ України».

«Сьогодні весь світ знає, що Росія напала на Україну: це не секрет. Якось вони все зрозуміють. Час зробить те, що потрібно. Я пишаюся тим, що живу в Україні та пишаюся тим, що грав і працюю в «Шахтарі», пишаюся тим, що знаю цих людей. Вони герої, вони вже переможці. Ми підтримуємо їх», - сказав Срна.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Krasvchik
МОЛОДЕЦ!!!! НЕ ТО ЧТО ТОЛЯ ПИТЕРСКИЙ
zelc006
Директор Шахты порожняка не гонит!