Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 квітня 2022, 00:21
2578
1

ВІТАО: «Україна справді потребує допомоги»

Ситуація дуже складна, про що іноземним громадянам розповів центрбек «Шахтаря»

| Оновлено 09 квітня 2022, 00:21
2578
1
ВІТАО: «Україна справді потребує допомоги»
Getty Images/Global Images Ukraine. Вітао

Центральний захисник «Шахтаря» Вітао розповів, що пережив в Україні після нападу на країну армії рашистів.

«Було багато, дуже багато невизначеності. Ми не уявляли, чи зможемо ми залишити країну, і тим більше коли це відбудеться. Це були дуже важкі дні. У мене добрі стосунки з усіма у команді. У нас завжди були чудові стосунки. Але, без сумніву, зараз ми набагато згуртованіші через те, що сталося».

«Ми з дружиною боялися, що наш син, котрому лише три місяці, буде голодним, захоче пити чи замерзне. І я думаю, що це був найбільший страх інших батьків, які також там були».

«УЄФА та Українська асоціація футболу були головним ключем у процесі нашого виїзду з України. Я вдячний командам обох організацій. Без них, без сумніву, ми звідти б не вибралися. Було справді страшно пережити все це у 22 роки. Це було непросто».

«Мій агент Улісс дуже допоміг, намагаючись витягнути мене звідти всіма можливими способами. Це було дуже важливо. Я знаю, що можу розраховувати на нього у всьому, і я також буду готовий допомогти йому, коли це буде потрібно. У такі скрутні часи можна зрозуміти, хто дійсно піклується про тебе, а хто ні. І він був одним із тих, хто дуже дбав про мою безпеку, а також про мою родину».

«Насправді, в Україні все дуже складно. Країна дійсно потребує допомоги, у той час як всі надто зайняті, просто намагаючись пережити війну та нестачу їжі, води та електрики».

«Що буде у моїй кар'єрі далі? Важко думати про це зараз, бо я повернувся із страшного місця. Водночас, сидіти просто так, не грати і не тренуватися, теж може бути проблемою», - розповів Вітао.

Раніше повідомлялося, що Вітао звернувся до ФІФА із запитом на припинення дії контракту із «Шахтарем».

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stelios Komnin
Как ему тяжело было...С автоматом бегал...Люди на Востоке так 8 лет живут, Харьков, Чернигов...А он даже порох не нюхал, а говорит, что много пережил. Защитник корявый, не оправдал ожиданий, уже 22, а ничего не умеет. Теряется на поле. Смело продавать за любые деньги.