Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 07 березня 2022, 19:53
6212
2

Євген ЗУКІН: «Міністерство спорту не дало ні копійки на матч із Барбадосом»

Віце-президент ФТУ – про зустріч, яку було перенесено до Туреччини через російську агресію

| Оновлено 07 березня 2022, 19:53
6212
2
Євген ЗУКІН: «Міністерство спорту не дало ні копійки на матч із Барбадосом»
ФТУ. Євген Зукін

Віце-президент Федерації тенісу України Євген Зукін розповів Sport.ua про зустріч із командою Барбодосу у Кубку Девіса через призму військового вторгнення російською армії в Україну.
 
- Як сприйняли перенесення матчу?
- Нормально сприйняли, хіба ми не розуміли до чого йде? Коли вже вислали послів, то проведення матчу в Україні стало неможливим. У ITF є свої радники з безпеки і коли рівень небезпеки став «червоним», то було зрозуміло, що матчу в Україні не буде.
 
У нас було п’ять днів, щоб обрати нейтральне поле або передати право проведення Барбадосу. Але вони не були готові за два тижні організувати матч, тому була патова ситуація. ITF розглядала варіант грати у Бразилії, бо ця країна заявила, що може нас прийняти. Також був варіант об’єднати нашу зустріч зі ще одним матчем. В будь-якому разі переносити не хотіли, адже має відбутися жеребкування. Всі команди чекали нашого результату і не могли зрозуміти, що буде відбуватися далі. Матч мав обов’язково відбуватися в ці дати, і ми вирішили, що будемо грати в Туреччині.
 
- Розкажіть деталі інциденту з Томасом Хаммерлем (повідомлялося, що Зукін дав ляпас керівникові Tennis Europe, бо вважав реакцію організації на російську агресію «ганебно слабкою» - прим.).
- Сподіваюся, що інцидент вичерпано. Можливо, в майбутньому ще буде якийсь резонанс. Я вибачився, буду сподіватися, що всі розуміють, що ми всі трішки нервуємо.
 
- Тенісні організації дискваліфікували команду Росії з усіх турнірів. Чи відомо, на який термін накладені ці санкції?
- Це були наші вимоги і всі вони були виконані. Наскільки ці санкції – ніхто не знає, адже ніхто не знає, скільки буде продовжуватися війна. Але у 2022 році команди з Росії та Білорусі вже точно не будуть грати ані в Кубку Девіса, ані в Кубку Біллі Джин Кінг. 
 
- Якщо повернутися до матчу з Барбадосом, то здивував склад нашої команди на парний матч (грали Марченко і Крутих, хоча спочатку були заявлені Молчанов і Сачко - прим.). Ілля казав, що хлопці отруїлися, це правда?
- Так. Отруєння було у Молчанова та Сачка. Щодо одиночки, то Крутих вже грав кілька турнирів на вулиці, Сачко не грав ще й отруївся. Молчанов зовсім не міг грати. Тому приняли таке рішення.
 
- Олексій Крутих в перший день дуже легко обіграв першого номера Барбадосу Деріена Кінга, единого, кого можна було остерігатися зі складу суперників. Як йому це вдалося?
- Треба сказати, що Кінг не дуже багато грає останнім часом, тому його рівень був невисоким. Але потрібно розуміти, яке було хвилювання у Олексія. Він розповідав, що спочатку не міг дихати. Тому що така відповідальність велика, цей матч не можна було програвати. 
 
- На матчі не було капітана, тренера і фізіо. Вони мали прилетіти пізніше за інших?
- Так. Фізіо був місцевий, з Туреччини. Молчанов виконав роль капітана, що грає. Матч проведений, результат позитивний – це найголовніше. 
 
- Які плани у наших тенісистів далі?
- Крутих і Бєлінський залишають грати у Туреччині далі. Марченко полетить у Індіан-Веллс. Молчанов ще думає, тому що у нього сім’я і маленька дитина. Сачко базується в Празі, повертається туди. У всіх хтось є в Україні, всі дуже хвилюються. Атмосфера в команді зрозуміло яка.
 
Щодо наступного матчу, то 24 березня має бути жеребкування, далі зіграємо у вересні. Будемо намагатися виступити і проти американок у Кубку Біллі Джин Кінг, але буде непросто зорганізуватися. Я вважаю, що кожен повинен робити максимум на своєму місці і продовжувати виконувати свою роботу.
 
Хотів би додати, що Міністерство спорту просто виключилося з питання проведення матчу. Не підписали наказ про відрядження, не дали ні копійки грошей. А коли я написав під постом міністра (Вадим Гутцайт - прим.), що треба працювати кожному на своєму місці, то він мене заблокував і видалив коментар. Ось в цьому у нас проблема. А ми будемо працювати далі, наскільки у нас вистачить фінансових ресурсів і сил.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleksandr Plutakhin
Схоже, що вони і досі не зрозкміли, що в країну прийшла війна.Це продовження "...спорт вне политики".
Владимир Копяк
Это похоже на  Гутцайта, вот если бы это был биатлон, с его откатами, то нашим теннисистам 100 процентово денег дали бы...