Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
5114
1

Младен БАРТУЛОВИЧ: «Багато українських клубів після війни можуть зникнути»

Тренер «Інгульця» – про війну в Україні

Младен БАРТУЛОВИЧ: «Багато українських клубів після війни можуть зникнути»
ФК Інгулець. Младен Бартулович

Асистент головного тренера «Інгульця» Младен Бартулович в інтерв'ю британським ЗМІ розповів про війну в Україні:

«Україна – мій другий дім: я приїхав сюди з Хорватії у 2006 році у віці 19 років, одружився з українкою, в мене народилася тут донька, і я щасливо жив у Дніпрі. Я дуже люблю цю країну. Те, що ми зараз переживаємо, схоже на якийсь страшний сон.

Минулого четверга о другій годині ночі наша команда прибула в готель у Києві: ми були на зборах і прилетіли туди, бо мали грати з «Динамо». О 4 ранку ми почули про перші вибухи та були шоковані. Ніхто не вірив, що Путін зробить це вночі, коли люди сплять.

Більшість з нас виїхали на клубному автобусі, поїхавши на нашу тренувальну базу під Дніпром. Частина хлопців залишилася в Києві або поїхала в інше місце до своїх сімей, а гравцям-іноземцям вдалося покинути країну. Я поїхав до нашого табору, а потім повернувся до родинного дому. Дружина надіслала мені інформацію про вибухи в аеропорту Дніпра та на військовій базі неподалік від нашого місця проживання. Це було божевілля.

Спочатку в місті панувала паніка: люди купували бензин, аптечні та інші товари. Але в останні кілька днів все було добре, і наразі у нас є все, що нам потрібно. Іноді лунають сирени, але нічого не відбувається. Люди хвилюються, коли це відбувається, але це робить їх готовими мобілізуватися і воювати за свою країну.

Я щодня підтримую зв’язок з нашими гравцями та іншими тренерами, а також з колегами по всій Україні. Нас не хвилює футбол чи тренування: ми хочемо зупинити війну, перш ніж повернутися до гри, яку любимо. У клубі ще ніхто не пішов до армії, але ніколи не знаєш, що буде в майбутньому. Можливо, якщо ми будемо потрібні, ми підемо.

Я думаю, що з нашим клубом все буде добре: це молодий, амбітний клуб, і президент прагне нас підтримувати. Але багато клубів в Україні після цієї війни можуть збанкрутувати або зникнути. У міру відбудови країни футбол опиниться у списку пріоритетів.

Це третя війна в моєму житті. А мені всього 35 років. Мені було п’ять, коли почалася війна в Югославії, і моя сім’я все ще відчуває наслідки. Я був тут, в Україні, коли почалася війна на Донбасі у 2014 році. Зараз ми переживаємо це. Коли я думаю про це занадто багато, я просто не знаю, що сказати».

Джерело The Gurdian
Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Баранка сьогодні покине УАФ
Футбол | 29 березня 2024, 11:38 7
Джерело: Баранка сьогодні покине УАФ

Контракт з італійцем закінчується і не буде продовжений

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Ничего, появятся новые: Байрактар, Точка-У, Русский корабль на *уй и т.д.