Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 01 березня 2022, 13:38
6658
0

Паулу ФОНСЕКА: «Українці вже виграли цю війну»

Португальський тренер підтримав український народ

| Оновлено 01 березня 2022, 13:38
6658
0
Паулу ФОНСЕКА: «Українці вже виграли цю війну»
CNN. Паулу Фонсека та його жінка Катерина

Колишній тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека, якого вторгнення російської армії в Україну застало у Києві, напередодні залишив країну, а після повернення до Португалії дав інтерв'ю, розкривши тамтешнім журналістам очі на те, що відбувається.

«Дякую посольству Португалії, яке допомогло нам перетнути кордон, а особлива моя подяка президенту Федерації футболу Португалії Фернанду Гомешу, котрий зв'язався із президентом Української асоціації футболу та відіграв ключову роль у тому, щоб ми могли перетнути кордон».

«У мене змішані емоції. З одного боку, мені вдалося вивезти свою сім'ю, але з іншого ми залишили в Україні практично все. Поки я був у Києві, я не бачив російських танків, але ми були у сховищі. Найгірше почалося вже після того, як ми звідти поїхали».

«Люди страждають, але вони б'ються за Батьківщину. Навіть сьогодні я дізнався, що є безліч людей, котрі бажають вступити в армію. Тож наразі українці вже виграли цю війну. Ми маємо багато друзів, які записалися на захист України. Ми знаємо, що у них все добре, але вони на передовій».

«Португалія та Європейський Союз доклали зусиль, щоб допомогти, але я відчуваю, що є ще що зробити, бо інакше ми дозволимо цим людям померти. Португальцям, які перебувають там, та українським сім'ям, які хочуть приїхати сюди, я хочу порадити зберігати надію. Я впевнений, що посольство зробить усе, щоб вони благополучно виїхали».

«Звичайно, я планую повернутись в Україну. Це було полегшенням для мене та моєї родини, але мені довелося покинути тих людей, які героїчно борються. Я відчуваю полегшення за себе та свою родину, але водночас великий смуток. Я не думав про свою кар'єру. Я захочу повернутися, але не цього сезону, а на початку наступного», - сказав Фонсека.

Дружина Паулу Катерина Фонсека, яка є українкою, також висловила свою позицію.

«Маю зізнатися, що моє серце не тут. Воно в Україні, з моїми друзями та сім'єю. У моїй країні триває жорстока війна, це неприпустимо. Дуже важко бачити, як гинуть діти, жінки, мирні жителі. Ця війна має бути негайно припинена. Коли ми летіли до Португалії, то я згадувала міста, які бомбила російська авіація. Це жорстоко, що вони роблять. Міста страждають. Хочу сказати всім, хто мене чує: допоможіть Україні, чим зможете», - наголосила Катерина Фонсека.

Джерело O Minho
Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.