Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 24 лютого 2023, 05:12
155505
37

Путін розпочав війну з Україною. День 1. Масовані ракетні обстріли. LIVE

24 лютого по містам України випущені ракети, ЗСУ героїчно тримає оборону

| Оновлено 24 лютого 2023, 05:12
155505
37
Путін розпочав війну з Україною. День 1. Масовані ракетні обстріли. LIVE
Getty Images/Global Images Ukraine

Розпочалася війна. Президент РФ Владімір Путін оголосив війну Україні. 24 лютого о 05:00 лідер країни-агресора виступив з екстреним зверненням, у якому повідомив про своє рішення про початок військової операції в Україні.

У зв'язку з військовою агресією Росії Sport.ua переходить на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлюватиме всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Будемо триматися разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці! Ми переможемо! Слава Україні!

Підсумки першого дня війни, 24 лютого

  • Вторгнення Росії розпочалося з бомбардування стратегічних об'єктів України. Потім стався перехід кордонів військовою технікою, використання російських винищувачів та гелікоптерів.
  • Російські наземні війська майже одночасно вдарили з багатьох напрямків. Напружені бої – на лінії зіткнення на Донбасі, на Херсонщині, а також на півночі – Чернігівській, Сумській, Київській та Харківській областях
  • Запеклими зіткнення були бої поблизу Сум та у Гостомелі під Києвом, де розташоване летовище «Антонов». ЗСУ нанесли артилерійський удар по аеропорту, на якому висадився ворожий десант, та знищили окупантів.
  • Агресор застосував бойову авіацію проти прикордонників та бійців ЗСУ на острові Зміїний та захопив цю локацію. 13 українських прикордонників героїчно загинули у бою.
  • Російські війська захопили Чорнобильську АЕС. Стан об'єктів колишньої ЧАЕС та сховища ядерних відходів невідомий.
  • Українськими воїнами збито 7 літаків, 4 гвинтокрила окупантів, кілька десятків одиниць броньованої техніки та сотні людей особового складу. На Сумщині українські військові знешкодили 15 ворожих танків, застосувавши переносні ракетні комплекси Javelin.
  • Взято в полон багато російських військових. Спершу затримали двох російських військовослужбовців мотострілкового полку. Розвідувальний взвод 74 мотострілкової бригади Росії здався у полон військовим Збройних сил України під Черніговом.
  • За даними міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, від початку нового нападу на Україну через агресію російської армії загинули 57 українців – цивільних і військових.
  • Президент США Джо Байден оголосив про запровадження санкцій проти найбільших банків Росії, зокрема ВТБ, та її секторів економіки. Вашинтон обмежить здатність РФ проводити операції зокрема з доларами та євро, розширить санкції проти російських еліт та скоротить на 50% імпорт Росією високотехнологічної продукції. Водночас до відключення Росії від SWIFT поки що не вдаються. Байден вважає, що це може стати наступним кроком.
  • Великобританія заявила, що повністю заморозить активи другого за величиною російського банку – ВТБ. Сума грошей, яку громадяни Росії зможуть покласти на свої банківські рахунки у Великій Британії, буде обмежена. Аналогічні заходи буде введено і щодо Білорусі.

Онлайн-трансляція подій 24 лютого

23:53. Кріс Меннікс: Василя Ломаченка, дворазового олімпійського чемпіона України, немає в країні. Він полетів до Греції у пошуках притулку в монастирі.

23:49. Оце новини! Китай може розпочати атаку на Тайвань. Fox News повідомляє, що винищувачі ВПС Китаю увійшли до повітряного простору Тайваню, а кораблі ВМС вторглися в територіальні води. Швидше за все, це провокація та силова гра, але все ж таки стежимо за новинами.

23:25. Олександр Зінченко сьогодні підіймає нам бойовий дух. Дякуємо, Саня!

23:15. Генштаб ЗСУ повідомляє, що в Україну введено дві третини доступних Росії батальйонних тактичних груп.

23:10. У Києві на лівому березі чути обстріли. Знов атаки з повітря, схоже, що за містом. За звуком скоріше ППО. Поки що по місту не б'ють у цей момент. Інформація Sport.ua.

23:05. На околиці Харкова стався вибух. Влучили по корпусу фізфаку університету Каразіна. Пожежа. Інформація журналіста Sport.ua.

23:00. Володимир Зеленський вимагає відключення Росії від системи SWIFT та введення безпольотної зони над Україною. Президент України заявив, що пакет додаткових жорстких санкцій ЄС проти РФ «вже на підході».

22:45. Український арбітр Борис Рижик перед матчем Євроліги Олімпіакос – Мілан закликав зупинити війну.

22:40. Міністр оборони Олексій Резніков заявляє, що війська РФ готують нову хвилю атак, в тому числі повітряний десант, але українська армія до цього готова:

«Шановні співгромадяни! Понад 16 годин Україна дає відсіч російським окупантам. Збройні Сили, гвардійці, прикордонники, рятувальники, бійці інших силових структур героїчно тримають оборону. До спротиву поступово долучається весь народ. Тисячі громадян вже стали до лав Сил територіальної оборони.

Важкі бої тривають на Луганщині, на Сумщині, на північ від столиці. Непроста ситуація на півдні країни. Проте ворог не очікував такого спротиву. Його зупинили під Харковом. Змусили замовкнути і відкинули на багатьох ділянках на сході. Російські окупанти вже здаються у полон. Кремль готує нову хвилю атак, в тому числі – повітряний десант. Але наша армія готова його зустріти. Ми активно застосовуємо зразки сучасної зброї, яку отримали від партнерів. Її буде ще більше.

Світ починає вводити санкції. У Росії почалися антивоєнні виступи. Вже завтра росіяни дізнаються ціну путінського безумства. Ми на своїй землі і не відступимо. І обов’язково переможемо! Слава Україні!»

22:33. Ввечері 24 лютого російські регулярні війська захопили острів Зміїний, підтвердили у Держприкордонслужбі України. Станом на 22:00 зв’язок із військовослужбовцями ЗС України втрачено.

«Після обстрілу Зміїного з корабельних озброєнь та бойової авіації окупантів була зруйнована інфраструктура на острові. За наявною інформацією острів Зміїний захоплений», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вдень 24 лютого острів Зміїний почали обстрілювати два військові кораблі Чорноморського флоту РФ Москва та Василий Быков. За інформацією прес-центру Міністерства внутрішніх справ України, вогонь ворога вівся зі ствольної корабельної зброї.

22:20. Олексій Арестович: «Ось тепер точно відбили! Аеропорт Гостомеля наш! Російський десант знищено».

22:15. Футболісти Наполі та Барселони закликають зупинити війну.

21:59. Президент США Джо Байден після засідання Ради національної безпеки США заявив, що США та понад 30 держав партнерів по всьому світі узгодили пекельні санкції, що завдадуть болючий удар по Росії.

«Ми обмежимо можливість Росії вести бізнес у доларах, євро, фунтах і ієнах, бути частиною світової економіки. Ми зупинимо здатність Росії фінансувати і нарощувати військо. Обмежимо їхню можливість конкурувати у хайтек-економіці 21 сторіччя. Ми вже бачимоь результат підготовки санкцій – рубль обвалився до історичного мінімуму, ринок російських акцій просів».

21:45. Розпочався матч Іспанія – Україна. Гра проходить майже у повній тиші.

21:23. Олексій Арестович: «Щодо Гостомеля. Уточнюю. Все ще триває бій. Працює наша артилерія та танки. Попередній піст я видалив, щоб уникнути непорозумінь. Нагадую, що я та Офіс не повідомляємо помилкової інформації навіть на користь «інформаційної боротьби». Повідомляємо лише те, що відповідає дійсності. На жаль, неточності неминучі, й з Гостомелем була перша. Головне, вчасно виправити».

21:20. Баскетбольна збірна України вийшла на розминку на гру проти Іспанії. Глядачі аплодували майже хвилину стоячи (але не всі).

21:15. Хавбек «Аталанти» Руслан Маліновський оформив дубль у матчі Ліги Європи проти «Олімпіакосу».

Під футболкою у Руслана написано: «Ні війні. За Україну».

21:05. Збірна України з баскетболу вирішила вийти на матч проти Іспанії.

Команда виходить із автобуса на арену, повідомляє журналіст Sport.ua з Іспанії.

20:59. Баскетбол. Білорусь – Великобританія: матч перенесено. Відповідно до інформаційного листа ФІБА від 24 лютого 2022 року кваліфікаційну гру Кубка світу 2023, яка мала відбутися в Мінську 25 лютого, перенесено.

Рішення прийнято у зв'язку зі скасуванням авіарейсів та неможливістю прибути у встановлені терміни до білоруської столиці представникам ФІБА та суддівського корпусу, а також на підставі рекомендацій радника ФІБА з безпеки в Європі. Рішення щодо можливості проведення матчу Великобританія-Білорусь, запланованого на 28 лютого 2022 року в Ньюкаслі, буде ухвалено пізніше, йдеться у повідомленні прес-служби БФФ.

20:55. Олексій Арестович: «За попередніми даними, Гостомельський аеродром відбито ЗСУ. Десант знищено. Уточнення: на окремих ділянках ще не все гладко».

20:40. Звернення Головнокомандувача ЗС України генерал-лейтенанта Валерія Залужного:

«Шановні генерали, офіцери, сержанти і солдати! Дорогі бойові друзі! Дякую кожному з вас, хто сьогодні в строю боронить нашу землю від російського окупанта. Спасибі вашим рідним за те, що чекають. Дякую Українському Народу за довіру, допомогу, молитви. Молимося за душі загиблих побратимів і швидке одужання поранених. Боремося далі! Весь сектор безпеки і оборони дає гідну відсіч. Буде тяжко, але ми встоїмо. Бліцкригу у росіян не вийшло. Вмиються власною кров’ю! За нами правда. З нами Бог. І Перемога буде за нами!»

20:25. Антон Геращенко: Офіційна інформація поліції щодо комендантської години. Київ буде відкрито на виїзд, але закрито на в'їзд, крім випадків, коли це обґрунтовано на користь роботи або служби.

20:10. Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про введення нових санкцій проти Росії.

  • Усі найбільші російські банки будуть виключені з фінансової системи Великобританії. Передбачається повне заморожування активів найбільшого російського банку ВТБ;
  • Авіакомпанії «Аерофлот» буде заборонено літати до Великобританії;
  • Буде введено ліміт на депозити, які росіяни можуть тримати на банківських рахунках Великобританії;
  • Під заморозку активів потраплять ще 100 фізичних та юридичних осіб. Cеред них імовірний колишній зять Путіна Кирило Шамалов;
  • Великим російським компаніям і державі буде заборонено залучати фінанси або позичати гроші на ринках Великобританії.

Чекаємо на виступ Джо Байдена о 20:30 за київським часом.

20:00. Москва. Мітинг проти вторгнення до України на метро Пушкінська. Люди скандують: Ні війні!

19:50. Премʼєр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що Чорнобильська зона та всі обʼєкти ЧАЕС перебувають під контролем російських військових.

19:30. Російські окупанти захопили контроль над міжнародним аеропортом ДП Антонов у Гостомелі, що знаходиться менш ніж у 10 км від Києва. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі УП повідомив, що українські підрозділи Збройних Сил після запеклих боїв утратили контроль над аеропортом Антонов. Російські військові захопили контроль над Чорнобильською атомною електростанцією. Під загрозою сховище ядерних відходів.

18:35. Президент Володимир Зеленський заявив, що озброєний десант, який прямує до Гостомелю, блокований. За словами глави держави, надано наказ на знищення!

18:15. Федерації футболу Польщі, Чехії та Швеції вимагають від УЄФА не допустити проведення кваліфікаційних матчів ЧС-2022 на території РФ.

18:07. У Польщі готові прийняти величезну кількість біженців із України.

18:02. Терміново! Під Черніговом у полон здався цілий розвідвзвод 74-ї мотострілецької бригади РФ.

18:00. Україна просить міжнародне співтовариство глушити сигнали російських супутників.

17:58. За словами Зеленського, найскладніша ситуація – на півдні Херсонської області.

17:55. Карта вторгнень та бомбардувань за 24 лютого

17:51. Президент США Джо Байден виступить із заявою щодо України приблизно о 19:30 за Києвом.

17:49. Зеленський: Не Україна обрала шлях війни, але Україна пропонує повернутись на шлях до миру

17:38. Міністерство оборони України:

Бригада швидкого реагування Національної гвардії України дала бій противнику у Гостомелі. Гвардійці збили 3 гелікоптери з 34. В той же час працювала російська штурмова авіація, винищувачі та гелікоптери. Воїни НГУ були змушені нанести артилерійський удар по аеропорту, на якому висадився ворожий десант. Наразі Бригада перегрупувалася. Дані про втрати уточнюються. За результатом бою гвардійцям вдалося зберегти максимум особового складу.

17:23. Мер Києва Віталій Кличко: У Києві вводиться комендантська година з 22:00 до 07:00.

Також комендантська година впроваджується в Черкаській області, Дніпрі та Миколаєві – з 22:00 до 06:00

17:14. Олександр Зінченко в Instagram: Що ви робите, покидьки?!

17:12. Генічеськ захопили бойовики РФ, повідомив мер міста Олександр Тулупов.

Російські окупанти вбили двох дітей на Херсонщині, всього загинули 13 людей. Генічеськ та Олешки захоплені ворогом. Про це повідомляє у Facebook Херсонська ОДА. Медична служба області повідомила, що є повідомлення про 33 постраждалих, з них 4 дітей та 17 військовослужбовців. 13 людей загинули, з них 2 дітей та 9 військових.

17:10. На підтримку України виступили 48 держав та 5 міжнародних організацій. Із заявами на підтримку України виступили: ФРН, Франція, Австралія, США, Канада, Велика Британія, Нідерланди, Польща, Литва, Латвія, Словенія, Естонія, Молдова, Данія, Швеція, Норвегія, Фінляндія, Чехія, Угорщина, Словаччина, Мексика, Північна Македонія, Албанія, Чорногорія, Португалія, Болгарія, Нова Зеландія, Кіпр, Італія, Ісландія, Грузія, Хорватія, Корея, Іспанія, Коста-Ріка, Бразилія, Японія, Боснія і Герцеговина, Ірландія, Бельгія, Колумбія, Канада, Ліберія, Перу, Сінгапур, Палестина, Беліз.

17:06. В Охтирці бомбардування було страшним, повідомляє журналіст Sport.ua. На виїзді з міста стоять танки. Люди з побоюванням чекають на ніч.

17:04. Володимир Зеленський оголосив про створення антипутінської коаліції. Про це він повідомив у Twitter. За словами президента, він мав розмову з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, лідером Франції Емманюелем Макроном, канцлером Австрії Карлом Негаммером та президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. «Про конкретні санкції й конкретну допомогу для наших військових. Чекаємо рішучих дій».

17:00 ESPN: Завтра, 25 лютого, УЄФА обговорити подальшу долю російських клубів у єврокубках.

16:52. Окупанти зазнають великих втрат у районі Сум. Війська РФ відступили назад у бік Конотопу. Один із танків знищений протитанковим комплексом NLAW, повідомляє нардеп Олексій Гончаренко: «Полонених взяти не вдалося, всі повернуться на батьківщину в цинку».

16:49. У Маріуполі обстріляли мікрорайон Східний. Той, який потрапив під обстріл у 2015 році.

16:44. Daily Mail: Власнику Челсі, російському олігарху Роману Абрамовичу заборонили проживання на території Великобританії

16:41. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки: «На сумському напрямку наші воїни підсмажили 15 російських танків за допомогою ПТРК Javelin. А під прицільний вогонь БПЛА Bayraktar потрапили росіяни з 1-ї гвардійської танкової армії, що без запрошення завітали на українську Харківщину. Зброя НАТО – зброя перемоги!»

16:38. Антон Геращенко: Важлива інформація щодо російського вторгнення!

«Війська окупантів із території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС. Нацгвардійці, що охороняють сховище не безпечних радіоактивних відходів, чинять запеклий опір. Якщо внаслідок ударів артилерії окупантів буде зруйновано сховище ядерних відходів, то радіоактивний пил може накрити території України, Білорусі та країн ЄС!»

16:35. ЗСУ повернули контроль над Каховкою та Каховською ГЕС! Із соцмереж (підтвердив Арестович).

16:30. На острові Зміїний українські військові та прикордонники відбили атаку ворога.

Державна прикордонна служба України: Острів Зміїний атакували з російських кораблів. Окупанти вели вогонь по острову зі ствольної корабельної зброї. Прикордонники та ЗСУ тримають оборону. Наразі в районі острова знаходиться два кораблі ЧФ РФ «Москва» та «Василий Быков».

16:27. У Київській міській державній адміністрації повідомляють про повітряну загрозу в українській столиці.

«У Києві оголошено повітряну загрозу! Просимо всіх терміново пройти в укриття цивільного захисту! – повідомляється на сайті КМДА.

16:23. Німецький клуб «Шальке» виступив з офіційним рішенням прибрати напис Газпром із футболки команд клубу.

«З урахуванням подій, розвитку та ескалації останніх днів – Шальке знімає з футболок напис Газпром», – йдеться у заяві німецького клубу.

16:19. Турецький канал NTV повідомив про влучення бомби в турецький корабель у Чорному морі.

15:57. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів розірвати дипломатичні відносини з Росією:

«Україна розірвала дипломатичні відносини із Росією. Я закликаю всіх наших партнерів зробити те саме. Цим конкретним кроком ви продемонструєте, що підтримуєте Україну і категорично відкидаєте найбільший агресивний акт у Європі з часів Другої світової війни».

15:50. Мер Конотопа Артем Семеніхін: «Ідуть колони танків 400 та 90 танків. Скрізь вибухи, бозна що. Конотоп тримається. До Сум вони зайшли, до Хімпрому, повісили свій прапор. У Буринь та Путівль вони теж зайшли. Боремося за трасу в районі Батурина».

15:44. Каховська ГЕС захоплена ворогом, із соцмереж (не підтверджено).

15:42. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки: «З Білорусі випустили 4 балістичні ракети в південно-західному напрямку».

15:38. Антон Геращенко: «Важкі бої точаться за Щастя і Станицю Луганську. Збройні сили РФ неодноразово намагалися форсувати річку та вклинитися в нашу лінію оборони. Українські підрозділи оперативно реагують на обстановку і дають відсіч ворогу. Наразі Щастя знаходиться під повним контролем українських військових. В ході боїв ворог зазнав важких втрат у живій силі і техніці та відступив. У полон потрапили військовослужбовців збройних сил РФ».

15:25. У Харкові відбувається евакуація жителів до сховищ.

15:23. Українські військові ведуть бій на напрямку Сум. Прикордонники з ЗСУ та Нацгвардією вступили в бій з російськими окупантами на околиці Сум. Українські військові тримають оборону. За наявною інформацією, РФ здійснює наступ з боку н.п. Конотоп.

15:14. Генштаб ЗСУ: «Збройні Сили України ведуть напружені бойові дії на напрямках висування противника. У Чорноморській операційній зоні Збройні Сили України використовують безпілотні літальні апарати Байрактар.

На напрямку Рудня (Білорусь) – Виступовичі (Україна) противник намагався перетнути державний кордон силами двох танків, бронетранспортерів та автомобільної техніки. Внаслідок бою ворог зазнав втрат: знищено 5 бронетранспортерів та автомобіль.

Зупинено наступ танків противника в районі Путівля. Над Вишгородом збито вертоліт КА-52. За міста Генічеськ, Скадовськ, Чаплинка ведуться бої. Зберігайте спокій! Слідкуйте за інформацією на офіційних ресурсах! Разом до Перемоги».

15:07. Потужний вибух у районі аеродрому у Мелітополі Запорізької області.

15:03. Державна прикордонна служба України: Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Реквізити офіційного спеціального рахунку: UA843000010000000047330992708

14:57. За словами очевидців, розбита військова частина в Охтирці, місто в диму та вогні. На центральній площі нібито стоять російські війська. Житловий сектор не постраждав. Втрати є, але точної інформації немає (Бабель).

14:50. Ярослав Ракицький: «Я українець! Україні мир! Стоп війні!»

14:39. У Харкові прогнозують можливий артобстріл міста протягом години. Сирен поки що не було, але у всіх пабліках просять спуститися до підвалів або бомбосховищ.

14:36. ДСНС України: Між с. Жуківці та Трипілля Обухівського району впав військовий літак ЗСУ (на борту перебувало 14 осіб) з послідуючим загоранням. Кількість загиблих уточнюється. Від ДСНС України залучено 37 осіб та 8 одиниць техніки. Update: Пишуть про 5 загинувших.

14:32. Associated Press: Фінал ЛЧ переноситься із Санкт-Петербурга. Офіційне оголошення УЄФА завтра, 25 лютого.

14:25. У Харкові в ці хвилини відбуваються авіаудари, повідомляє джерело Sport.ua.

14:10. ВІДЕО. ЗСУ підбили танк під Харковом. Що буде з кожним кремлевським посіпакою:

14:01. Генштаб ЗСУ: «Станом на 13:00 24 лютого збройними силами держави-агресора РФ нанесено більше 30 ударів крилатими ракетами Калібр, РСЗО, авіацією та артилерією по об’єктам цивільної та військової інфраструктури України.

Противник продовжує наступ за підтримки армійської авіації з перетином Українського кордону на напрямках Армянськ – Херсон, Чаплинка – Каховка. Відмічається робота диверсійно-розвідувальних груп у Бесарабському операційному районі та у Чорноморській операційній зоні.

Угруповання Об’єднаних сил перейшло до ведення оборонної операції. Визначені оперативні угруповання військ здійснили перегрупування та переміщення в райони виконання завдань для ефективної відсічі російської агресії. Оперативно-тактичні угруповання ведуть оборонні бої на всіх напрямках висування противника. Зберігайте спокій! Слідкуйте за інформацією на офіційних ресурсах! Разом до Перемоги!»

13:55. У Подільському районі Одеської області внаслідок атаки на військову частину загинуло 18 людей, повідомляє прес-служба Одеської обласної державної адміністрації:

«18 загиблих внаслідок військового удару на військову частину у селі Липецьке, Подільського району. Як повідомляють у Головному управлінні ДСНС України в Одеській області, станом на 11:00 силами співробітників ДСНС з-під завалів врятовано 6 людей, госпіталізовано до Подільської міської лікарні. Один із врятованих, на жаль, помер у лікарні».

13:50. Президент УЄФА Александер Чеферін висловив заяву щодо вторгнення російських військ в Україну і скликав на завтра позачергове засідання Виконавчого комітету:

«У зв'язку з розвитком ситуації між Росією та Україною президент УЄФА скликав позачергове засідання Виконавчого комітету на п'ятницю, 25 лютого (11:00 за Києвом), щоб оцінити ситуацію та ухвалити всі необхідні рішення».

13:46. Державна прикордонна служба України: «На Луганщині йдуть бої. Біля Щастя ворог продовжує нести втрати. Прикордонники спільно зі ЗСУ та НГУ тримають оборону та відбивають атаки. Ворог не пройде».

13:37. Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що скликав новий саміт НАТО щодо ситуації в Україні.

13:30. Антон Геращенко: «Підбитий російський гелікоптер сів під Гостомелем. Десантники порозбігалися. Спецназ поліції прочісують місцевість».

13:15. Антон Геращенко опублікував фото: «Перші російські військовополонені. Взяті в полон у Зоні ООС. Будуть у повній безпеці. Їх життю нічого не загрожує. Російські матері! Виходьте на вулиці! Вимагайте зупинити війну!»

13:12. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки: «Мінус ще один: збитий російський гелікоптер Ка-52, над Межигір'ям (Київська область)!»

13:04. Державна прикордонна служба України: «Російська техніка пішла на прорив державного кордону в Київській області. Військова техніка ворога зайшла через пункт пропуску «Вільча». Прикордонниками разом з українськими військовими прийнято бій.

Крім того, по місцю дислокації відділу прикордонної служби «Млачівка» Житомирського загону здійснено обстріли з градів. Прикордонні підрозділи в залежності від ситуації передислоковуються на запасні позиції та діють у взаємодії з Збройними силами України та Нацгвардією».

12:59. Міністерство охорони здоров'я України закликає українців пропускати автомобілі швидкої допомоги на дорогах та до автозаправних станцій. Таке прохання опублікували на офіційній сторінці міністерства у соцмережах.

12:55. У Бучі та Гостомелі Київської області чути вибухи, ймовірно, це атака на Гостомельський аеропорт. Жителі чули тривалі вибухи із боку Гостомельського аеропорту. Канонада вибухів тривала понад 5 хвилин поспіль (Інтерфакс)

12:50. Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу: «Всі спортивні заходи в Україні призупинено на 30 днів. Я не поїду з Києва і не повернуся до Румунії. Я не боягуз. Сподіваюся, що ця війна, розпочата ідіотами, буде зупинена якнайшвидше. Ніколи не думав, що почнеться війна».

12:46. Генеральний штаб ЗСУ: «За оперативною інформацією командування Об'єднаних сил, над Луганщиною збито літак збройних сил РФ. Це вже сьомий літак окупантів, збитий за сьогодні українськими підрозділами протиповітряної оборони».

12:37. Український тенісист Сергій Стаховський передав «полум'яний привіт» лідеру РФ Владіміру Путіну:

12:27. Генштаб ЗСУ: «Сили оборони України стримують наступ російського агресора. У Чернігівській області противник був зупинений. Важкі бої ведуться на Харківському напрямку та в районі проведення операції Об’єднаних сил. На об'їзній дорозі міста Харків спалено 4 танки окупантів.

Силами наших військ повернуто під повний контроль міста Маріуполь та Щастя. Знищено не менше 6 літаків, 2 вертольотів та десятки одиниць броньованої техніки ворога. В районі Щастя знищено близько 50 російських окупантів. Складна ситуація на Херсонському напрямку, проте сили оборони України дають відсіч агресору».

12:20. Антон Геращенко: «Щойно був удар двома крилатими ракетами по нашому військовому об'єкту у Броварах. Інформація з Генштабу. Інформація про жертви та руйнування уточнюється».

12:12. В Києві прогриміли вибухи у Броварах, на Лівому березі Києва, чутно на Куренівці.

12:05. Знову в Києві чути вибухи.

11:55. Антон Геращенко: Щойно по дорозі на Харків було підірвано військову техніку окупантів! Україна захищатиметься!

11:40. Арестович: із боку Криму бойовики прорвали кордон, але ЗСУ тримає оборону.

11:32. У перші години атаки Росії на Україну загинули щонайменше п'ять українських силовиків, багато поранених, внаслідок обстрілів і ракетних ударів, повідомляють у МВС.

11:30. Президент України Володимир Зеленський: Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією.

11:21. Російські окупанти обстріли з артилерії житловий район у місті Чугуїв на Харківщині. Внаслідок артобстрілу загинув неповнолітній хлопчик, який перебував у будинку. В одному з будинків виникла пожежа на площі трьох поверхів. Рятувальники локалізували вогонь. Є певна кількість поранених мешканців.

11:10. Олександр Зінченко опублікував сторіс в Instagram. Соцмережа видалила цей пост, але ми видаляти не будемо.

11:02. Генштаб ЗСУ повідомляє, що на окружній Харкова спалено 🔥 4 танки російських окупантів.

11:00. Центр стратегічних комунікацій: «Щастя відбито, противник поніс втрати. Щастя (Луганська обл), яке було атаковано російським агресором, відвойовано. При спробі нападу знищена техніка і вбито близько 50 ворогів. Щастя в наших руках!»

10:54. Центр стратегічних комунікацій: «Над Краматорськом збитий російський військовий літак! Шостий. Нема чого тут літати – це наше небо!»

10:49. Укрзалізниця організувала евакуаційні рейси для людей на лінії розмежування. Міста відправлення: Сватове, Рубіжне, Лисичанськ, Краматорськ, Маріуполь, Костянтинівка.

10:39. Момент вибуху в Умані. Велосипедист загинув. Йде евакуація із 30-км зони біля військової частини.

10:37. Жах! Умань, тримайтеся! Вибух у центрі міста. Один загинув, пятеро поранених.

10:35. Через військову агресію проти України Росію позбавлять права приймати фінал Ліги чемпіонів. Як повідомляє ESPN, УЄФА вже склав шорт-лист з арен, здатних замінити Санкт-Петербург. До списку входять стадіони у Римі, Мюнхені, Парижі, Амстердамі та Барселоні.

10:30. Заява Міністра оборони України Олексія Резнікова: «Зброя сьогодні роздаватиметься всім ветеранам та добровольцям!» Подробиці у його Фейсбуці.

10:23. Різні ЗМІ повідомляють, що мобільний зв'язок у регіонах України працює з перебоями.

10:18. Український шаховий гросмейстер Андрій Барішполець надіслав листа до Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ):

«Шановна Рада ФІДЕ. У зв'язку з сьогоднішнім нападом Росії на Україну, що включає запуск ракет по Києву, Харкову, Одесі та іншим мирним містам України, як член ФІДЕ я вимагаю негайної реакції від ФІДЕ. Зокрема, я закликаю ФІДЕ:

  • Офіційно засудити російську агресію та закликати керівництво Росії до негайного припинення атаки;
  • До негайної відставки президента ФІДЕ Аркадія Дворковича;
  • Заборонити всім російським шахістам брати участь у турнірах та заборонити проводити будь-які турніри в Росії.

Прошу всю світову шахову спільноту підтримати це прохання».

10:14. Журналіст Sport.ua повідомляє: «Живу в Харкові з боку РФ. Останню годину звідти стабільно йде стрілянина. Десь прямо за окружною або на ній».

10:12. Україна закликає Туреччину закрити для Росії протоки Дарданелли. Посол України у Туреччині Василь Боднар у Twitter написав: «Я закликаю турецьку адміністрацію, допоможіть Україні. Ми вимагаємо закриття протоків Дарданелли. Ми хочемо, щоб проти російської сторони були введені санкції. Ми вимагаємо захоплення акцій росіян тут».

10:05. Баскетболісти збірної України скасували тренування перед матчем кваліфікації ЧС-2023 в Іспанії (матч під питанням).

10:00. Українська Прем'єр-ліга зупинила чемпіонат України. Правильно, поза всяким сумнівом.

09:52. Антон Геращенко: «Росіяни брешуть. Штаб ООС не знищено. Наші війська ведуть оборону на всіх напрямках!»

09:50. Ще одне відео вибуху на військових складах у Калинівці Вінницької області.

09:40. Увага! Окрім військової агресії, зараз проти України ведеться інформаційна війна!

  • В жодному разі не довіряйте тому, що пишуть в коментарях!
  • Не читайте російські ЗМІ та канали.
  • Сприймайте лише офіційну та підтверджену інформацію
  • І головне – не піддавайтеся паніці, бо цим ми допомагаємо ворогу.
  • Слава Україні! Разом – переможемо!

09:32. Інформація про захоплення міста Щастя в Луганській області – фейк. ЗСУ утримують позиції.

09:30. Офіційна інформація від Антона Геращенка за каналами Національної поліції.

  • У Конотопському районі під обстріл потрапив автомобіль, внаслідок чого постраждала жінка з дитиною.
  • О 08:36 в Одеській області у місті Подільськ ВЧ 0173 бомбардування, 6 загиблих, 7 поранено, 19 безвісти зниклі.
  • О 08:38 у місті Маріуполь Донецької області внаслідок обстрілу одна людина загинула, двоє поранено.
  • У місті Кривий Ріг Дніпропетровська область три удари по складах 17 танкової БР, позиція бойового чергування 4608 Краснопілля, удар з БПЛА. Розбомбили міст через річку Інгулець.

09:26. МВС України повідомило про перші два захоплені російськими військами населені пункти: це села Мелове та Городище в Луганській області.

09:23. Антон Геращенко: «Після вторгнення багато жителів Києва хочуть виїхати, щоб убезпечити свої сім'ї. На виїздах із Києва величезні пробки. Я не рекомендував би Вам їхати прямо зараз. Ви просто витратите багато годин, стоячи в пробках і нервуючи. Будь ласка, дотримуйтесь правил дорожнього руху. Оскільки можливість загинути на дорозі набагато більше ніж від російського вторгнення».

09:05. Президент України Володимир Зеленський закликав українців не піддаватися паніці та робити все необхідне для підтримки військових.

08:48. Погані новини. У Броварах Київської області є постраждалі та 1 цивільний вбитий внаслідок ракетного удару. Інформація Антона Геращенко.

08:43. Президент України Володимир Зеленський закликав світових лідерів створити антипутінську коаліцію у зв'язку з початком російського вторгнення: «Закликаю негайно зупинити Путіна, війну проти України та миру. Будуємо антипутинську коаліцію. Негайні санкції, оборонна та фінпідтримка України. Закриття повітряного простору. Світ має змусити Росію до миру».

08:35. Журналіст Артем Франков: «Мабуть, зрозуміло, звідки фейки про десантів. Теплові пастки, які літаки відстрілюють для боротьби із засобами ППО, страшенно нагадують на певній стадії купола парашутів».

08:30. У Калинівці під Вінницею на військових складах стався сильний вибух.

08:15. Верховна Рада запровадила в України військовий стан. Закон одержав 300 голосів.

08:08. За інформацією ЗСУ, на цей час збито 5 літаків та один вертоліт окупантів!

08:05. Антон Геращенко виклав фото уламків, схожих на літальний апарат.

08:02. Вибух у Києві на вулиці Васильківській, 3. Пошкоджено житлові будівлі, білборд та торгові майданчики.

07:54. В Івано-Франківську горить в аеропорту.

07:52. Є інформація, що на Сумщині, на стику трьох областей, горять склади зі зброєю.

07:50. CNN показує, як танки заходять в Україну зі сторони Білорусі.

07:45. Повідомлення Генерального штабу: «Сьогодні, 24 лютого, о 05:00 збройні сили Російської Федерації розпочали інтенсивні обстріли наших підрозділів на сході, а також нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах в Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних Сил України. Водночас, агресор розпочав артилерійські обстріли території та населених пунктів України вздовж державного кордону».

07:40. У Дніпрі зараз спокійно. Вдарили по аеропорту напіввоєнному та по складам зброї. Далі тиша.

07:30. У соцмережах закликають не піддаватися паніці: Подобається, не подобається, українські військові впораються!

07:28. Російська армія дісталася і західних регіонів України. Чути авіаудари в межах міста Луцьк, повідомляють в соцмережах.

07:20. Рада безпеки ООН розпочала екстрене засідання щодо ситуації в Україні.

07:16. Міністерство інфраструктури України повідомило про завершення евакуації пасажирів із міжнародного аеропорту Бориспіль. З терміналу D евакуйовано всіх пасажирів.

07:12. Пожежа на військовому аеропорту в Чугуєві Харківської області.

07:09. Мер Дніпра Борис Філатов закликав містян зберігати спокій та холодну голову.

07:05. Інформація про російський десант на узбережжі поки що офіційного підтвердження не знайшла.

07:00. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба: «Путін розпочав повномасштабну війну проти України. Тривають удари по мирним українськім містам. Це загарбницька війна. Україна захищатиметься та переможе. Світ може і має зупинити Путіна. Час діяти – прямо зараз».

06:55. Звернення мера Києва Віталія Кличко.

06:50. Президент України в короткому зверненні оголосив про запровадження воєнного стану.

06:47. По центрах військового управління у Києві та Харкові завдали ракетних ударів. За словами радника голови МВС Антона Геращенка, також триває артобстріл кордону.

06:45. Заява Міноборони (або Міннападу) Росії: «Високоточними засобами поразки виводяться з ладу військова інфраструктура, об'єкти ППО, військові аеродроми та авіація ЗСУ».

06:41. Йдуть бої в районі білоруського кордону. У районі Чорнобиля величезна кількість ударів градами.

06:35. Надходить суперечлива інформація. У Харкові атакували телецентр.

06:20. Байден погрожував Росії притягненням до відповідальності за дії щодо України.

06:15. Президент скликає РНБО. Введуть воєнний стан.

06:10. Україна закриває авіаційний простір.

06:00. Ракетний обстріл військових об'єктів триває по всій Україні. Гради б'ють уздовж усього кордона – від Луганська до Житомира.

05:50. У Миколаєві – сильні пожежі. У Харкові знищено склад ракетно-артилерійського озброєння.

05:40. Кореспондент CNN заявив із посиланням на МВС України, що вибухи поряд із Києвом є ракетними ударами. Крилатими та балістичними ракетами обстрілюються стратегічні об'єкти Києва.

05:30. В Одесі частина міста залишилася без енергоживлення. Повідомляється також про удари по базах авіації у Василькові. Ракетні удари завдаються також по військових об'єктах у районі Дніпра.

05:20. Розпочалися масовані обстріли. У багатьох містах чутно канонаду. Повідомляється про потужні вибухи у кількох містах України: Київ, Харків, Одеса, Краматорськ. Серйозні обстріли у Новій Каховці. Вторгнення зі сторони Крима.

05:00. Лідер країни-агресора Владімір Путін виступив із екстреним зверненням, в якому повідомив своє рішення про початок військової операції на Донбасі: «Мною прийнято рішення про військову операцію [із захисту Донбасу]». Розпочалася війна.

Україно, тримайся! Ми переможемо!

Онлайн-трансляція телеканала Україна 24

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова
Футбол | 22 квітня 2024, 09:27 3
ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова

Колишній тренер «Шахтаря» відзначився благородним вчинком

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 4
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Roger
Смерть российских оккупантам. Смерть Путину.
Не падаем духом. Вместе и до конца!
中国国民党 • 10 лет назад Р
Ну как там Ломаченко с Усиком ?что скажут братушкам?
rasta13
Шкода, але світ не зможе захистити нас своїми санкціями й вигуками, в реаліях ми віч-на-віч проти армії росії.
Vadya
Если Бетис сегодня выйдет на матч, тогда все ясно, ЕС нам не друг!
vitaha33
Я б на місці нашого керівництва лупив би по маскалям тим, що у нас якнайдалі летить, нехай в себе почують прєлєсті війни
New Zealander
Вже сьогодні треба відключити Росію від міжнародної фінансової системи SWIFT, якщо європейські політики мають хоч трохи розуму
Artem79
Модеры удалите инфу про десант.
rus
Я горжусь городом Харьков что песню про....... Ло придумали у нас!
Умник
Не паникуйте.
Голову держите
dadaali117788
а администрация спорт юа даже в нынешней ситуации не пытается бороться с козломордыми на сайте, ну спасибо, вашу позицию мы запомнили
dnepryanin
нам бежать некуда,не паникуйте,помогайте своим близким и др людям по мере своих возможностей, главное без паники.
grifon.
я бачу, що мордор, зкинув сюди дивані війська
Петя Рудик
Гандони захопили ЧАЕС, якщо її підірвуть вам білорусам теж буде несолодко
kill_kenny
Я думав що ненавидіти я не мвію, але потім появився янукович, і я думав що ще більше ненавидіти, я вже не зможу, ....
DK1961
Предлагаю модераторам сайта забанить ВСЕХ всех пишущих здесь под ОЛИМПИЙСКИМИ КОЛЬЦАМИ. Один срач получается. Может и меня забанить, настроения все равно нету. В этой ситуации.
Abra_kodabra
Почему перестали новости не обновлять???
98Johnson
Заборонити будь-якій команді, будь-якому спортсмену росії брати участь в міжнародних спортивних подіях терміном на 10 років , нехай в себе проводять міжнародні бурятсько-адигейські змагання....думаю як таке би зробили, то хвиля протестна була би відчутною в кацапстані.
WSAD4
как sроrt.ua войну наконец заметил?ватаны!"!
Brian
Кац..пов много. Говорилось о 200 тыс
vitaha33
Маскалі казали, що за 2 години дойдуть до Києва, вже 7 годин війни. Все буде Україна!!!