Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
2443
7

ГОРУНА: «Україна вже існувала, коли про Росію ще й згадки не було»

Станіслав розповів своїм закордонним друзям про ситуацію в Україні

ГОРУНА: «Україна вже існувала, коли про Росію ще й згадки не було»
Getty Images/Global Images Ukraine. Станіслав Горуна

Відомий український каратист Станіслав Горуна, який на Олімпіаді-2020 виборов бронзову медаль, прокоментував рішення РФ визнати незалежність ОРДЛО.
 
«Привіт, друзі! Вас десятки тисяч і я відчуваю та бачу, як ви мене підтримуєте на кожних змаганнях в усіх боях за медалі і щиро бажаєте мені перемоги. Дякую.
 
Користуючись знайомством з вами, хочу, щоб ви знали, що зараз відбувається в Україні. Адже, можливо, новини, які чуєте та бачите ви, показують не все або ж взагалі тему війни в Україні не підіймають.
 
Можливо зараз тут, у мене вдома, в Україні, буде ще один бій і я, знову ж таки, хотів би відчувати вашу підтримку.
 
Тезисно.
 
1. Україна під загрозою повномасштабної війни з боку Росії. Російські війська перебували на території окупованих українських територій з 2014 року, зараз Росія ввела свої регулярні війська відкрито.
 
2. Останні 8 років ми безперервно перебуваємо в стані гібридних війни та окупації – Росія окупувала Крим, частину Луганської та Донецької областей. Україна перебуває під загрозою нападу по лінії кордону з Білоруссю, вздовж всього кордону з Росією, з боку Чорного моря та невизнаного Придністров’я. Вздовж майже 70% протяжності усього кордону України.
 
3. Причина нападу – імперські примхи російського керівника, підтримка хворих амбіцій російського президента російською елітою та мовчазна згода більшості російських громадян.
 
4. Росії не хоче бачити Україну незалежною, суверенною та демократичною європейською державою. Проте Україна як держава існувала ще тоді, коли про Росію і згадки не було.
 
Українська столиця – Київ – була заснована за 700 років до заснування російської. В України власна мова, територія, історія, менталітет та велике бажання триматись осторонь такого сусіда, як Росія.
 
5. Росія є країною-агресором, яка історично забирає чужі території – в її складі понад 20 народів, які колись були самостійними державами (Алтай, Бурятія, Адигея, Дагестан, Чечня, Татарстан та багато інших). У 2008 напад на Грузію, у 2014 – напад на Україну. Для довбаних лідерів Росії ніколи не буде достатньо територій.
 
6. Росія є державою, котра порушує взяті на себе зобовʼязання: адже саме Росія є однією із трьох країн, які зобовʼязувались забезпечити мир України в обмін на відмову від ядерної зброї згідно з Будапештським меморандумом 1994 року. Але, як завжди, Росія плює на всі документи, які підписує.
 
7. Україна готова оборонятись при будь-якому сценарії військових подій. Не лише армія, але і більша частина населення України по всіх містах та селах візьме у руки зброю. Нехай кожен чужинець, який ступить на українську землю зі зброєю, буде готовий в цій землі залишитись назавжди!
 
8. Україна сильна як ніколи! Навіть 100-80 років тому радянський режим, застосовуючи голодомори, виселення, каторги та геноцид українського народу, не зумів знищити українців як націю. Тим більше цього не вдасться зробити зараз!
 
9. Слава Україні! Героям слава», – написав Горуна в інстаграмі.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bearman
от не чекав від Горуни такого звернення з такими словами.
Респект і браво
Bohdan
Все сказане - правда. Нас не зломити.
maha1952
Потрібно всим Українцям бути такими як Горуна!!!!!!!!!!!!!!
Henriklarsson11
Раджу усім зайти у инстаграм та лайкнути ций пост
zelc006
Древние укры, уже из мамонтов сало добывали, когда русичи на деревьях жили!