Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 24 лютого 2022, 00:33
39732
4

МЗС Великобританії закликало англійські клуби бойкотувати фінал ЛЧ у Росії

Вирішальний поєдинок турніру має відбутися у Санкт-Петербурзі 28 травня

| Оновлено 24 лютого 2022, 00:33
39732
4
МЗС Великобританії закликало англійські клуби бойкотувати фінал ЛЧ у Росії
Getty Images/Global Images Ukraine

Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Великобританії Ліз Трасс закликала англійські футбольні клуби бойкотувати фінал Ліги чемпіонів, якщо він, як заплановано, відбудеться у Росії.

Фінал Ліги чемпіонів сезону 2021/2022 має пройти на стадіоні «Газпром Арена» у Санкт-Петербурзі 28 травня. Але через агресію Російської Федерації стосовно України матч може бути перенесений до іншої країни. У вівторок, 22 лютого, керівництво УЄФА провело попередні переговори про можливе перенесення поєдинку.

При цьому УЄФА хотів би спочатку дізнатися учасників півфіналу, щоб вибрати нове місце для проведення фіналу змагань, які дивляться понад 380 мільйонів людей у ​​всьому світі. Наразі йдуть матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

На питання про те, чи слід англійському клубу бойкотувати фінал, якщо він буде зіграний у Росії, міністр Трасс відповіла: «Так. Якби я була на їхньому місці, я б його бойкотувала. Особисто я б не хотіла брати участь у футбольному матчі в Санкт-Петербурзі з огляду на те, що творить путінський режим».

Раніше головний тренер «Манчестер Юнайтед» Ральф Рангнік заявив, що запобігання війні «насправді важливіше, ніж матч Ліги чемпіонів».

В 1/8 фіналу Ліги чемпіонів грають чотири англійські клуби: «Манчестер Сіті», «Челсі», «Ліверпуль» та «Манчестер Юнайтед».

Оцініть матеріал
(248)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Letifer
Что ж, топим за английские команды
Милан Милан
Что значит бойкотуваты??? Перенести однозначно! Во Львов! вот это был бы жест поддержки! Но Газпромовское УЕФА этого не сделает конечно. Нужно Байдену применить санкции против верхушки, если будут выделываться!
BaZia
А Челсі Абрамовича прислухається?