Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 лютого 2022, 14:02
753
0

МЕДВЕДОВСЬКИЙ: «Світковська — найкраща в Україні та відповідає UFC»

Спортивний директор B1 поділився думкою про українських бійців ММА

| Оновлено 23 лютого 2022, 14:02
753
0
МЕДВЕДОВСЬКИЙ: «Світковська — найкраща в Україні та відповідає UFC»
B1 ММА. Кирило Медведовський

Спортивний директор B1 та екс-боєць Bellator Кирило Медведовський поділився враженнями про минулі поєдинки RFP у Коломиї та розповів про перспективи українських бійців у UFC.

- Божевільний результат у бійців B1 MMA: 4 перемоги із 4. Як ти можеш це прокоментувати?
- Ми готувалися до цього, йшли за чотирма перемогами. Ми вклали в це дуже багато сил, коштів, і я думаю, що були на 99 відсотків впевнені, що всі перемоги заберемо додому.

- Давай почнемо з Артема Афанасенка. Він закінчив бій у першому раунді — задушливим. Збоку здалося, що досить легко далася перемога Артему. Як для тебе виглядав бій?
– Артем дуже впевнено провів бій. Він був налаштований, заряджений. Цілком виконав план на поєдинок, знаючи, що суперник може влучити та похитнути його. Вирішив дуже багато не ризикувати, потроху розбив його у стійці, потім перевів та довів справу до логічного завершення.

- Збори в Дагестані додали йому скіллів, щоби настільки впевнено завершити бій?
- Так, звичайно. По-перше, він набрався там примочок, які використав. Набрався досвіду і готовий показати боротьбу найвищого рівня.

- Данило Донченко бився проти азербайджанця. Перед поєдинком ти казав, що це один із найскладніших боїв — суперник складний, духовитий, майстровитий. Поєдинок складався так, що важко було визначити, хто домінує. Донченко був готовий до такої боротьби та натиску суперника?
- Даня виконав домашнє завдання. Підготувався тактично. Це було дуже важливо, тому що Донченко — більше боєць ударного стилю, а суперник — борець. При цьому опонент досить небезпечний з його нестандартними ударами, які будь-якої миті могли прилетіти звідки завгодно. Вони могли виглядати непрофесійно, але прилетіти з будь-якої сторони, і це було б дуже небезпечно.

При цьому Даня добре пропрацював його тактично — дякую за це тренерам, які відпрацювали на 110% за підказками. Донченко робив усе правильно у клітці та крок за кроком забрав цю перемогу.

- Суперник Дані притискав його до стін октагону. Донченко загалом справлявся із цим. На що розраховував опонент?
- Завдання Шаміля було в тому, щоб перевести Даню в партер. Якби йому вийшло, Донченку було б дуже важко встати. Один раз він це продемонстрував — після переводу Дані дуже важко було піднятися, і це забрало дуже багато сил. У Шаміля дуже добрий контроль. Але загалом тут не суперник не зробив те, що йому потрібно, а Донченко підготувався так і змусив його працювати в тому ключі, в якому було зручно йому.

- У Светковської був другий поєдинок у профі та друга дострокова перемога. Гарний бій, чудова робота у стійці. Як тобі поєдинок Насті?
– Складно було підібрати план на бій Насті. Ми не дуже багато бачили поєдинків суперниці, тому Настя готувалася до конкурентного поєдинку, займалася і ударкою, і боротьбою. Була готова до всього.

Светковська вийшла в октагон і просто декласувала свою суперницю. Їхні рівні виявилися просто космічно різними. Знову ж таки, це заслуга Насті. Суперниця — досить серйозна спортсменка. Чемпіонка Європи з аматорського ММА, чемпіонка України, призерка світу. Має величезний досвід виступів у хортингу, самбо. Але Настя вийшла і довела, що зараз в Україні вона точно найкраща. Я думаю, що її рівень зараз відповідає рівню бійців UFC.

- Важко готуватися до бою, не бачачи суперника. Ми знаємо, що Настя має гарну боротьбу — вона регулярно займається джиу-джитсу, але весь бій провела у стійці. Це виходило із логіки поєдинку?
- Думаю, що тут Настя просто вирішила довести всім, що вона — не просто борець. Вміє добре бити, тримати дистанцію, рухатись на ногах. Показала майстер-клас в ударній техніці. Дереш такого не очікувала. Я знаю, що вона готувалася так само, як Даня до азербайджанця — боротись. Але Настя просто перебила її в одну хвіртку, забрала свої гонорари та поїхала додому.

- Другий головний бій вечора, який, здається, виявився головним, судячи з конкуренції. Як тобі поєдинок Дмитра Яцка?
- У цьому бою я залишив свій голос. Думаю, луна досі десь звучить там, на арені.

Бій вийшов дуже конкурентним. Діма добре підготувався, але пройшов дуже важку акліматизацію в Україні після Таїланду, і тіло почало відмовляти після кількох хвилин першого раунду.

Яцко вигравав чисто на морально-вольових якостях. Це було неймовірно. Його суперник був дуже добре готовий, налаштований на перемогу. У суперника набагато більше досвіду, ніж у Діми. Але Яцко показав, наскільки він великий професіонал і наскільки голодний. Як він готовий забирати перемогу.

Я ні на краплю в ньому не сумнівався, навіть коли було важко. Навіть коли він був виснажений, він робив те, що треба було. Це якраз показує чемпіонські якості спортсмена — коли спортсмен робить через не можу. Багато хто здався б ще у другому раунді, не вийшов би на третій — бо відчували б, що все погано. Але він боровся, бився, показував справжню мужність. Це якраз показує силу нашого українського духу.

- Ми обговорювали цей бій з Афанасенком, проговорили момент, коли суперник зайшов на трикутник. Найнебезпечніша ситуація, але Яцко ніби дуже легко вибрався з ситуації, хоча він витратив багато сил.
- У такій ситуації взагалі дуже важко вибратися. Коли не вистачає повітря, і тут ще перекрили кисень. Він зміг не нервувати, не витрачати ще більше зусиль. Зміг переступити цю ситуацію з холодною головою, чітко знав, що робити. Все робив, як у книзі. Більше того, після цього зайняв позицію зверху і зміг добивати та контролювати суперника після такої важкої ситуації.

- Ти сказав, що був певний брак повітря через підготовку. Готувався він у Таїланді — там зовсім інший клімат. У чому тонкощі ситуації?
- Тут грає роль акліматизація. Організм звик до навантажень в іншому середовищі — там волого, спекотно, дихається по-іншому, м'язи звикли працювати за інших температур.

Після прильоту сюди у Яцка було лише 9 днів. Організм не встиг знову перебудуватися на наш клімат. Діма декілька днів просто лежав удома, начебто із застудою — там тіло реагувало на акліматизацію. Він казав, що за дві хвилини бою просто не відчував ніг. Думав, що вже не варто, вони підкошувалися. Все через те, що тілу не вистачало кисню.

- Який головний висновок із цієї ситуації?
- Наступного разу ми прислухаємося до поради Ярослава Амосова, який одразу говорив і попереджав про таке. Він казав, що після Таїланду треба прилітати за місяць або хоча б 3 тижні до бою та закінчити підготовку тут. Закінчувати підготовку вже в Україні.

- Які плани наших хлопців найближчим часом?
- Найближчого тижня всі відпочиватимуть, відновлюватимуться. Зараз вони можуть їсти, скільки хочуть, і відпочивати. За тиждень вони мають повернутися до своїх обов'язків — до тренувань. Готуватимуться до поєдинків до кінця квітня або початку травня. Можливо, Артем Афанасенко поб'ється ще в березні — все залежатиме від його бажання, можливостей та ситуації в країні.

Насті потрібно ще провести 3-4 поєдинки. Думаю, ми можемо зробити це до кінця року. Дай Боже наступного року ми зможемо спробувати спілкуватися з UFC і, якщо все складеться так, як ми плануємо, то наступного року вона вже зможе проявити себе там.

- Наскільки наші спортсменки є конкурентоспроможними в UFC?
- Поки що жодна дівчина не змогла там себе проявити і навіть не була близька. В Україні є Марія Мороз, але вона вже вікова і, я вважаю, у неї вже мало шансів побитися за титул. Хоча я дуже хотів би побачити її там. Я завжди вболіватиму за наших спортсменів. Якщо говорити про Настю, я впевнений, що вона може дістатися титулу і забрати його. Як на мене, це лише питання часу.

- З ким би ти хотів, щоб вона билася в UFC?
- Дуже цікаво було б подивитися бій із Джоаною Енджейчик. Вона — хороша ударниця, Настя теж проявила себе зараз у стійці. Думаю, у них вийшла б чудова заруба.

- Що з приводу Донченка та Яцка?
- Даня теж горить бажання побитися у березні. Подивимося варіанти, не знаю, доцільно це чи ні. Поговоримо ще з його тренерським штабом, дізнаємося, як він почувається.

Щодо Діми у нас особливі плани. Ми ведемо переговори з великими промоушенами. Хотіли б, аби він спробував свої сили там.

- Наскільки великі промоушени?
- Це поки що секрет. Ми не можемо виступати публічно, тому що переговори поки що лише на початковому етапі.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Манчестер Сіті – Реал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
Футбол | 17 квітня 2024, 20:00 16
Манчестер Сіті – Реал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Чи є межа в ажіотажу навколо цього протистояння?

Алекс Перрейра епічно нокаутував Джамала Хілла у головному бою UFC 300
MMA | 14 квітня 2024, 08:35 0
Алекс Перрейра епічно нокаутував Джамала Хілла у головному бою UFC 300

Чемпіонський поєдинок у лайт-хевівейті завершився вже у першому раунді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.