Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 лютого 2022, 15:47
2118
0

КАРАС: «Луческу змушує своїх футболістів ні під кого не підлаштовуватися»

Помічник головного тренера «Динамо» підбив підсумки навчально-тренувальних зборів київської команди

| Оновлено 21 лютого 2022, 15:47
2118
0
КАРАС: «Луческу змушує своїх футболістів ні під кого не підлаштовуватися»
ФК Динамо Київ. Еміл Карас

Асистент головного тренера «Динамо» Мірчі Луческу Еміл Карас після заключного контрольного матчу на зборі в Туреччині проти латвійської РФШ підбив підсумки підготовки команди до другої частини сезону, яка розпочнеться для киян 26 лютого матчем з «Інгульцем» (Петрове).

- Про мінуси у діях хлопців у сьогоднішньому матчі ми поговоримо у роздягальні, Мірча Луческу зробить розбір. Зрозуміло, що програвати нікому не хочеться, і пропущені м'ячі нас розчаровують, але це футбол, треба приймати це як нашу помилку, оскільки цей гол стався після втрати м'яча. Не можу сказати, що ми повернулися в гру, оскільки ми й не виходили з неї: добре контролювали м'яч і хід поєдинку, але, повторюся, припустилися кількох грубих помилок, після яких пропустили гол і кілька небезпечних атак суперника.

У другому таймі Луческу вніс певні корективи, підказав хлопцям, і вони почали діяти трохи швидше та точніше. Це, а також проведені заміни привели до того, що ми забили два м'ячі, перемогли і в гарному настрої завершили цей збір.

- Це був перший м'яч, який «Динамо» пропустило на цьому зборі.
– Тому що ми грали не своїми м'ячами. У другому таймі, як тільки поміняли м'ячі на наші, одразу пішла інша гра, і ми двічі забили своїми м'ячами.

- Уже не вперше команда грає контрольні матчі на зборах у день повернення до Києва. Із чим пов'язане таке рішення тренерського штабу?
– Луческу по-своєму бачить ситуацію. Він змушує футболістів грати в будь-яких умовах із будь-яким суперником, ні під кого не підлаштовуватися, а завжди грати проти суперника першим номером, у тому числі і в складних умовах: після перельоту або перед поверненням додому. Інші команди воліють цього не робити, але в таких ситуаціях видно характер хлопців, їхню здатність проявляти себе і справлятися з обсягом навантажень. Складно весь час грати проти мотивованих суперників – кожні два-три дні потрібно викладатись по-максимуму. Це загартовує їхній характер, а також є хорошою фізичною підготовкою, словом, усі компоненти футболу у дії.

- Хто вийде у найближчому матчі з «Інгульцем» на вістрі атаки?
– Думаю, відповіді на це питання зараз не знає навіть сам Луческу. Ще є 5-6 днів на відпочинок та підготовку. Зараз складно наперед прогнозувати, як буде з огляду на пандемію та інші обставини. Неможливо спрогнозувати навіть те, що буде завтра.

– Яку оцінку за збори можете поставити своїм підопічним?
- Оцінка за збір та підготовку загалом буде наприкінці чемпіонату. Вона залежатиме від результату матчів та від зайнятого місця. Ми всі хочемо досягти більшого, перемагати, для цього і тренуємося, готуємося.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді
Теніс | 27 березня 2024, 16:02 2
П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді

В основу за рейтингом проходять Світоліна, Костюк, Ястремська, Калініна і Цуренко

Стали відомі всі чвертьфіналісти Мастерса в Маямі
Теніс | 27 березня 2024, 14:52 0
Стали відомі всі чвертьфіналісти Мастерса в Маямі

У боротьбі за титул залишилися два несіяні тенісисти

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.