Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 лютого 2022, 10:51
361
0

Аналіз майбутньої футбольної гри: що обов'язково врахувати?

Що потрібно врахувати у аналізі футбольних матчів, щоб покращити шанси ставок

| Оновлено 21 лютого 2022, 10:51
361
0
Аналіз майбутньої футбольної гри: що обов'язково врахувати?

Кожній ставці передує серйозна підготовча робота. Здавалося б, що з футболом все ясно, адже це найпопулярніший вид спорту, про який начебто всі знають. Але все одно необхідно розібрати майбутній поєдинок, утримавшись від суб'єктивних переваг, не упереджено. Які фактори досвідчені гравці рекомендують завжди враховувати?

Бажано підняти історію очних зустрічей

Звичайно, це не є ключовим фактором. Тим більше, щодо зустрічей збірних, які грають між собою рідко за умовчанням. Але все ж таки корисно згадати, як складалися крайні зустрічі, які тренди помітні в плані історичної переваги когось із супротивників, видовищності та грубості. Втім, це актуально, якщо склади команд відтоді не дуже помітно змінилися, а в кріслах головного тренера - ті самі фахівці.

Потрібно враховувати мотивацію, причому не лише турнірну, а й особисту

Перша, як правило, переважає. Комусь потрібно боротися за виживання, хтось бореться за титул, і вони, звичайно ж, будуть битися у кожному поєдинку. Інші ж просто чекатимуть закінчення сезону - і з такими зручно грати, особливо на фінішному відрізку чемпіонату. При цьому є і ігри, на які завжди налаштовуються, де б у таблиці не знаходилися клуби. "Рурське дербі" в Німеччині, "Капітолійське" в Італії, "Ель Класіко" в Іспанії, а зараз ще й протистояння між "Ліверпулем" та "Манчестер Сіті" - щоправда, тут ще й боротьба за титул втручається. У таких іграх нерідко виграють ті, хто загалом слабше минає рік, суто за рахунок особистої мотивованості.

Важливо зрозуміти, в якій поточній формі обидва супротивники

Причому це не лише аналіз серій - у кого переможна смуга, а хтось у "ями". Також потрібно визначити, чи сильна чи слабка оборона та атака, чи грублять футболісти, такому стилю віддають перевагу. Та й те, наскільки щільним був графік – елементарної втоми ніхто не скасовував.

Професійні гравці завжди намагаються максимально точно дізнатися про склади

Про дискваліфікації, як правило, повідомляють заздалегідь. Але є ще травми, є інші причини, через які когось виводять із заявки (загули, особисті причини та інше). Втім, часто інформація буває фейкова, спрямована на те, щоб заплутати тренера суперника, тому є чимало тих бетторів, що чекають на появу офіційної інформації у вигляді протоколів до матчу.

По-різному оцінюють суддівський фактор

Його, мабуть, не варто переоцінювати. Але є такі специфічні ринки, як пенальті, "жовті" та видалення. Про кожного рефері зараз достатньо інформації: строгий чи ні, охоче ставить 11-метрові або обходиться без них, наскільки лояльний до господарів.

Насправді факторів десятки. І все врахувати неможливо, тим і цікавий футбол, який завжди непередбачуваний. Але чим більше " вступних " буде враховано, тим вище зробити прогноз з об'єктивною оцінкою ризиків.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 50
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.