Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 19 лютого 2022, 23:59
2979
0

Келл Брук – Амір Хан. Прогноз та анонс на бій

Поєдинок, якого чекали 10 років, все одно інтригує

| Оновлено 19 лютого 2022, 23:59
2979
0
Келл Брук – Амір Хан. Прогноз та анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Келл Брук та Амір Хан мали зустрітися більше десяти років тому. Точніше, вже тоді з'явилися перші розмови про той поєдинок. В результаті все так і скотилося до нічого. Взаємні звинувачення, гучні заголовки та поразки обох привели їх один до одного. Бо нема до кого йти.

Можливо, навіть добре, що вони зустрінуться зараз, а не тоді. Інтрига здається більшою, ніж десять років тому.

Поєдинок неабияк затягнувся, але все одно потрібний фанатам. Зараз інтрига здається навіть більшою, ніж раніше

Розмови про поєдинок Хана та Брука настільки щільно засіли у обговорення британського боксу загалом, що давно перестали сприйматися як щось серйозне. Ну, кажуть і кажуть – все одно далі цього справа не йде.

Хлопці мали битися ще сімнадцять років тому, про що згадав Келл, говорячи про підписаний контракт, як про факт, що відбувся:

«Вам відомо, скільки це вже тягнеться. Ось уже 17 років ми з ним говоримо про це. Це була неймовірно важка робота, але нарешті контракти підписані, Він завжди від мене бігав, але більше тікати нікуди. Настав такий етап його кар'єри, коли йому доведеться битися. Для нього це найбільший бій, найфінансовіший. Цього він хотів», – ділився Брук.

Можливо, з сімнадцятьма роками британець і переборщив, але йшлося про цю зустріч так давно, довго і багато, що підписання не викликало жодних відчуттів. Це як вигоріти перед Новим роком та не отримати задоволення від подарунка. Хоча сам поєдинок досить хороший, щоб його очікувати.

За ці роки обидва боксери пройшли через багато чого. Хан, якщо виключити Прескотта та Ламонта Пітерсона, програвав лише топам. Та й Пітерсон на момент бою проти британця був у найкращій формі у своєму житті. В іншому, колись нервовий у рингу малий переміг усіх, за винятком Денні Гарсії, Канело Альвареса і Теренса Кроуфорда. Кришталеве підборіддя Аміра не допомогло ані Забу Джуді, ані Девону Александеру, ані Крісу Алгієрі, ані Маркосу Майдані.

До Брука поразки дісталися пізніше, але були не менш нищівними. Перша прийшла, коли він махнув через дві вагові категорії, щоб вийти на Головкіна. Як згадував тоді британець, часто перед очима з'являлися спалахи від влучень опонента, а до п'ятого раунду все завершилося. Перша поразка принесла в життя Келла проблему – перелом очної ямки, яка мучить його досі.

Повернення проти Спенса і вдалося, і ні. Ні – бо Келл програв. Знову нокаут, але вже в одинадцятому раунді. Вдалося тому, що Брук показав себе дуже добре. Рубився з найміцнішим чемпіоном кістка-в-кістку, хоч і програв. Знову очниця нагадала про себе.

Після повернення трьома перемогами, дві з яких вийшли достроковими, Брук знову вийшов на фаворита – Теренса Кроуфорда. Американцеві довелося прокидатися, бо дебютні раунди Келл забрав дуже впевнено. Але все знову завершилося достроково – поразкою технічним нокаутом.

Отже, з останніх шести поєдинків статистика Келла Брука рівна: три перемоги і три поразки, але дострокових поразок більше, ніж дострокових перемог. Статистика не дуже, але бій з Ханом гіршим від цього не стає.

Getty Images/Global Images Ukraine. Амир Хан (слева) и Келл Брук

Нехай хлопці і не в розквіті сил, але в цьому вся краса. Тепер їм нема чого втрачати. Переможець забере перемогу, а не все на світі, а той, хто поступиться – програє. Нехай і принциповому супернику, але без жертв і трагедій. Бійцям залишається вийти та отримати задоволення від того, що відбувається.

Незважаючи на сумарний спокій до поєдинку у світі та коментарів Едді Хірна, який каже, що обидва бійці витрачені, а він не збирається дивитися бій, поєдинок все ж таки збирає фанатів. 23 тисячі квитків на бій було продано за десять хвилин. Тому що цікаво, що ж із конфлікту вийде.

«Ніколи я від Келла не бігав – у мене просто не було такої потреби. Мої досягнення у цьому спорті кажуть за себе. Зараз ми тут, і немає сенсу нити про колишнє. У минулому він, на мій погляд, просто не заслуговував на цей бій. Тепер настав час добре вмазати йому по пиці та поставити його на місце. Розмови закінчено, і 19 лютого ми подивимося, чи зможе він підтвердити свої слова справою», – інтригував після оголошення поєдинку Хан.

То хто ж фаворит?

Букмекери більше вірять у Брука – 1.53 на нього проти 2.37 на Хана. Цілком розумні котирування, враховуючи всі змінні у цьому бою.

Бійцям по 35 років, але ризик полетіти в нокаут у Аміра за замовчуванням вищий, ніж у більшості боксерів. Просто так вже склалися його стосунки з підборіддям. Не секрет, що від Брука може прилетіти будь-кому так, що на цьому поєдинок оголосять завершеним, але у випадку з Ханом таке може статися ще швидше.

Проте водночас відомо, що Хан – не подарунок. Досі швидкі руки, досі непогані пересування. Хоч у зустрічі з Кроуфордом Амір відверто розчарував. Але і вдарити, і змучити частими влученнями британець може.

Говорити про простій у обох – згубна справа. Хан востаннє був у рингу у 2019 році – побив Біллі Діба достроково. Брук поза боксом трохи менше, але кращим від цього не став – поразка у 2020 році від Кроуфорда на даний момент є останнім боєм для нього.

В результаті, все зводиться до того, хто буде свіжішим і чия проблема дасть про себе знати раніше - очниця Брука або підборіддя Хана. Схоже, у цьому і полягає вся інтрига протистояння.

Ще десять років тому Келл був однозначним фаворитом. Зараз бокс потягав обох так, що дивитися буде по-справжньому цікаво.

Поєдинок Келл Брук – Амір Хан відбудеться у суботу, 19 лютого, у Манчестері. Орієнтовний час початку бою – 23:55 за київським часом.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.