Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 17 лютого 2022, 21:40
11993
23

Ястремська завершила успішний виступ на турнірі у Дубаї

Пробитися до півфіналу не вдалося, але тиждень видався відмінним

| Оновлено 17 лютого 2022, 21:40
11993
23
Ястремська завершила успішний виступ на турнірі у Дубаї
Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

Українська тенісистка Даяна Ястремська (№146 WTA) завершила виступи в основі турніру WTA 500 у Дубаї.
 
У 1/4 фіналу українка, яка розпочинала у кваліфікації, програла чешці Маркеті Вондроушовій (№38 WTA).
 
Дубаї. 1/4 фіналу
Даяна Ястремська (Україна) - Маркета Вондроушова (Чехія) - 5:7, 4:6

Даяна чудово розпочала поєдинок. У третьому геймі українка відіграла брейкпойнт суперниці, упіймала ритм і виграла після цього 10 очок поспіль. Здавалося, що сьогодні все буде гаразд, але після нереалізації сетболу у восьмому геймі ситуація кардинально змінилася. Раптом в українки немовби переключилася програма, вона почала допускати одну за одною невимушені помилки.
 
Вондроушова відчула тимчасову слабкість опонентки та швидко цим скористалася. Загалом Маркета не показувала якоїсь феноменальної гри, але була стабільнішою.


 
У другій партії Даяна заграла трохи краще, після обміну брейками спочатку ніхто не міг вийти вперед. Всередині сету, ведучи 4:3, Ястремська скористалася допомогою фізіо, їй туго перев'язали ліве стегно. І після цього чешка виграла три гейми поспіль, завершивши зустріч своєю перемогою.


 
Даяна провела феноменальний турнір, особливо якщо відштовхуватися від очікувань. Ми побачили, що вона ще пам'ятає, як грати у свій теніс. Далі Ястремській доведеться грати в Досі, після шести матчів у Дубаї і без відпочинку чекати від неї чогось навряд чи можна, але далі дуже хотілося б простежити за її прогресом. З понеділка вона підніметься на 120-ту позицію у світовій кваліфікації, захищати найближчим часом нічого не потрібно.
 
Це була третя зустріч тенісисток, Маркета виграла вдруге.
 
У наступному раунді Вондроушова зіграє проти Вероніки Кудерметової з Росії (№31 WTA).

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Disiny7
Даяна в своем репертуаре
Одна глупейшая ошибка привела к сдаче выигранного первого сета. Вторая такая же во втором сете и проигрыш матча. Вондроушова, конечно та ещё язва с душком, но как же выбешивает весь тур эти камоны от Даяны к месту и не к месту. Как можно камонить при невынужденной у соперницы?
Жаль, этому огнемету хоть чуть-чуть бы мозгов
sirjoga
матч нереалізованих можливостей
introvert
Потрібно віддати належне Даяні - вона завжди знайде спосіб перетворити повне домінування в катастрофу, а насолоду для очей поціновувачів тенісу - в шок-контент.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
maxno
Даяна в суботу играть квалификацию турнира в дохе. 6 игр она провела каждый день и выбила очень приличных соперниц . Перед турниром 1000 тысячником нужен отдых тем более что начинать с квалификации в суботу а сугодня чктверг.
dp1
"Камони" після подвійних помилок суперниці?! Вперше такий жорстяк в турі побачив.
vital
Незважаючи на драматичний злив першого сету українкою з рахунку 5-2 на 5-7, після такого графіку 6 матчів поспіль за 6 днів, тобто без дня відпочинку (це як дійти до півфіналу шолому менше як за 1 тиждень), враховуючи енергозатратний теніс Даяни, не варто особливо її картати - дівчина просто втомилася, тому й помилок побільшало. Даяні за турнір у Дубаях тверда 4. Роботи в неї ще багато, але перші зрушення в покращенні гри наче проглядаються у Ястремської.
П.с. Питання доцільності участі в квалі Дохи є актуальним для Даяни. Ліве стегно ж не просто так тейпували. Чи не краще відпочити, попрацювати над недоліками, а не посилювати ризики травмуватися серйозніше?
Alehandro
Даяну даже не жалко... Бывает невезенье или спортсмен отдаёт все силы, но соперник сильнее. Тут же просто бестолковщина. Так бездарно разбазаривать очки...
axylinam
Посмотреть не удалось но 37 невынужденных ошибок дают чёткую картину произошедшего, 1/4- тоже хороший результат
User
Радує одне - повертається Халєп
ВИКТОР АНДРУЩИК
Вести в рахунку 4:1 і робити тіж помилки,була насторога що програш неминучий,так і вийшло.Маркета нічим особливим не переважала Даяну,крім спокою і врівноважності,грала так як виходило.Даяні слід переглянути свої дії перед подачею і прийомом.Замінити врача і найняти психолога.З тим потенціалом що є в Даяни,це не результат,Маркета грала гірше Крейчикової.
bogoslavik
Мені здалося в матчі з Крейчиковою, що Даяна навіть ходою схожа на справжню жінку - виважену, спокійну, цілеспрямовану, розважливу... І тут сьогоднішній матч "зняв" рожеві окуляри: та ж сама нестриманість, поспіх, "розбазарювання подарунків". А про реалізацію моментів у сітки годі й казати...
А ще кинулося у очі, що вболівальники у ложі спортсменки дуже кволо її підтримують - тільки, коли вона виграє. Але цього замало! Вона повинна весь час відчувати участь команди "у горі чи радості".
VikyKrasotulechka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Ад
провалила Дая кінець першого сета,а потім ця бездарна гра біля сіткі....Радує тількі що зможе зиграти в Дохе.
User
Чешка не виграла, бо стояла і дивилась як Ястремська б'є в аути, прикро... ще щось там звиздить про свою гру бездарну
Серж Бондар
Допинг закончился, нужно еще раз отсоснуть у своего местеролонового паренька.
Владимир Копяк
Кто бы подсказал ей, что теннис, это высокоинтеллектуальная игра, и принимая допинг можно только улучшить физические кондиции, но не умствннные срособности, скорее - наоборот. Мозг начинает деградировать, что и видно по ее действиям на корте....