Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 17 лютого 2022, 22:45
3005
1

Барселона – Наполі. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Прогноз експерта на матч Ліги Європи

| Оновлено 17 лютого 2022, 22:45
3005
1
Барселона – Наполі. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на перший матч 1/16 фіналу «Барселона» - «Наполі».

«Упевнений, що не знайдеться жодного шанувальника футболу, який проґавить можливість насолоджуватися матчем команд, які сповідують культуру гри та роботи з м'ячем найвищого рівня. У «Барселони» це багаторічна філософія, а «Наполі» став таким із 2015 року, коли його очолив Саррі.

Прихід Хаві змінить справи на краще і поверне «Барсі» фірмовий стиль. Думаю, що він приведе команду в переможну гавань, як було за Гвардіоли. Упевнений, що нам усім сподобалася «Барса» у першому таймі гри з «Атлетіко». Просто потрібен час і терпіння.

Прихід з Катару в команду головним тренером Хаві багато змінює, як і відхід у ПСЖ Мессі. Також в оренду пішли Коутінью та П'янич. Емерсон грає в «Тоттенхемі», Грізманн повернувся до «Атлетіко». Від травми відновлюється молодий Фаті. Є проблеми з Дембеле. Поставте себе на місце Хаві. Завжди та у всіх турнірах завдання максимальні. Але відхід Мессі, травми футболістів, відсутність фінансів на придбання топ-гравців ускладнює це завдання. Тому до «Барси» прийшов не Холанд, а Обамеянг, не Влахович, а Люк Де Йонг. Крім того, до каталонської команди прийшов на правах оренди Адама Траоре. Також «блаугранас» посилили Дані Алвес та Ерік Гарсія, за перехід яких «Барса» нічого не платила. Але раптом «синьо-гранатові» розщедрюються (я думаю, у тривалу розстрочку) на 55 млн євро на не суперзірку, але молодого здібного Феррана Торреса. Хоча «Барселона» має сильнішого гравця збірної Нідерландів Мемфіса Депая, який прийшов як вільний агент. Немає жодної логіки у цьому менеджменті. Чи ми чогось не знаємо! Можливо, у найближче трансферне вікно хтось із «Барси» поповнить ряди «Ман Сіті» Пепа Гвардіоли у системі фінансового взаємозаліку. На мою думку, це може бути Усман Дембеле.

«Барселона» зараз четверта в Прімері. Вона в лютому обіграла «Атлетіко» (4:2) та зіграла 2:2 з «Еспаньолом». Багато вони пропускають, але така доля команд, які віддають пріоритет атаці. Необхідно зазначити, що Хаві намагається зберегти баланс досвідчених гравців із талановитою молоддю. Судіть самі! Вони мають досвідченого воротаря Тер Стегена, Піке, Дані Алвеса, Жорді Альбу, Бускетса, Френкі Де Йонга, Адаму Траоре, Обамеянга, Люка Де Йонга, Брейтуейта, Усмана Дембеле. Молоді – це Гаві, Педрі, Фаті, Ферран Торрес, Ерік Гарсія, Араухо, Ніко, Рікі Пуч, Дест. До речі, саме молоді Педрі та Гаві постійно успішно грають у стартовому складі та у кожному матчі приносять реальну користь.

Зараз «Барса» переключилася на єврокубки і прийматиме «Наполі», про яке я також скажу кілька слів. Вони заслуговують на повагу. Їхній власник – 72-річний італійський кінопродюсер Ауреліо Де Лаурентіс. Це досить характерна людина, яка часто змінює тренерів. Наразі неаполітанців очолює Лучано Спаллетті.

«Барса» у груповому раунді Ліги чемпіонів грала з нашим київським «Динамо» та посіла третє місце слідом за «Баварією» та «Бенфікою». «Наполі», перемігши в груповому раунді Ліги Європи у шостому турі «Лестер» (3:2), посів друге місце і продовжив єврокубкову кампанію.

Неаполітанці досить успішно борються за чемпіонство у Серії А. Я б зазначив, що Спаллетті вніс певні доповнення до організації справи (трансферів) та до ігрової системи. Команда у 25 матчах Серії А найменше пропустила (17 голів). А забили чимало – 46 м'ячів. Прихід влітку в «Наполі» Політано в компанію до Інсіньє, Мертенса, Осімхена, творчої середньої лінії Фабіана Руїса, Лоботки, Зеліньські, досвідченого воротаря збірної Колумбії Оспіна (121 матч за національну команду) та захисника Кулібалі, який зі збірною Сенегала виграв КАН, говорить багато про що. Нинішнього року в Серії А неаполітанці здобули 4 перемоги і двічі зіграли внічию з «Ювентусом» та «Інтером», що підтверджує їх високий клас та амбіції.

Цей єврокубковий матч мені бачиться дуже цікавим з усіх точок зору. Є велика ймовірність, що обидві команди заб'ють і мінімально переможуть господарі на Камп Ноу, - сказав Грозний.

Матч «Барселона» - «Наполі» відбудеться 17 лютого. Початок зустрічі – о 19:45.

В'ячеслав Грозний – відомий український тренер. Очолював «Ниву» Вінниця, «Дніпро», «Арсенал» Київ, «Металург» Запоріжжя, «Говерлу». Також працював з російським «Тереком», болгарським «Левські», грузинським «Динамо» Тбілісі, казахстанськими «Тоболом», «Іртишем» та «Шахтарем» Караганда.

BETWINNER  
  • 1.95
  • 3.74
  • 3.96
Сделать ставку Зробити ставку
Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Я получаю огромное "удовольствие" от поогнозов Грозного - 99% информации которую и без него знаешь, и только в одно предложение то, что называется прогнозом... И как всегда, он снова не угадал.