Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 17 лютого 2022, 01:50
2925
2

Без технічної поразки. EHF запропонувала Галичанці та Н71 три варіанти

Раніше фарерський клуб не приїхав до України на матч Єврокубку з власної ініціативи

| Оновлено 17 лютого 2022, 01:50
2925
2
Без технічної поразки. EHF запропонувала Галичанці та Н71 три варіанти
ФК Галичанка

Український гандбольний клуб «Галичанка» отримав листа від Європейської федерації гандболу, де розповідається про ситуацію із чвертьфіналом Єврокубку

Матч між «Галичанкою» та фарерським клубом H71 мав відбутися у Львові 13 лютого. Команда Фарерських островів не прибула до Львова, керуючись вказівкою свого уряду у зв'язку із загальною ситуацією навколо можливого збройного конфлікту на території України.

«Шановні друзі гандболу!

Усі ви в курсі подій щодо запланованої гри чвертьфіналу жіночого Кубка Європи між ГК «Галичанка Львів» (УКР) та командою Н71 (Фарерські острови), яка мала відбутися у неділю, 13 лютого о 14.00 год. за місцевим часом у Львові, але, в кінцевому результаті, не була зіграною.

EHF розглянула це питання і ми хотіли б повідомити про ситуацію з точки зору Європейської Федерації Гандболу:

Оскільки матч у Львові не був зіграний, відділ змагань EHF передасть справу щодо гри, яка початково була запланована на неділю, 13 лютого 2022 року, до юридичних органів EHF для подальшого розгляду. Як вже обговорювалося на вихідних, EHF має правові повноваження приймати рішення, які будуть вважатися чинними з питань, пов’язаних із наслідками Covid-19, однак нинішня ситуація має інше походження, і тому розпочинається юридична процедура.

Гра «Н71» – «Галичанка» запланована на неділю, 20 лютого, о 20.00. місцевий час у Торсхавні (FAR) залишається за розкладом і підтверджується.

EHF все ще відкрита для пошуку рішення, яке дозволило б уникнути юридичної процедури, якщо буде досягнута згода між двома клубами.

Можливості в цьому випадку виглядають наступним чином, усі рішення будуть прийняті EHF:

— Зіграти обидва матчі на Фарерах на наступні вихідні

Це дуже справедливе рішення, оскільки кваліфікація визначається у двох матчах, як це передбачено регламентом. Однак це створює додаткові організаційні заходи та додаткові витрати.

— Грається лише один матч (у неділю о 20.00 за місцевим часом у Торсхавні, як вже заплановано) і ця гра визначає кваліфікацію до наступного раунду.

Це дуже практичне і прагматичне рішення, яке не потребує жодних додаткових заходів, не тягне за собою жодних додаткових витрат і дає можливість знайти справедливе рішення на ігровому майданчику між командами. EHF кілька разів впроваджувала це рішення протягом останніх місяців у зв’язку з проблемами Covid-19. У такому випадку справа буде вважатися вирішеною в неділю ввечері і дві команди знайдуть рішення на майданчику.

— Протягом найближчих вихідних на нейтральному полі грають один або два матчі.

Це складне рішення, оскільки воно створює багато нових приготувань та нові витрати. З іншого боку, це усуває перевагу домашнього матчу для будь-якої з команд, що можна вважати справедливим рішенням.

EHF у режимі очікування та готова допомогти при будь-якому з цих рішень із організацією, оскільки EHF вважає, що будь-яке рішення з грою на майданчику є більш бажаним, ніж вирішення питань юридичним чином без проведення ігор.

Загалом, EHF дуже шкодує, що ця ситуація перетворилася на суттєву проблему і що поки не вдалося досягти згоди між двома клубами, зосереджуючись на гандболі та зацікавленості гравців у тому, щоб все вирішувалося на майданчику.

Ми сподіваємося на негайний і плідний контакт між двома клубами з рішенням, яке уникає юридичних процедур і залишаємося з найкращими побажаннями

Європейська Федерація Гандболу

Маркус Глейзер

Головний спортивний директор», — йдеться у листі.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Standard
Сподіваюсь наша федерація і тренерський штаб стане на захист наших дівчат, і дасть достойну відповідь на це неспортивне принизливе глузування від EHF.
Фарери свідомо обрали собі технічну поразку і крапка.
Владимир Копяк
Это какой-то маразм... Если бы наша команда к ним не приехала, 100% нам бы засчитали технарь. Но играть обе игры на выезде? Это даже не смешно......